Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Sie 31, 2008 3:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sasha napisał:
Jeżeli preejakulat ten zawierał plemniki to jest możliwa ciąża Confused

preejakulat nie zawiera plemnikow. Jka juz to sladowe ilsci ktore nie sa zdolne do zaplodnienia jak plemniki z wytrysku.
Powrót do góry
natii

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:23 am    Temat postu: obserwacja plodnosci Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
w praktyce kobieta nie jest w stanie sama precyzyjnie wyznaczyć momentu jajeczkowania, a tym samym i dni płodnych

Nie zgadzam sie. Sama obserwuje moje cylke od 8 miesiecy i bez problemu udaje mi sie okreslic dni plodne i nieplodne dzieki metodzie objawowo-termicznej (wiecej na temat metody na str: stron nie wklejamy na forum. emilka

Mitem jest ze to metoda tylko dla kobiet o regularnych cyklach! Metoda kalendarzyka to przezytek, a porzadna obserwacja temperatury i sluzu pozwala zauwazyc wszelkie mozliwe przesuniecia owulacji:)

Plusem obserwacji jest to ze ponad 1/3 cyklu mozmy sie kochac z mezem normanie nie ryzykujac ciazy. A jak wykazaly badania, zawarte w spermie hormony i enzymy maja dobroczynne dzialanie na zdrowie psychiczne i fizyczne kobiety!! Zreszta z doswiadczenia wiem jaka jest przepasc w jakosci wspolzycia naturalnego i z zabezpieczeniem. Poza tym stosuenk przerywany na dluzsza mete ma negatywne skutki dla obojga partnerow...

Tak wiec osobiscie wole sie kochac z mezem rzadziej ale w sposob ktory nas naprawde do siebie zbliza i daje poczucie pelni. Stawiam na jakosc a nie ilosc Wink

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojej, zgadzam się i coś źle ujęłam tamto pisząc. chodziło mi, że kalendarzykiem nie jest w stanie określić dni płodnych. jak ktoś stosuje npr dokładnie i zna się na tym, to jak najbardziej co do dnia nawet jest w stanie określić dni płodne i owulacje. ale wymaga to precyzji i samozaparcia :)
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 9:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja tam posługiwałam sie od 5 lat kalendarzykiem, tez miałam ( i mam do tej pory) regularne cykle Smile ani razu nie zdarzyła sie wpadka. wiec moze kalendrzyk to przezytek ale mi sie sprawdza Razz

Powrót do góry
natii

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem, precyzji i zaparcia troche trzeba, ale wbrew pozorom nie jest to az takie trudne! A poznanie swojego rytmu daje cos w rodzaju harmonii z sama soba i satysfakcji. Sama bylam zaskoczona ze znajdujac w tej calej zabawie przyjemnosc:) Tyle ze okres nauki jest dosc dlugi, trzeba liczyc minimum 5 cykli probnych.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie w 100% z Wami. Mozna okreslic dni plodne i nieplodne tylko trzeba umiec byc cierpliwym przy ogladaniu swego organizmu.
Powrót do góry
agusia2165

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2008 4:31 pm    Temat postu: witajcie mam pytanko Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy w trakcie stosunku kiedy mężczyzna wycofuje się przed wytryskiem można zajśc w ciąże?

----edited by emilka----
temat został przeniesiony do innego działu i tematu podwieszonego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2008 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2008 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o ile masz dni płodne, blisko owulke itp Razz bo jesli sa niepłodne to w ciaze nie zajdziesz Laughing

Powrót do góry
kinga8894

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 3:47 pm    Temat postu: stosunek przerywany Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hey mam problem ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem. byl to stosunek przerywany wprawdzie nie doszlo do wytrysku kiedy byl we mnie ale mam obawy czy jest on 100% pewnoscia ze nie zaszlam w ciaze.... blagam pomozcie Crying or Very sad a i jeszcze po dwoch dniach od stosunku mialam podniesiona temperature nudnosci i ogolne znudzenie....POMOZCIE

przyłączyłam do podwieszonego. emilka
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 27 z 62