Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pawle a czy Twój komentarz może jest do moich wypowiedzi?? Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest ogólna konkluzja do wszystkich wypowiedzi Wink
Powrót do góry
naneczka

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze gdyby rodzice starali sie wytlumaczyc swoim pociecha ze seks to nie jest tylko fizyczne doznanie, zaspokojenie swoich potrzeb. moze gdyby media nie ukazywaly seksu w ten sposob jako zwyklej dobrej zabawy i nic wiecej to moze zachowania takich mlodych chlopcow byly by inne. na psychike mlodego czlowieka glownie maja wplyw wlasnie media (ktore pokazuja co jest teraz na prawde cool) i otaczajace ich srodowisko.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to pięknie, w takim razie za jakieś 5, 6 lat widze w zakładach psychiatrycznych i poradniach wiele osób nie przekraczająchy pełnoletności, no i wymiar trumien standardowych będzie mniejszy wymiar na 16 latkę/latka.

Smutne to, no bo jeżeli za to sie nikt nie weźmie to za chwile będzie to nie do opanowania - sytuacja analogiczna do szkół polskich, przez lata było zaniedbanie w tej materii a teraz TVN robi jakieś reportarze jak wygląda polska szkoła i że to nie do pomyślenia, obużające itd.

No jak sie zaniedbało przez lata taki efekt, niestety myśle że będzie analogicznie też i z seksualnością.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 14, 2006 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pawle ale czy to bylo tylko do moich wszystkich wypowiedzi czy do wypowiedzi wszystkich użytkowników?

a pozatym ja nigdy nie powiedziałam, że seks jest "oczywisty", że się każdemu należy.

mnie również oburzają wypowiedzi dziewczyn jadących w autobusie, kiedy jedna drugiej się chwali, że się całowała z tym czy tamtym... lub ile jedna miala chłopaków z którymi się przespała. wcale się dziewczęta nie szanują ( nie wszystkie oczywiście!)

więc wcale nie uważam seks za coś modnego, nowoczesnego czy oczywistego. nie było nigdy nic w moich wypowiedziach przesądzających o takiej postawie.

a jeśli powiedziałam że trzeba się zabezpieczyć przy współżyciu, to wcale nie jest to jakieś dziwne.uważam że powinno się to robić tylko z jedną wybraną osobą, którą się kocha i z którą się zostanie na zawsze. a to że nazwałam antykoncepcję "normalną" świadczy o tym że przynajmniej mam trochę oleju w głowie.

Wink
Powrót do góry
prozANKA

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 7:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote="Paweł"]tragedią jest to że młode osoby uważjaą seks za coś oczywistego normlanego oraz porzdanego.
Ale nie do cholery 16 czy 15 latkowie, nie są wstanie w żaden sposób bez pomocy chodzby finansowej rodziców utrzymać siebie i dziecko.

Domniemam ze nie kazdy odwiedzajacy ten portal i wypowiadajacy sie na forum ma 15 czy 16 lat. Niektorzy bedacy rodzicami w tym wieku wychodza na tym lepiej niz osoby "dorosle i odpowiedzialne", gdyz tak naprawde w tak mlodym wieku czlowiek czesto nie zdaje sobie sprawy tak samo jak dorosly z tego co go czeka i z tego co sie wokol dzieje, a do wychowania podchodzi "luzniej" co zaoszczedza newrow obu stronom...
Powrót do góry
prozANKA

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 7:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jesli chodzi o polskie szkoly to jest to spowodowane komuna i latami trzymania "za morde" i wszechwilekiej i wszechwiedzacej wladzy WIELKICH nauczycieli o wladzy absolutnej. Wystarczy wyjechac poza granice kraju i poobserowac rodakow- 90% wciaz wydaje sie ze sa bogami na ziemii i moga zachowywac sie jak panowie wladzy podobnie jak 20 pare lat temu. Nie dziwie sie ze nareszcie media interesuja sie sytuacja uczniow, choc teraz to chyba przeginaja w druga strone.
Jaka strasznie niestlabilna ta polska kultura na przelomie ostatniego polwiecza
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 8:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no ja nie mówie o jakiś wyjątkach, oczywiście one sie zdarzają, tylko że nie możńa wyjątkami usprawiedliwiać mas.

Bo to co sie dzieje dzieje sie masowo, (a chciało by sie dodać wulgarnie, "ciemnych mas").

Nie moźna twierdzić że skoro są wyjątki no to my dajmy wolną ręke i patrzmy jak na jakieś doświadczenie czy to właśnie ten jeden na 1000 czy może nie, to jednak to co dzieje sie wszędzie.
To było by krzywdzące, brak działania aby sprawdzić jak kto sie zachowa, NIE, tutaj ryzyko jest zbyt duże, tutaj mówimy o potęcjalnym przyszłym człowieku, to nie samochód gdzie można sobie sprawdzać, czy ten model sie sprawdzi, czy kierowca (rodzice) będą umieli go opanować (wychować i utrzymać).

Ja sie bardzo ciesze że jednak można znaleść nawet i tak młodych ludzi którzy starają sie w zaistniałej sytuacji być odpowiedzialnymi, a co z resztą?

Gdyby proporcje były odwrotne, gdyby przypadki zajść w ciąże 16, 17 latków były w takim stopniu jak tych odpowiedzialnych młodych dzieci, w tedy mogę uznać to za coś normalnego, chodź złego zjawiska.
Bo jest ono niewątpliwie złe, lecz zdarzające sie od zawsze.

Tylko że teraz skala tego jest krytycznie wielka.
To jest nagminne, a przez to zdobywa ludzkie przyzwolenie.

Efekt tego może być jeden, prawdziwe kłopoty młodych ludzi którym ani oni sami ani ludzie dorośli nie za bardzo będą wiedzieć jak zaradzić.

@Yalissea:
Do wszystkich ogólnie, nie tylko do twoich Wink Spokojnie.
Powrót do góry
Anula_5555

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy to ma sie tyczyc do mnie ja nie ma 15 lat!
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Opisuje sytuacje ludzi młodych, widać ty też sie do nich zaliczasz.

Chodź nie jestem wstanie stwierdzić czy jesteś odpowiedzialna czy też nie, to moja konkluzja, mam nadzieje żę ludzie wcyiągną z niego jakiś wniosek i zastanowią sie zanim zaczną coś robić.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 6 z 62