Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 11:05 pm Temat postu: |
|
|
Normalne objawy to raczej nie są, że z miesiąca na miesiąc cykl się wydłuża. Zawsze takie miałaś czy kiedyś "normalne" np. regularne 28?
Tu raczej szansy na ciążę nie ma, ale jeśli chcesz odetchnąć to zrób test ciążowy. To zawsze trudny krok, ale po co chodzić jak neptyk przez 10 dni i nabawiać się psychozy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
los_abrazos_rotos
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Normalnie wahał mi się między 34-36 dni, a dopiero od jakiegoś czasu zaczął wydłuzac się do 38 potem nagle 40, 41, a tutaj nagle takie coś! 42 dzien i nic
Nad testem myślałam, ale to chyba będzie prawdziwy wynik dopiero po 10 dniach od odbycia stosunku?
Właśnie też mi ta ciąża w ogole nie pasowała tzn. jeszcze ta RACJONLANIE myslaca JA tak uwazała, a teraz z każdym dniem jest coraz gorzej z moją wyobraźnią! Ale gdybyśmy się tak łatwo rozmnażali to chyba nie byłoby problemu z niżem demograficznym, co?
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wcześniejszą odpowiedź! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gz84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 7:05 pm Temat postu: Confused |
|
|
Witam!
Jestem tu nowa ale po przeczytaniu nie ktorych wypowiedz Jestem przekonana ze na pewno pomozecie mi rozwiac moje watpliwosci. Otoz od 10 miesiecy wspolzyje ze swoim chlopakiem niestety oprocz "pull out " metody( on wyciaga swojego penisa zanim dochodz)nie uzywamy zadnych srodkow anticoncepcji. Moj przed ostatni okres byl 13 pazdziernika, ostatni 15 listopada I do tej pory nic moj biust wydaje sie wrazliwy I boli ale mniewam takze bole brzucha jak przy okresie no I dzis zaczely bolec plecy
Zrobilam juz dwa testy I oba negatywne . Wizita u lekarza dopiero na 28 grudnia . Czy jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Jak długie masz cykle... ? I czy są one regularne?
Te bóle mogą być spowodowane nadchodzącym okresem. Jeśli wyszedł w porę, ani nie było sytuacji w stylu: doszedł i za chwilę kolejny raz współżyliście, to nic nie powinno być.
Jak będziecie się tak "bawić" to możecie się "zdziwić" w końcu pozytywnym wynikiem testu. Nie rozumiem jaki problem macie (Wy i inni preferujący takie metody "zabezpieczenia"), żeby używać normalnej formy antykoncepcji skoro nie jesteście gotowi na dziecko? Nie umoralniam nikogo, zdarzają się wpadki i słabości i chęć doświadczenia, ale już po prostu takie historie mnie irytują że ludzie decydują się na współżycie a laski dają se - to tu to tam jak leci, ulegając facetowi bo on jest nie godny kondoma - ujmując to dosadnie i brzydko "tryskać spermą po pi*dzie" . To już nawet lepiej by się było trzymać metody kalendarzyka niż "jak leci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gz84
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 12:48 am Temat postu: |
|
|
Cykle to tak 32dniowe , raczej regularne, z tym nie zabezpieczaniem to troche skomplikowane. My planujemy miec dzieci ale jak to bywa nigdy nie jestesmy na nie gotowi :/
Wiec jak by sie nawet zdazyla wpadka to nie bylby to koniec swiata. Te bole to juz mam od dobrych kilku dni a okresu jak nie bylo tak nie ma :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolina22
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 2:12 pm Temat postu: |
|
|
witam czy to normalne zeby miesiaczka sie spuzniala o 2 miesiace dodam tylko ze zrobilam test ciazowy i pojawila sie 2 kreska prawie nie widoczna udalam sie dzis do lekarza aby mnie zbadala i stwierdzila ze nie jestem w ciazy zastanawia mnie dlaczego podczas stosunku pojawila sie krew |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 9:19 pm Temat postu: |
|
|
karolina moze kreska pojawiła sie po dluzszym czasie?
jesli tak to wynik jest niewazny.
skoro gin powiedzial ze nie jestes w ciazy to raczej sie nie myli bo 8tc to na 100% byłoby widoczne.
krew po stosunku.. moze nadzerka, torbiel? badałas sie pod tym katem?
mowiłas mu ze nie masz @ od 2mcy? co on na to??
powinien przepisac tabsy na wywołanie okresu.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nie dubluj postów .
Okres opóźnić się może z wielu powodów. Stres,choroba i najczęściej -zaburzenia hormonalne. Lekarz powinien dać coś na wywołanie miesiączki i wykonać podstawowe badania ust i profil hormonów.
Krwawienie może mieć różne podłoże. Np możliwe ze doszło podczas stosunku do podrażnienia wyściółki pochwy,nadżerka ,polipy albo plamienie okoloowulacyjne .może być różnie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|