Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skutecznosc tabletek anty po miesiacu brania antybiotykow

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 24, 2006 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Obniża, ale nie tak tragicznie z tym. To jest lek na migdałki, więc w zupełności wystarczy 7 dni zabezpieczenia po odstawieniu antybiotyku.

Są również i takie, po których trzeba się zabezpieczać 28 dni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wie ktos??
Gość

PostWysłany: Sob Paź 14, 2006 4:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam Probe moze mi ktos dokladnie napisac kiedy kobieta ma dni płodne a kiedy nie płodne??? I może jaka jest najskuteczniejsz metoda zabezpiwczenia sie co poprostu daje 100% ze kobieta nie zajdzie w ciąże??
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 14, 2006 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wie ktos?? napisał:
Mam Probe moze mi ktos dokladnie napisac kiedy kobieta ma dni płodne a kiedy nie płodne??? I może jaka jest najskuteczniejsz metoda zabezpiwczenia sie co poprostu daje 100% ze kobieta nie zajdzie w ciąże??

jezeli chodzi o dni plodne czy nieplodne to zeby je obliczyc musialabys podac ile trwa twoj cykl i czy co miesiac jest regularny:)
ale to jest mniej wiecej tak:
od pierwszego dnia krwawienia odejmujesz 14 dni, jest to druga faza cyklu ktora jest niezmienna wtedy mniej wiecej nastepuje owulacja.... od tego dnia odejmujesz 3 a nawet 4 dni ( ostatnio przeczytalam ze sa przypadki ze plemniki potrafia przezyc nawet 4 dni w ciele kobiety) ...a do dnia w ktorym nastepuje mniej wiecej owulacja dodajesz 2 dni bo tyle zyje komorka jajowa kobiety:) wiec jezeli masz cykl 30 dniowy to plodne dni masz od 12 do 18 dnia cyklu:) ja osobiscie zawsze dodaje sobie po jednym dniu z kazdej strony Smile tak dla bezpieczenstwa Smile ale musisz pamietac ze oprocz kalendarzyka trzeba obserwowac sluz i temperature.... musisz dosc dlugo obserwowac swoj organizm i cykle musza byc regularne:) a nawte maly stres czy choroba powoduja odchylenia:)
a co do zabezpieczenia to sa to tabletki antykoncepcyjne:) pozdrwiam Cool
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 14, 2006 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha! zapomnialam dodac ze zadne z zabezpieczen nie jest w 100% efektywne:) .....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2