Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agadusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 5:35 pm Temat postu: Skurcze przepowiadające |
|
|
Cześć! Jestem w 38 tyg. ciąży. Od kilku tygodni mam nieregularne skurcze a od paru dni odczuwam bóle brzucha (takie jak przy miesiączce), kłucie w pochwie, bóle pleców itd... wszystko wskazuje na to,że juz niedługo może nastąpić poród. Tyle tylko,że brzuch nie opuścił mi się ani odrobinę!!! O co tu chodzi? Czy brzuch zawsze sie opuszcza? A może te objawy, które mam do tej pory potrwają jeszcze z miesiąc? Czy Któraś z Was może coś na ten temat powiedzieć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 6:42 pm Temat postu: |
|
|
To mogą być skurcze przepowiadające, a brzuch może opuścić się niewiele, prawie niezauważalnie. Mojej znajomej brzuch opuścił siędopiero na dzień przed porodem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agajg
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli złapia Cie takie skurcze,spróbuj je "rozchodzic".Jesli po chwili przestanie tzn ze to byly skurcze przepowiadajace.Uwirz mi,jak złapia Cie te prawdziwe, nic je nie "rozgoni".Są regularne,wręcz uporczywe, w każdej praktycznie pozycji a jak boli tak jak przy miesiaczce to dopiero poczatek...Mam dwóch synów.Pamiętaj jednak przy kazdym skurczu przetrzymaj bo WARTO!!!!!!! Powodzenia i daj znac jak juz bedzie po wszystkim.Trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
claudii19
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 3:03 pm Temat postu: skurcze.. |
|
|
Cześć Wam!!!
Jestem prawie w 9 miesiącu ciąży (37 tydzień) i jeszcze nieodczówam skurczów raczej powiem tak!!!
Coś tam sie dzieje ale niejestem pewna czy to jest to...
strasznie napina mi sie brzuch i odczówam takie przechodzace prady które trwaja 2 minutki jest to nawet bolesne a bardziej mne martwi to ze w dole brzucha strasznie mnie kłóje ... czy to normalne i czy to sa juz te skurcze???
Jak mozecie to odpisujcie bo bardzo sie martwie!!!!!
---- edit by Paweł:
Wystarczą 3 wykrzykniki i znaki zapytania. Prosze nie pisać więcej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Napewno zamartwianie się nie będzie odpowiednie. Myśle że dzidzia poprostu szykuje się do wyjścia:) Twój lekarz prowadzący napewno powie ci o co chodzi z tymi "prądami" które odczuwasz. Gratuluje i nie zamartwiaj się _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda.M
|
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 12:35 am Temat postu: |
|
|
Witaj. Nie masz powodów do zmartwień, przepowiadające skurcze, które odczuwasz to normalne pod koniec ciąży. Owe kłócie w dole brzucha też się zdarza, nie wiem czy każdej kobiecie, ale ja również je miałam (i przyznam szczerze, że też mnie to wtedy wtedy martwiło, a niepotrzebnie...). Poród coprawda był bardzo ciężki i powikłany, ale to nie miało nic z tym wspólnego, rutynę i zwykłą głupotę lekarza odczułam boleśnie Życzę szczęśliwego rozwiązania i gorąco pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
claudii19
|
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 2:24 pm Temat postu: podziękowania!!!! |
|
|
dzieki wam dziewczyny za odpowedzi podniosłyście mnie na duchu...
byłam własnie dziś u ginekologa i powiedział dokładnie to co wy powiedziałyscie także jestem juz spokojna te bóle i kłócia powoduje moja miednca która jeszcze sie do konca nie rozszerzyła ale mam jeszcze 3 tygodnie niecałe...także jakos ujdzie ...ma jeszcze czas na rozwinięcie sie
Jeszcze raz Bardzo Wam DZIĘKUJE!!!
claudii19 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justynna
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 6:48 pm Temat postu: silne parcie |
|
|
jestem w 1 dniu 38 tygodnia ciazy i wczoraj wieczorem mialam silne bole jak przy okresie (dodam jeszcze bole krzyza)i bardzo mnie parlo wszytsko na dol tak bardzo ze w pewnym momencie musialm sie nawet wyproznic bo mylsalam ze wszytko ze mnie poprostu wyleci jak nie pojde do toalety .Bole te byly o.k godziny i myslalm ze sie wykapie i zadzwonie po lekarza bo to moze skurcze ale po kapieli minely-prosze moze wie ktos co to moglo byc
z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 7:30 pm Temat postu: |
|
|
może skurcze przepowiadające Ja mialam dokladnie takie jak Ty opisalas w 36tc. myslalam ze juz sie zaczelo czekalam ponad godzine a nic sie nie zmienialo,maz mnie zawiozl do szpitala zrobili mi ktg,usg i okazalo sie ze to falszywy alarm i cale szczescie bo 36tc to jeszcze troszku za wczesnie,ale jesli masz jakies watpliwosci idz do ginia niech Ci zrobi ktg i zobaczy jak tam czynnosc skurczow wyglada,pozdrawiam i koniecznie daj znac jak juz sie synus urodzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justynna
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 7:33 pm Temat postu: |
|
|
mamo julki dziekuje za odpowiedz -mysle ze to nie bylo nic zlego bo dzis nie ma juz zadnych skurczow mam nadzieje tylko ze juz dlugo nie bede musial czekac na moje malestwo
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|