Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madzia93
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 10:20 pm Temat postu: |
|
|
hej jestem magda i prosze o pomoc..... pare tygodni temu zaczelam kochac sie z chlopakiem lecz po kazdym stosunku krwawie....co to moze znaczyc? cos jest nie tak?? boje sie:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Alb masz nie do końca przerwaną błonę dziewiczą, albo Twój partner wchodzi w Ciebie zbyt głęboko.
Poczekaj z miesiąc, niech się rana po przebiciu błony zagoi dobrze i spróbujcie ponownie. Jeśli sytuacja się powtórzy idź do ginekologa _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luomei
|
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 12:04 am Temat postu: |
|
|
witam,jestem swierzakiem na forum i mam pytanie,
moja dziewczyna dzis skonczyla okres(trwal 4 dni) i jest raczej regularny co ok 28 dni, kochalismy sie dzis stosunkiem przerywanym(pierwszy raz).Podczas stosunku wogule nie wytrysnalem..(celowo,raczej sie do tego nawet nie zbieralem)
prosze powiedzcie jakie sa szanse ze jest w ciazy,troszke sie denerwuje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 12:16 am Temat postu: |
|
|
Żadne...Nie było wytrysku, nie było dni płodnych, nie ma szans na ciążę Możesz być spokojny. Ale następnym razem zabezpieczcie się. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luomei
|
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 7:53 am Temat postu: |
|
|
och! dziekuje, uspokoilem sie. Z pewnoscia nastepny raz bedzie bezpieczny
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luomei
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
mam jeszcze jedno pytanie..
jak dlugo trwaja dni bezplodne po miesiaczce?(prosze przynajmniej o przyblizona wartosc)
dziekuje i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
a to zalezy od dlugosci cykli..po okresie nie ma dni na ogol bezpiecznych bo jezeli okres trwa 7 dni to płodne wypadaja na 10 -18 dc..wiec 3 dni to zadne bezpieczenstwo. mowie o cyklu 28dniowym... na bank bezpieczne dni niepłodne sa ok tygodnia przed okresem ale cykl musi byc regularny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alyy
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:09 am Temat postu: |
|
|
witam
piszę, ponieważ mam mały problem. Otóż to. Zawsze z chłopakiem używamy prezerwatyw podczas gdy się kochamy. Jednak.. przechodzę do sedna sprawy. Mam cykle regularne 30 dni - 31 dni, czasami -2 dni. Zawsze na owulacje mam gorączkę, tzn., podwyższenie temperatury, zawsze w ty, okresie nie uprawaiałam sexu, ani przed kilka dni ani po. Jednak zdażyło nam się ostatnio 3-4 dni przed planowanym okresem mieć stosunek przerywany. On we mnie nie doszedł, dosyć długą chwilę przed wytryskiem był na zewnątrz. I właśnie umieram ze strachu okres mi się spóźnia, nie wiem co się dzieje, wszystko mnie boli jak na okres. Niedawno wróciłam z wycieczki i czy opóźnienie okresu ma wpływ na zmianę klimatu? czy mam się obawiać? okres spóźnia się 3 dni.. nie wiem co myśleć.. boję się.... proszę o pomoc ;/
miesiączki zawsze mam 27,czasem zdarza się 2 dni prędzej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 11:34 am Temat postu: |
|
|
alyy nie ma obaw. w ciazy nie jestes uwazacie -to po 1wsze, a po 2gie: nie doszedł w Tobie i najwazniejsze to to ze wiesz kiedy jest owulka i powstrzymujecie sie od stosunku.
bedzie dobrze. okres napewno sie pojawi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaniepokojonaaa
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 8:49 am Temat postu: pomocy! |
|
|
czy mogę zajść w ciąże jeżeli uprawiałam sex z mężczyzną , ale nie doszło do wytrysku[ bez prezerwatywy ]? stosunek był przerywany i trwał ok.8 min.. ;c. proszę pomóżcie mi .. bardzo się boję nie mogę spać i myśle o tym .. ;c strasznie boli mnie brzuch czy to są jakieś oznaki? i był to mój pierwszy raz , musze zaznaczyć
Przeczytaj regulamin forum. Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne i nadawaj tytuły odzwierciedlające problem.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|