Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w którym to było dniu cyklu?
po 2óch dniach, to jeszcze mogło nawet nie dojść do zapłodnienia jeśli było to przed owulacją a co dopiero do ciąży...
Madzix

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hejka:)) jestem nowa na forum jak widać.
Moja sytuacja wygląda tak:
Właśnie robię przerwe w braniu tabletek, ostatnią tabletkę wzięłam 2 października. Od tamtej pory współżyjemy z chłopakiem bez zabezpieczenia, stosujemy tzw stosunek przerywany. Okres zaczął mi się 3go, a skończył około 8go. Od tamtej pory współżyjemy na granicy, co drugi dzień i wytrysk ma... pare sekund po tym jak wyjme członka(do10sek)
Czy jest to gra na granicy?
Czytałam że dni płodne ciężko określić po zakończeniu brania tabletek.
A co do ciąży...ja bym nie płakałaSmile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ryzyko jest
lambda87

PostWysłany: Nie Lis 30, 2008 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinezka napisał:
sasha napisał:
Jeżeli preejakulat ten zawierał plemniki to jest możliwa ciąża Confused

preejakulat nie zawiera plemnikow. Jka juz to sladowe ilsci ktore nie sa zdolne do zaplodnienia jak plemniki z wytrysku.

"Wydzielanie się wydzieliny z członka przed orgazmem nazywa się kropelkowaniem. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy"

To oczywiscie cytat ze strony biomedicalu. Hm... nachodza mnie dwa pytania. Ktos tu gdzies pisal ze kropelkowania nie da sie zauwazyc... wiec jak to tak naprawde jest? Drugie pytanie jest raczej o sam preejakulat... jest to naturalny lubrykant, w ktorym teoretycznie (wedlug badan) nie ma plemnikow. Jezeli kropelkowanie zachodzi rowniez przy dlugo trwalym podnieceniu mezczyzny, to rowniez i preejakulat musi sie pojawic. Jezeli dobrze rozumiem:

preejakulat + kropelkowanie = duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze

Nikt tak naprawde nie moze stwierdzic kiedy widziela sie preejakulat, wiec rownie dobrze moze dojsc do sytuacji:

preejakulat + kropelkowanie + preejakulat = duze prawdobodobienstwo zajscia w ciaze.

Jest tu jeszcze chyba logiczny blad... "Wydzielanie się wydzieliny z członka przed orgazmem nazywa się kropelkowaniem" - to zdanie mowi o tym ze kazde wydzielanie wydzieliny z czlonka przed orgazmem nazywa sie kropelkowaniem a nie ze kropelkowanie jest stanem uwolnienia plemnikow przed orgazmem.

Metoda stosunku przerywanego nie jest metoda najbezpieczniejsza. Znalazlem tu gdzies artykul pani doktor, w ktorym mowi ze stosunek przerywany NIESTETY jest najczesciej stosowana metoda antykoncepcyjna.

Z drugiej strony... ciekawi mnie czy ktos zadal pytanie: skoro dni nieplodne mozna bardziej teoretycznie i mniej praktycznie okreslic, to po co stosunek przerywany? Jezeli kobieta ma okres nieplodny to nie widze sensu w stosunku przerywanym...
Powrót do góry
Bolton

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
Nedrin dzieki Razz heh no my mamy juz kilkuletni staz, i dlatego cieszyłabym sie ze moze moja metoda zawiodła. Bo jak narazie moj facet nie mysli o dziecku(co nie znaczy ze wogole)moze jeszcze za 2 lata,ahhhh<marzyciel> Wink

Może nie na temat i nie mi oceniać Twoje myślenie. Ale Jak mozna w ogole iść takim tokiem myślenia? Jeżeli twój partner nie chce jeszcze dziecka a ty chcesz na siłe zajść w ciąże zeby nie wiem? utrzymać go przy sobie czy co? To jest własnie głupie myślenie bab... rzygać mi sie chce jak pomysle o tym że istnieja takie laski...
Powrót do góry
lambda87

PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bolton napisał:
wind_of_hope napisał:
Nedrin dzieki Razz heh no my mamy juz kilkuletni staz, i dlatego cieszyłabym sie ze moze moja metoda zawiodła. Bo jak narazie moj facet nie mysli o dziecku(co nie znaczy ze wogole)moze jeszcze za 2 lata,ahhhh<marzyciel> Wink

Może nie na temat i nie mi oceniać Twoje myślenie. Ale Jak mozna w ogole iść takim tokiem myślenia? Jeżeli twój partner nie chce jeszcze dziecka a ty chcesz na siłe zajść w ciąże zeby nie wiem? utrzymać go przy sobie czy co? To jest własnie głupie myślenie bab... rzygać mi sie chce jak pomysle o tym że istnieja takie laski...

Oj wyluzuj... to tylko luzne rozmowy a nie filozofia calego zycia
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 11:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bolton napisał:

po pierwsze jakbym chciala na sile to bysmy juz mieli ladna gromadke dzieci co nie?

po 2gie: szanuje jego decyzje- wiem ze WY faceci dorastacie pozniej niz kobiety.

po3cie: gdybym byla s*ka to bym oszukała i wpadła...jednak przez 6 lat nic takiego nie zdarzylo sie wiec moze troche szacunku co?

po 4rte: zygaj na zdrowie Smile

nie znasz sytuacji do konca wiec cichoo siedz Razz OoOO

Powrót do góry
Bolton

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 6:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może nie znam ale widze po twoim sposobie wypowiedzi jaką jesteś kobietą... i nigdy nie chciałbym znać takiej osoby jak ty. A cicho siedź to sobie do kolegi powiedz bo ja nim na pewno nie jestem Evil or Very Mad
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Bolton moze troche szacunku do kolezanki Wind?
Po sposobie wypowiedzi widzisz jaka jest kobieta?! Laughing Laughing
Smieszny nie badz.
Poczytaj najpierw wszystkie posty Wind, a pozniej zacznij oceniac! Z tego co wiem, to nasza kolezanka wiele razy zaznaczala, ze bardzo chcialaby bobasa, ale czeka az jej facet do tego dojrzeje.
Zastanow sie zanim kogos zrownasz z blotem!!! Twisted Evil

A Ty Wind nie przejmuj sie w ogole opinia kogos, kto najwidoczniej nie jest dojrzaly na tyle, aby wypowiadac sie kulturalnie na forum Laughing
Bogu dziekowac, ze moj maz taki nie jest Very Happy
Powrót do góry
Bolton

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się wypowiadam kulturalnie na forum tylko że użytkowniczka Wind sama powiedziała że mam się nie odzywać więc pierwsza wypowiedź niekulturalna wyszła z jej strony. Dlatego to może ty akurat dokładniej czytaj posty.

Nie umiem po sposobie wypowiedzi ale tamta wypowiedź skojarzyła mi się własnie z taka kobietą której nie chciałbym nigdy znać. Tyle, Pozatym to jest forum dyskusyjne i można wyrażać swoją opinię.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 28 z 62