Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek po okresie - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i w czym problem jeśli dostałaś okres? W tym kilkudniowym opóźnieniu?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
przyszłamamusia1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja dostałam okres i skończył mi sie a w czoraj kochałam sie z chlopakiem i zakonczył we mnie i nie wiem czy nie zajde czasem w ciąze ?

Dodano po 2 minutach:

a okres skonczył mi sie przedwczoraj
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No przy nieregularnych cyklach a takie masz jak piszesz ciężko jest stwierdzić kiedy masz dni płodne, kiedy wypadnie owulacja. Teoretycznie po okresie są dni niepłodne i w ciąże zajść nie można ale przy nieregularnych cyklach wszytko może sie przesunąć dlatego tak czy inaczej ryzyko jest i radze sie zabezpieczyc

Powrót do góry
przyszłamamusia1

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cały czas mam nieregularne jeszcze nigdy nie dostałam okresu w terminie;/...

Dodano po 43 sekundach:

idzie jakoś szybciej wykryc czy jest sie w ciązy niz czekać 14 dni...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test zrobiony po 14dniach w Twoim wypadku i tak nie da wiarygodnego wyniku. Musisz poczekac do terminu miesiączki. MAsz nieregularne więc zrób test w dniu ewentualnie spodziewanej miesiaczki

Powrót do góry
przyszłamamusia1

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 11:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a są jakieś przed wczesne objawy ciązowee??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najwczeniej kolo 6-8 tygodnia

Mdlosci, bol piersi, bol plecow, ciemniejsze brodawki
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przedwczesny to może być poród. Objawy pojawiają się w już istniejącej ciąży.

Nie panikuj w ciąży nie jesteś...
niewiedza

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam pytanie.
Moja dziewczyna ma cykle 28-29 dni (raz tak raz tak) 15dnia miesiaca dostala okres ktory trwal do nocy z 19 na 20 a w noc z 20 na 21 sie kochalismy bez zabezpieczenia, czy mogla zajsc w ciaze?
Prosze o szybką i dokladna odpowiedz.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niewiedza Dni plodne zaczynaja sie od 8 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych i 9 dnia cyklu przy cyklach 29 dniowych.

Wwaszym przypadku jesli nic sie nie przesunelo (to wazne - dziewczyna musi miec regularne cykle, bez odstepstw od 28-29 dniwocyh cykli!) to dni plodne zaczynaja sie 23 dnia miesiaca. Zatem ciaze mozna wykluczyc, jednak powtarzam tylko w przypadku gdy dziewczyna ma cykle "jak w szwajcarskim zegarku". Jesli cykle lubia jej sie skracac np do 26 dni to radze isc po tabletke PO jesli nie jest za pozno (jesli ni eminely 72h od stosunku )
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41