Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 4:40 pm Temat postu: |
|
|
tazuna - tosia ma rację, jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedziec o zabezpieczeniach do zapraszamy do działu "antykoncepcja (chemiczna i hormonalna, naturalna lub mechaniczna)" tam dowiesz się wszystkiego o różnych rodzajach zabezpieczeń .. nie ma za co
pozdrawiam serdecznie. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 4:10 pm Temat postu: |
|
|
A wiec tak miesiączka się spoźniła 5 dni przyszła, a teraz jest 13 dzień cyklu i jest juz mokro, od 10 dnia było mokro, zawsze mokro robiło się około 14 dnia a w tym miesiacu 10 dnia. moze się ten okres skrócić zeby wyrównać się z tamtym ? Jak to jest, proszę o odpowiedz
Dodano po 2 minutach:
Dodam że dziewczyna byla w górach w dniach 4,5 października. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 4:42 pm Temat postu: |
|
|
tazuna, na to nie ma reguły, jednego dnia cyklu robi się "mokro" od razu po okresie, następnego 10 dnia cyklu, a jeszcze innego 14 dnia cyklu, nie ma takiej reguły, że ma się robić zawsze 14 - stego i koniec .. od miesiączki do szczytu, czyli owulacji śluz zmienia się powoli i osiąga na końcu konsystencje białka jaja kurzego, jest rozciągliwy i przejrzysty .. także nie sugeruj się tym śluzem, po prostu dziewczynie zaczęły się dni płodne. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Ale w tym miesiącu jakoś tak wczesnie sie zaczeły, moze tak być ze okres przyjedzie szybciej ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od danego cyklu. Raz wszystko zaczyna sie szybciej i okres przychodzi prędzej a raz sie owulacja przesuwa i miesiączka przychodzi później . Ale i na to nie ma reguły .
Jesli okres przyszedł czy wcześniej czy później to ciązy nie ma _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 5:17 pm Temat postu: |
|
|
ok dzięki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niddo
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Mam problem z miesiączką, która spóźnia się już 2 tygodnie. Od 2 miesięcy jestem na diecie proteinowej, właśnie zaczęłam studia i wyprowadziłam się od rodziców. Wiem, ze może być to spowodowane stresem i zmianą diety... Szyjka macicy jest wysoko (nie jak podczas okresu nisko), trochę bolą mnie piersi. Po aspirynie, dzisiaj pojawiła się lekko brązowa wydzielina, trochę krwista. Poprzednia miesiączka była bardzo obfita z dużą ilością skrzepów, jak nigdy. Obecny cykl czułam jakby się przesuwał, śluz taki jak przy owulacji obserwowałam normalnie, w połowie 30 dniowego cyklu i jeszcze raz, kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki. Współżyję z chłopakiem, jednak zawsze zabezpieczamy się prezerwatywą, globulką i stosunkiem przerywanym. Kochaliśmy się właśnie wtedy, kiedy zaobserwowałam śluz owulacyjny drugi raz. Czasem zakładamy jedną prezerwatywę po drugiej, oczywiście z globulką ale to też powinno być chyba bezpieczne... Czy mogę być w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 11:51 am Temat postu: |
|
|
mam jeszcze jedno pytanie, dowiedziałem sie od dziewczyny ze miała zapalenie jajników w czasie okresu. Czy to zapalenie moze mieć wpływ na okres, tzn ze przyjdzie albo wcześniej niż zawsze albo poźniej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Owszem może _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 9:01 am Temat postu: |
|
|
Ale przyśpieszyć może? czy tylko masz na mysli ze moze opoźnić. |