Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Jak dlugo tutaj jestesmy tak dlugo przypadku ciazy z preejakulantu nie bylo!! (NO chyba że ktoś "na styk" wyciągał i coś "wyciekło no to może, ale i tak tego nie jestem 100% pewna)
Jest tutaj na tym forum dziewczyna po studiach położniczych, więc chyba wie co mówi!
Myślę że na tamtych forach piszę się tak trochę żeby "małolaty" nastraszyć i żeby w końcu się zabezpieczały (i tak to nic nie daje bo myślą że zdąża)
Jak byś się wgłębiła w literaturę fachową (nie fora) to byś się dowiedziała jak to działa i co to jest preejekulat....
Musisz zdecydować się któremu forum wierzysz.... a najlepiej weź poszukaj ksiażek i poczytaj sama jak dochodzi do zapłodnienia _________________
Ostatnio zmieniony przez mala_mi dnia Pią Lis 06, 2009 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 2:20 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem...fakt, ja pojęcie mam na ten temat dość marne
dzięki za wyjaśnienie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lefuu
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:44 pm Temat postu: Stosunek przerywany - nietypowy problem przeczytajcie prosze |
|
|
Witam. Mam na imie Tomek. Od 1.5 roku jestem z cudowna dzieeczyna ja mam 21 lat Ona 19. Moj problem polega na tym ze nie mozemy niestety w zaden sposob sie zabezpieczyc - niestety zycie nam
w tym przypadku sprawilo psikusa - Ona jest alergiczka i to w dodatku z silna alergia - nie moze zazywac tabletek antykoncepcyjnych - przynajmniej tak stwierdzilo 2 roznych lekarzy poniewaz w jakis tam sposob moga miec zle powiazania w przyslosci jesli chodzi o ta nieszczesna alergie.
Zapytacie to czemu ja sie nie zabezpieczam - wlasnie tutaj pojawia sie druga strona medalu - ja mam uczulenie na latekst czy jakies inne skladniki zawarte w kazdej prezerwatywie - probowalem bez skutku roznych zawsze jest to samo swedzenie = brak mozliwosci podniecenia sie. Bardzo sie kochamy i poprostu jest normale ze w koncu musi dochodzic miedzy nami do stosunku. Wiem ze duzo o tym
pisze na forum - jednak takiego pechowego przypadku jak moj nie znalazlem a czytalem sporo dlatego prosze nie zamyla mojego tematu bo bardzo licze na wasze porady. Mam pewne obawy w tamtym miesiacu kochslismy sie kilka razy - oczywisie nigdy nie konczymy w Niej. Zawsze dbam o higienie - czytalem sporo na forum o kropelkowaniu itd jednak nie do konca wszystko jest dla mnie jasne. W poprzednim miesiacu kohalismy sie 2 razy - 2 dni po okresie - dodam ze wtedy dostala go spoznionego o 3 dni oraz 2 raz okolo 8 dni przed spodziewanym okresem - miala go dostac teraz w zeszly piatek tzn 4 grudnia - jednak do dzisiaj go nie ma. W tamtym tyg gdzies kolo srody miala objawy typowo przed okresowe tzn bola ja brzuch byl wrazliwy na dotyk itd. Byla rozdrazniona zmiana nastroju itp. Jednak okresu nie ma do dzisiaj. Dodam ze przed kstatnim stosunkiem penis byl umyty dokladnie no i oczywiscie kilka razy wczesniej oddawalem mocz. Kochslismy sie bardzo krotko moze przez 5 - 6 min potem jak czulem ze jest mi juz coraz blizej do wytrysku wyszedlem z niej i po cheili dokonczylem na niej. Prosze poradzcie mi czy jest jakas szansa zeby Moja ksiezniczks byla w ciazy? Poprostu planowalismy to ale za pare lat jednsk bez seksu z ukochana osoba jest naprawde nie mozliwe wytrzymac a zabezpieczyc sie niestety nie mozemy. Dzisiaj jedt czw czyli spoznis sie jej okres od 5 dni - dodam ze Ostatnio miala sporo nerwow troche sie klocilismy nawet sporo przez ostatnie 2 tyg czasu czy to moze miec wplyw na to ? Jeszcze jest bardzo przemeczona bo robi 3 szkoly na raz dodatkowo spiewa w zespole. Prosze o opinie z gory dziekuje.
Przeniosłam do pokrewnego tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 4:45 pm Temat postu: |
|
|
lefuu ale nie wiem czy wiesz: sa prezerwatywy dla alergikow Durex Avanti Ultima [minusem jest cena.. ok. 100zł ] ale wydaje mi sie ze bezpieczenstwo jest tego warte. jesli one tez Cie uczula to widocznie Ty nie masz szans na zabezpieczenie,,,a co do Twojej dziewczyny: na tabletki hormonalne ma uczulenie a na globulki dopochwowe? jesli na to tez to zostaje Wam bardzo ostrozny sex. wiadomo ze bez tego dluzej sie nie wytrzyma, ale widze ze wiesz duzo o kropelkowaniu, o tym ze po wytrysku jesli nie oddasz moczu to plemniki zostana w cewce moczowej.
duzy plus dla Ciebie. z taka wiedza mysle ze nie pownienes sie martwic o "wpadke".
jesli w niej nie konczysz to nie martw sie o ciaze nie ma powodu.
a spozniajacy sie okres.. tak stres ma duzy wpływ na spoznienie,do tego przemeczenie... jestem pewna ze okres sie pojawi. musi tylko sie zrelaxowac,odpoczac.
zawsze mozecie zrobic test ciazowy - wazne zeby był wykonany po 16 dniach od stosunku wczesniej wynik bedzie nieprawidłowy.
jeszcze jakies pytania? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lefuu
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje Ci koleżanko za odpowiedź. Szczerze naprawde nie wiedzialem o tych prezerwatywach o których piszesz - tylko tak jak sama mówisz cena troche odstrasza. Jeśli chodzi o ten stres - naprawdę daliśmy sobie w kość praktycznie 2 weekendy pod rząd przebiegły pod nazwą "kłótnia", do tego jeszcze moja pierwsza wizyta na imprezie rodzinnej u niej w domu - napewno też przeżywała to bardzo mocno, problemy na studiach - akurat teraz podwyższyli u Niej na uczelni średnią i było sporo płaczu bo nie dostanie stypendium, potem jeszcze doszły badania krwi - niestety jeszcze nie była u lekarza a niektóry parametry nie są w normie - mogła by to być jakaś oznaka jeśli chodzi o ciąże ?. Ogólnie stresu w ostatnich tygodniach miała naprawde bardzo dużo i w dodatku te kłótnie między nami które troche nam nerwów zepsuły - a od paru dni zauważyłem mimo iż mi nie mówiła że sie też bardzo przejmuje tym czy mogła by być w ciąży. No a ja nie moge spać od 4 dni spokojnie :/.
Czyli mówisz żeby troszke wyluzować i się uspokoić że to nie musi być przez ciąże - chciałbym w końcu zmrużyć spokojnie oczy, bo pracuje po 10 godzin a do tego jeszcze dochodzi ciągła myśl o tym. Słuchaj a czy to prawda że jeżeli np. kochaliśmy się wczoraj, i dzisiaj też się kochamy to ilośc plemników jest o wiele mniejsza i tym samym szansa zajścia ?
Ostatnio zmieniony przez lefuu dnia Czw Gru 10, 2009 5:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Niejednoznaczna. Jedynym parametrem który moze ciążę stwierdzić jest poziom bHCG którego w morfologii się nie wykonuje. Koszt badania ok 30 zł.
Zależy w jakiej jesteś kondycji seksualnej. Jesli chcecie zmniejszyć prawdopodobieństwo, możesz rano sam się sobą zająć, później przy zbliżeniu tego samego dnia plemników powinno być już w ejakulacie mniej. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lefuu
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Tzn Nowicjuszka właśnie tak zapytałem bo gdzieś o tym czytałem, dlatego w czasami - jak wiem że np spotkamy się jutro i napewno do czegoś dojdzie, to dzień wcześniej sam się "rozładowuje".
Mam takie pytanko jeszcze np. jeśli się kochamy - czuje że jest mi dobrze, ale np. przerywamy, na chwilke potem kochamy się dalej - ma to jakieś znaczenie ?, tzn. gdy już wiem że nie dam rady dłużej wytrzymac, zawsze kończymy i po chwili np. dochodze innym sposobem że tak to ujme. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Lepiej uważać tylko, żebyś Ty nie był zbyt blisko...Bo jak będziesz naprawdę bardzo blisko, to jednak jakieś plemniki mogą już się przedostać wyżej, a wtedy łatwo o ewntualne pojawienie się ich w preejakulacie.
Jeśli na to uważacie, to nie ma się czym martwić. Aczkolwiek byłoby dobrze, zeby Twoja dziewczyna sobie określiła kiedy ma dni płodne. Jak to robić jest napisane w dziale "Metody naturalne", więc zapraszam do lektury _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sunrise
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Może ja wtrącę swoje 3 grosze, gdzieś czytałam, że stosunek przerywany może prowadzić do nerwicy, w sumie to nie jest zdrowa forma życia seksualnego, bo ciągle musisz myśleć nad tym by zdążyć, z lekka stresująca, aczkolwiek niektórym to nie sprawia problemu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lefuu
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Wiem kolego Sunrise :/ Ale naprawde nie mamy innego wyjścia niż taki rodzaj kochania się. Piszecie mi dobre rzeczy ale ja nadal nie moge sie uspokoić zachodze już w głowe tłuke się z własnymi myślami - przedemną kolejna nie przespana noc, Dziewczyna do mnie dzwoniła że też sie martwi ja ją uspokajam ale w środku tak mnie to dręczy - nie moge sobie miejsca znaleść :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|