Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 23, 24, 25  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tazuna - tosia ma rację, jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedziec o zabezpieczeniach do zapraszamy do działu "antykoncepcja (chemiczna i hormonalna, naturalna lub mechaniczna)" tam dowiesz się wszystkiego o różnych rodzajach zabezpieczeń .. nie ma za co Wink

pozdrawiam serdecznie.
tazuna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A wiec tak miesiączka się spoźniła 5 dni przyszła, a teraz jest 13 dzień cyklu i jest juz mokro, od 10 dnia było mokro, zawsze mokro robiło się około 14 dnia a w tym miesiacu 10 dnia. moze się ten okres skrócić zeby wyrównać się z tamtym ? Jak to jest, proszę o odpowiedz Wink

Dodano po 2 minutach:

Dodam że dziewczyna byla w górach w dniach 4,5 października.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tazuna, na to nie ma reguły, jednego dnia cyklu robi się "mokro" od razu po okresie, następnego 10 dnia cyklu, a jeszcze innego 14 dnia cyklu, nie ma takiej reguły, że ma się robić zawsze 14 - stego i koniec .. od miesiączki do szczytu, czyli owulacji śluz zmienia się powoli i osiąga na końcu konsystencje białka jaja kurzego, jest rozciągliwy i przejrzysty .. także nie sugeruj się tym śluzem, po prostu dziewczynie zaczęły się dni płodne.
tazuna

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale w tym miesiącu jakoś tak wczesnie sie zaczeły, moze tak być ze okres przyjedzie szybciej ?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od danego cyklu. Raz wszystko zaczyna sie szybciej i okres przychodzi prędzej a raz sie owulacja przesuwa i miesiączka przychodzi później . Ale i na to nie ma reguły .
Jesli okres przyszedł czy wcześniej czy później to ciązy nie ma

Powrót do góry
tazuna

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dzięki za pomoc Smile
Powrót do góry
niddo

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam problem z miesiączką, która spóźnia się już 2 tygodnie. Od 2 miesięcy jestem na diecie proteinowej, właśnie zaczęłam studia i wyprowadziłam się od rodziców. Wiem, ze może być to spowodowane stresem i zmianą diety... Szyjka macicy jest wysoko (nie jak podczas okresu nisko), trochę bolą mnie piersi. Po aspirynie, dzisiaj pojawiła się lekko brązowa wydzielina, trochę krwista. Poprzednia miesiączka była bardzo obfita z dużą ilością skrzepów, jak nigdy. Obecny cykl czułam jakby się przesuwał, śluz taki jak przy owulacji obserwowałam normalnie, w połowie 30 dniowego cyklu i jeszcze raz, kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki. Współżyję z chłopakiem, jednak zawsze zabezpieczamy się prezerwatywą, globulką i stosunkiem przerywanym. Kochaliśmy się właśnie wtedy, kiedy zaobserwowałam śluz owulacyjny drugi raz. Czasem zakładamy jedną prezerwatywę po drugiej, oczywiście z globulką ale to też powinno być chyba bezpieczne... Czy mogę być w ciąży? Sad
Powrót do góry
tazuna

PostWysłany: Sob Paź 16, 2010 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze jedno pytanie, dowiedziałem sie od dziewczyny ze miała zapalenie jajników w czasie okresu. Czy to zapalenie moze mieć wpływ na okres, tzn ze przyjdzie albo wcześniej niż zawsze albo poźniej?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Paź 16, 2010 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem może Smile
tazuna

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 9:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale przyśpieszyć może? czy tylko masz na mysli ze moze opoźnić.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 23, 24, 25  Następny
Strona 2 z 25