Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
proponuje wysłac dziewczyne do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne skoro gumki Wam nie starczaja _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
albo przestać współżyć . bo jednak zawsze istnieje "ryzyko" ciąży.
może, mimo 22 lat, nie jesteś gotowy do seksu i ponoszenia jego konsekwencji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eddie
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Nie chodzi o to, że nie jestem gotowy do seksu. Po prostu nie jestem pewien, czy dałbym sobie radę, gdyby coś poszło nie tak. Nie wiem, czy byłbym w stanie utrzymać rodzinę i w ogóle. Większość facetów ma to w d****, ale nie ja. Bo co najlepiej zrobić komuś dziecko i kobietę zostawić. Niestety ja tak nie potrafię ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 1:50 pm Temat postu: |
|
|
no generalnie idąc z kimś do łózka należy brać pod uwagę możliwość poczęcia dziecka. Jezeli są stosowane środki antykoncepcyjne, ciąża jest wątpliwa.
Strach przed ciąża paraliżuje na tyle, że orgazm staje się nieosiągalny - szczególnie w przypadku kobiet - my sie łatwo rozjarzamy i koniec
Chwali się, że podchodzisz dorośle i odpowiedzialnie do sprawy. Ale pamiętaj, że nawet przy braku zabezpieczenia w dni płodne prawdopodobieństwo zajscia w ciąze to 40 % środki antykoncepcyjne (najlepiej tabletki i prezerwatywa) i wszystko bedzie ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eddie
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Zawsze podchodziłem do tego typu spraw bardzo poważnie. Najbardziej mnie boli to, że pary, które bardzo chcą mieć dzieci albo nie mogą ich mieć w ogóle, albo muszą się uzbroić w bardzo dużą cierpliwość by tego osiągnąć. Znam przypadki, gdy para starała się o dziecko przez prawie 10 lat.
A pary, które raczej nie chciałyby zostać tak szybko rodzicami, po kilku lub kilkunastu stosunkach "wpadają". Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Czy to sposób podejścia, czy czegoś innego... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 5:24 pm Temat postu: |
|
|
widzisz, kwestia psychologiczna. Tak bardzo chce sie dziecko, jest stres to i organizm pracuje inaczej
a pary, które nie chcą wpadają głownie bez bezmyślność, brak wiedzy albo brak odpowiedzialności.... no i sporadycznie przez takiego pecha jak pęknięta gumka i nie działające tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:14 pm Temat postu: |
|
|
wyslij ja do gina,zacznie brac tabletki,mozesz dodatkowo kochac sie z gumka i na 100000% nie bedzie ciazy..
a z 2giej strony: co to za przyjemnosc jesli podzcas stosunku myslisz "oby tylko nie wpasc" i nie skupiasz sie na sexie... dla mnie bez sensu;p jak juz sie kochac to z uczuciem bedzie dobrze. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eddie
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:37 pm Temat postu: |
|
|
To nie jest tak, że nie potrafię się skupić na seksie i myślę tylko o tym, by nie wpaść, bo tak nie jest. Ale po prostu się tym martwię. Nic nie poradzę. Taki mam charakter. Wolę chyba być jednak taki, jaki jestem, niż mieć wszystko za przeproszeniem w dupie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:22 am Temat postu: |
|
|
no pewnie ze tak, dobrze ze myslisz odpowiedzialnie decyzja nalezy głownie do Twojej dziewczyny: czy chce brac tabletki czy tez nie.. powodzenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eddie
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Nie chcę truć dziewczyny niepotrzebnie tabletkami. Nie kochamy się codziennie więc nie ma chyba takiej potrzeby, żeby zaopatrywać się w tabletki. A tak poza tym, to spóźnia jej się teraz okres chyba 2 dni i się trochę martwię. Ale może to jednak przez stres, bo wkrótce ma obronę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|