Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 10:37 pm Temat postu: |
|
|
to zalezy od organizmu, moze ale nie musi... i na pewno nie bedzie to jakas wielka zmiana.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 5:22 pm Temat postu: |
|
|
i to nie to że się powiększają tylko zatrzymuje się woda i sprawiają wraznie pełniejszych. ale wszystko zalezy od organizmu. nawet te same tabletki u jednej kobiety mogą powodować "wzrost" piersi a u innej zupełnie nie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bea57
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 12:30 pm Temat postu: czy to sa skutki uboczne czy moze powazna choroba? |
|
|
Witam serdecznie,
Wydaje mi sie, ze mam powazny problem i licze na wasza pomoc. Przez rok przyjmowalam pigulki antykoncepcyjne (microgynon oraz cilest) minely juz dwa lata jak odstawilam tabletki a skutki uboczne trwaja nadal. Moj lekarz ginekolog twierdzi, ze wszystko jest ok, ale ja czuje, ze cos jest nie tak. Odkad nie biore juz pigulek miesiaczkuje raz na 2-3 miesiace i zdazaja mi bole podczas stosunku i plamienia po nim. Prosze Was o pomoc! Czy to maga byc skutki uboczne antykoncepcji czy moze jest to jakas powazna choroba? Niebawem chcialabym zajsc w ciaze i nie wiem czy to co mi dolega nie przeszkodzi mi w tym.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 2:22 pm Temat postu: |
|
|
czasami skutki tabletek są długotrwałe, ale proponowałabym sie wybrać jescze do innego ginekologa i poznać jego opinie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 4:19 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z emilka:) warto zasiegnac opini innego lekarza bo trzeba pamietac ze lekarze tez sie myla niestety ... a co do ciazy to jak masz takie nieregularne cykle i dlugotrwale to bedzie problem z "trafieniem" w plodne dni... zycze powodzenia i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 10:25 am Temat postu: |
|
|
Ja powiem tak.. POL ROKU TEMU BRALAM tabsy .. yasmin i wszytsko przez okolo 9 miechow bylo ok ... zadnych skoutkow ubocznych tzn wymiotow, mdlosci, migren, tradzik( pojawil sie jedynie przy pierwszym opakowaniu .. przy drugim blistrze zniknal), teraz zaczelamm znowu przyjmowac tabletki anty .. i tez yasmin ku mojemu zaskoczeniu po pierwszej tabletce zrobilo mi sie niedobrze,zaczelam wymiotowac mdli mnie non stop... wydaje mi sie ze porpostu mo organizm troche sie zmienil a z nim moja gospodarka hormonalna .. i dlatego inaczej reaguje .. w twoim przypadku moze byc tak ze w pewnym momencie twoja gospodarka hormonalna sie zmienia podaczsa brania tabsow i inaczej oddzialowuje na ciebie anizeli na poczatku brania, to zalezy od poziomu twoich jhormonkow, a takze od ilosci hormonow w tabletce .. (mam nadzieje ze zrozumialas to co napisalam ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 10:38 am Temat postu: |
|
|
nie sprawaiaja wrazenie pelniejszych tylko sa pelniejsze .. i tak sie dzieje najczesciej przy braniu tabletek antykoncepcyjnych pozdrawiam :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 10:01 pm Temat postu: |
|
|
WItaj ...ja tez mam problem z infekcjami... Tabletki maja na to wplyw jest to jeden ze skutkow ubocznych .. Ale jezlei pojdziesz do dobrego lekarza to da ci dopochwowy dobry srodek na tego typu choroby kobiece... i wtedy moze przez jakis czas nie bedziesz musiala lykac tych tabletek ktore maja cie przed tym chronic... POzdrowienia:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustynkaCons
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 4:51 am Temat postu: Brak okresu po zmianie tabletek antykoncepcyjnych |
|
|
Biore tabletki od 4 lat.Ta jest trzeci rodzaj tabletek,ktore zapisal mi lekarz,nazywaja sie"FEMCON Fe".Dwa miesiace temu mialam ostatni oke dwa razy w jednym miesiacu i od tamtej pory nie mam wogole.Nie mam zadnych innych obiawow, test ciazowy robilam trzy razy w tygodniowych odstepach czasu i wynik byl negatywny.Czy powinnam udac sie z tym do lekarza i co moze byc tego przyczyna.?
Dziekuje za odpowiedzi
Justyna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej powinnaś udąc się do ginekologa, który przepisał ci te tabsy. Przy zmianie tabletek, każde nieprawidłowości powinno się odrazu zgłaszać lekarzowi. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|