Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 4:52 pm Temat postu: Sposób na dobry makijaż |
|
|
Macie jakis sprawdony sposób na dobre pomalowanie sie?
Ja np mam problem z bardzo sucha skórą i często po nalożeniu podkładu robią się takie "grudki". Jak myślicie idzie temu zapobiegać? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dobra_wróżka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Może powinnaś mieszać podkład z kremem nawilżającym, albo stosować bardziej płynne podkłady. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 5:04 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z kolazanka. ja tak własnie robie.. najpierw smaruje sie kremem nawilzajacym a potem kłade na to podkład, na koniec wyrownuje pudrem...wiem wiem duzo tapety ale kolor jest tak dobrany ze nic nie widac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 1:02 am Temat postu: |
|
|
ja na codzien stosuje krem nawilzajaco matujacy a jak chce sie tak bardziej pomalowac to wlasnie stosuje ten krem a potem podklad ktory dostosowuje sie do karnacji i jestem bardzo zadowolona czasem mazne jeszcze pudrem w kulkach
wiec mysle ze pownnas sobie kupic taki nawilzajacy na noc i na dzien... pouzywac go i na pewno beda efekty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 1:10 pm Temat postu: |
|
|
A tak poza tematem.. ale w temacie MAKIJAŻ:
jak czesto sie malujecie? Rozumiem, że do pracy, na uczelnię - wiadomo. Ale jak np macie ferie, wakacje, to czy też nakładacie makijaż? Znam dziewczyny, które po bułki nie wyjdą bez co najmniej pomalowania rzęs. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 3:13 pm Temat postu: |
|
|
ehhehe to ja do takich naleze maluje sie codziennie no chyba ze nigdzie nie ide ,jestem chora i musze zostac w domu..
Nojje sa laski ktore maja super cere i mega dlugie rzesy wiec po co im makijage? a sa takie ktore musza albo chca wygladac lepiej dla własnego komfortu podstawa mojego makijazu to podkład , rzesy i usta inaczej nie wyłaze z nory chociaz dla faceta najbardziej podobam sie naturalna.. jednak ja mam inne zdanie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 3:51 pm Temat postu: |
|
|
jezeli chodzi o mnie to na codzien jak wychodze maluje sie delikatnie, zazwyczaj tylko krem matujacy i krem - podklad dostosowujacy sie do cery, tusz i blyszczyk
wieczorem jak wychodze gdzies z moim Plutem albo on przyjezdza to sobie zrobie bardziej widoczny makijaz
a latem zazwyczaj mi sie nie chce tak makijazowac i zazwyczaj stosuje balsam z drobinkami zlota na twarz i tusz jedynie no a jak sie szykuje wyjazd nad morze to moge caly dzien chodzic bez makijazu jedynie wieczorem sobie cos pomaluje ....
do sklepu tez wychodze bez ...
najlepszy jest moj Plut bo mowi ze on nie widzi roznicy miedzy tym czy jestem pomalowana czy tez nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 5:29 pm Temat postu: |
|
|
pituszka, ale Ty masz ciemną karnacje szczęściaro ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 5:46 pm Temat postu: |
|
|
no faktycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 5:53 pm Temat postu: |
|
|
A ja wam powiem ze podklad puder od wielkiego dzwonu wlasnie ze wzgledu ze wczesniej peeling obowiazowy i co tylko. Ale tak to dziennie oczy, rzęsy,kredka i cień. + błyszczyk na usta i na tym koniec mojego malowania.
DRuga sprawa ze ja zwykle spie ile sie da a potem lece na autobus _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|