Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
comet

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lut 28, 2007 11:33 pm    Temat postu: po fakcie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak.
Teraz to tylko zapytaj się go, czy się z tobą ożeni?
Bo to jest chyba najlepszy sprawdzian na facetów, na to, na czym im tak naprawdę zależy.
Z ciążą może być różnie. Samo zapłodnienie jak mogłaś zauważyć na forum, nie jest takie proste, a do tego by doszło musi być trochę tych chłopaków.
Wiem jeden, ale w istocie aby dotarł musi być ich dużo więcej i muszą być spełnione pewne warunki.
Skoro więc nie był wytrysku jako takiego, to i do zapłodnienia mogło by nie dojść.
No wiesz, pocieszam cię.
Tak można kochać się latami, ale .... .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
malusia

PostWysłany: Nie Mar 11, 2007 1:09 am    Temat postu: przerywany stosunek... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie:
Wiem co to znaczy ale dokladnie moze ktos by mogl odpowiedziec co znaczy jakie sa konsekwencje kiedy:)?
Dziekuje z gory za odpowiedz:)

---- edit by Paweł:
Temat przeniesony do działu "metody naturalne"
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Mar 11, 2007 1:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stosunek przerywany to taki jezeli partner tuz przed wytryskiem wyciagnie penisa z pochwy i wytrysk bedzie nazewnatrz... konsekwencje sa takie ze partner moze nie zdazyc wyciagnac penisa przed wytryskiem i czesc spermy dostanie sie do pochwy, jakis % mezczyzn ma tez tzw. kropelkowanie na kilka sekund przed wytryskiem jest ono niewyczuwalne i zawiera jakis tam % plemnikow Smile
Powrót do góry
Pinia

PostWysłany: Nie Mar 11, 2007 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

konsekwencje moga byc takie:

- ze mozesz miec bejbiska (duze prawdopodobienstwo)
- ze mozesz sie nabawic roznych paskudnych chorob
- ze mozesz chodzic zrewicowana w obawie przed ciaza
- ze seks bedzie nerwowka ('zdaza wyjac czy nie...'), czyli przyjemnosci pojda sie szukac w kieszeni

reasumując:
NIE POLECAM, absolutnie!
Powrót do góry
Nila

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 10:10 pm    Temat postu: pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to ja i znów mam problem mam problem:) Zaczne moze od tego ze 26 lutego dostałam okresu, cykl przeważnie trwa od 30-32 dni. Uprawiałam seks z chłopakiem 7 dnia cyklu. W sumie nie zakończył sie on wytryskiem, a jego członek był suchy, bo doszło tylko do kilku "pchnieć". Piersi mam obolałe, z grudkami na sutkach - czy to nadchodząca miesiączka??
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie nadchodzace miesiaczka Smile ja stawiam na to Wink
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tak samo jak Pituszka stawiam na nadchodzacy okres Laughing nie masz sie czym martwic ..wytryskq wewnatrz nie było i ciazy tez nie ma Wink

Powrót do góry
poranek

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2007 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Ja z (obecnie już mężem) partnerem stosujemy od początku stosunek przerywany, nie używaliśmy nigdy innych metod. Osobiście mam miesiączki nieregularne (nigdy nie wiem kiedy mi wypadnie okres), ale jestem w pełni spokojna, że nic się nie stanie, chociaż wielokrotnie (na początku) zdarzały się sytuacje, że po stosunku ze strachem spoglądaliśmy sobie w oczy.

Jestem przeciwna wszelkim metodom chemicznym, gdyż bardzo drastycznie ingerują w równowagę organizmu, a także powodują czasem wielkie konsekwencje zdrowotne (globulki hormonalne 5 krotnie zwiększają ryzyko raka, kremy plemnikobójcze w tym środki w jakim nasączona jest prezerwatywa, powodują zmianę flory bakteryjnej pochwy, a w następstwie różne choroby kobiece). Jeżeli są metody naturalne to warto najpierw zacząć od nich,a jeżeli się je pozna to są zadziwiające odkycia. Rolling Eyes
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Maj 12, 2007 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile chcialam opisac pewna sytuacje. Na poczatku napisze o swojej miesiaczce. Mam ja mniej wiecej 5 dni z tym ze przez pierwsze 3 dni jest duzo krwawienia a potem juz bardzo malutko. Miesiaczki mam wmiare regularne co 30 dni..tylko ostatnia przyszla dzien wczesniej ale mysle ze to przez stres maturalny Sad Okres tak na dobra sprawe skonczyl mi sie 10.05 i dzisiaj w nocy czyli 12.05 mialam z moim chlopakiem stosunek przerywany i NIE skonczyl we mnie a przed nastepnym stosunkiem umyl sie dokladnie pod prysznicem ( czy to ma jakies znaczenie ? ) chcialabym wiedziec czy jest mozliwosc zajscia w ciaze ?? co prawda niedawno mialam okres i mylse ze to byly moje dni nieplodne ale dzis juz sama zwatpilam Sad prosze o odp.. z gory dziekuje i pozdrawiam :*
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Maj 12, 2007 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że nie masz się czym martwić. były to dni niepłodne i nie było wytrysku, więc spoko Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 14 z 62