Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szyszynka1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 12:55 am Temat postu: |
|
|
ja lubię rozładować stres na ringu tak tak! chodzę od czasu do czasu na ring, posparować sobie trochę z kolegą. Oczywiście wygląda to tak że ja go leję ile dam radę, naparzam w niego rękawicami, a on się broni, blokuje moje ciosy i się śmieje, że raz by machnął sierpowym i leżę nakrywając się kopytkami
pomaga można się wyżyć, można rozładować gniew, zapomnieć o stresujących sytuacjach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Moras
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2018 11:11 am Temat postu: |
|
|
Dobrym wyjściem są też różnego rodzaju zioła. W wielu przypadkach mogą one obniżać poziom stresu, o czym sam się przekonałem. Zamawiam różne produkty ze sklepu zielarskiego Herbapis i jestem bardzo zadowolony z ich jakości |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2018 1:52 pm Temat postu: |
|
|
tak zioła to dobry pomysł, melisa jest znana ze swoich uspokajająych wlaściwości, ja nie lubię pić naparów wole tabletki nervomix control, też są z melisą i super na mnie działają, uspokajają po cieżkim dniu w pracy, kiedy się ciągle jeszcze jest głową w pracy i w nerwach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowela
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2018 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Dla osób, które duszą w sobie emocje i nie lubią się z nimi uzewnętrzniać, polecam mocno aktywność fizyczną, przy której trzeba się nieźle napocić. Czyli cardio, sztuki walki, boksowanie... Ewentualnie znaleźć coś, co skutecznie odciąga uwagę od rozmyślań o problemach, ale w sumie mało jest takich rzeczy. U mnie np. dobrze sprawdzają się kolorowanki dla dorosłych, ale nie znaczy to, że u kogoś innego podziałają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2018 2:26 pm Temat postu: |
|
|
A jeżeli chodzio o masaż relaksacyjny... Myślicie, że będzie on dobry na napięte mięśnie pleców i okolic szyi?
Gdzie ewentualnie w Lublinie dobrze wykonują takie masaże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2018 6:54 am Temat postu: |
|
|
Tam w centrum masz co najmniej kilka gabinetów masażu.
Sprawdź sobie ten tutaj przy Krakowskim Przedmieściu 57/6: http://lublin-masaz.pl/
Zaparkować możesz w Galerii Plaza, tam 2h wyniesie Cię kilka zł. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2018 10:07 am Temat postu: |
|
|
ja próbowałam wielu sposobów, ale jak jestem spięta to nie mam ochoty na ćwiczena i często trudno mi się skupić na najprostszych czynnościach, więc rysowani odpada, lepiej działa na mnie nervomix, meliska dobrze uspokaja i zawsze mozna wziąć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2018 11:52 am Temat postu: |
|
|
Tak tylko ze te najprostsze czynnosci jednak jedynie zapobiegaja i sa rozwiazaniem na chwile, a nie leczą... bo jednak stres nie bierze się znikąd i moze sie rozwijac i isc w niebezpieczna strone depresji... Chodzilam na sesje bars do gabinetu naturiana w marcu po smierci matki. Totalnie sie zalamalam i kompletnie rozbiłam emosjonalnie. Pani Paulina po pierwszym spotkaniu wspomniala o moim nadmiernym zalu do swiata, klebiacej sie frustracji, zalu no i strachu jednoczesnie. Sesje bars ktore zaproponowala maja na celu rozładowanie magnetycznych spiec w umysle. I chyba pomoglo - bo jakos odmaja czuje sie lepiej, jest mi lżej i od nowa zaczynam ukladac rzeczywistosc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joaska78
|
Wysłany: Pon Mar 18, 2019 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie najlepszym sposobem na stres jest wyjazd, choćby weekendowy. Zresztą bardzo często organizuję takie wyjazdy dla całego grona moich znajomych. Kiedy jest ciepło, to najczęściej są to spływy kajakowe, jsienią i wiosną wyjazdy w góry, a zimą narty. Mam sprawdzoną stronę, przez którą zazwyczaj kupujemy bilety na dojazd https://dworzeconline.pl/info/wirtualny-dworzec/kontakt Można też wynająć u nich calego busa co jest jeszcze wygodniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katarzynad
|
Wysłany: Pon Mar 25, 2019 10:14 am Temat postu: |
|
|
Ja mam kilka sprawdzonych sposobów, które pozwalają mi skutecznie walczyć ze stresem. Przede wszystkim są to wyjazdy, zmiana otoczenia i oderwanie się od codzienności, zawsze pozwala mi się zrelaksować. Do tego często chodzę na masaże, uprawiam też sport, co pozwala mi łatwo rozładować napięcie po ciężkim dniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|