Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Tabex- czy komus pomogl?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzegorz_radom

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 24, 2006 9:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie Smile Fajnie że jest takie Forum Smile Ja odrazu z zapytaniem i prośbą czy ktoś z Was kto zażywa Tabex mógłby mi napisać jak go się dawkuje bo ulotkę wyrzuciłem przez przypadek a na pudełku pisze tylko dawkowanie do trzech dni Sad a dziś mój czwarty dzień bez papierosa i nie wiem jak dalej go brać Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Wrz 24, 2006 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przez pierwsze trzy dni 6 tabletek dziennie. Jedna tabletka co 2 godziny
Od 4 do 11 dnia 5 tabletek dziennie.Jedna tabletka co 2,5 godziny
Od 12 do 16 dnia 4 tabletki dziennie. Jedna tabletka co 3 godziny
Od 17 do 20 dnia 3 tabletki dziennie. Jedna tabletka co 5 godzin
Od 21 do 25 dnia 1-2 tabletki dziennie.

Powiem ci jeszcze ze ja sobie w pierwszych dniach czasem bralam jedna tabletke wiecej np kiedy sie zasiedzialam do pozna i od ostatniej planowej tabletki minelo troche czasu Razz Te dodatkowe tabletki bralam z tych ktore sa na ostatnie dni.
I pamietaj ze podczas kuracji nie wolno pic alkocholu. Po pierwsze dlatego ze Tabex po prostu wtedy nie skutkuje.Alkochol znosi jego dzialanie. A po drugie wiadomo ze najbardziej chce sie palic przy piwku Wink
Juz ponad miesiac nie pale Very Happy
Powrót do góry
grzegorz_radom

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 7:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo za odpowiedź. Nawet nie wiesz jak mi pomogłaś Very Happy a co do alkoholu to dla mnie mały problem bo ja i tak piję jedno piwko przez miesiąc Wink. Tylko martwię się bo pracuję na noce nieraz i jak wtedy rozdzielić te tabletki Idea Question Crying or Very sad
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mysle ze powinienes czas kiedy wstajesz potraktowac jako rano i dzien liczyc do polozenia sie spac.Bo przeciez napewno spisz jak wracasz z pracy. I zapewniam ze piguly z ostatnich 5 dni mozesz smialo przesunac sobie na wczesniej byle bys zachowywal odstep czasowy miedzy nimi Smile
Powrót do góry
grzegorz_radom

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 8:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad dzisiaj rano zdenerwowałem się. Sięgnełem po papierosa zapaliłem, zaciągnąłem się raz ale zaraz zgasiłem. Teraz mam wyrzuty sumienia że cała kuracja na nic. Crying or Very sad
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 10:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jedna bitwa przegrana, ale losy wojny jeszcze nie są przesądzone Wink

Uszy do góry, no i nie trzymaj papierochów przy sobie, czy gdzieś w domu, jak zostały jakieś to je wyrzuć, po co je trzymać skoro nie chcesz już palić Wink

Czekam na kolejny twój post Smile

P.S.
Pisał ten który chciał by a nie za bardzo wie jak zacząć tą wojnę Wink
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grzegorz no co ty? Nie poddawaj sie tak. Nic wielkiego sie nie stalo. Ja przez pierwsze trzy dni normalnie palilam a dopiero potem odstawilam. a ty tez przeciez jestes w tych pierwszych dniach(5-6?)
Wazne ze nie wypaliles do konca i ze zapanowales nad soba. Sam przyznasz ze z Tabexem nie jest to trudne. Wyrzuc papierosy badz dobrej mysli a jak sie zdenerwujesz rzuc czyms o sciane Wink
Fajki wcale nie pomagaja na nerwy.Sami sobie tak wmawiamy zeby usprawiedliwic nasza slabosc Wink
Mnie sie tez zdarza ze sie wkurze. Zwlaszcza w pracy. Martwilam sie jak to bedzie bez tego papieroska. I wiesz- nie jest zle. To nie papieros pomaga tylko odwrocenie uwagi od tego co zdenerwowalo. Na tym to polega. Po prostu zrob cos z rekami Wink
Mowie ci nie przerywaj kuracji. Nic wielkiego sie nie stalo. Damy rade Smile
Powrót do góry
grzegorz_radom

PostWysłany: Czw Wrz 28, 2006 8:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O nie Wink nie poddam się tak łatwo Wink. Nie powiem że nie chciało mi się wczoraj palić, ale zająłem się porządkami i... przeszło. Macie rację wyrzuciłem papierosy, bo chciałem aby były żebym miał taka myśl że zawsze po nie sięgnę, ale to złudny sposób bo zawsze jak i wczoraj istnieje takie ryzyko zapalenia. Wiecie nie wiem czy to mozliwe czy tylko sobie wmawiam, ale strasznie drażni mnie dym papierosowy. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, a teraz normalnie czuję go nawet jak ktoś kto przed chwilą palił i teraz stoi przedemną w autobusie czuję na nim ten zapach papierochów.
Jutro jadę na imprezę trzymajcie za mnie kciuki abym się nie skusił. Co do alkoholu nie zamierzam pić bo wiem... że nie wolno przy tych lekach.
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Czw Wrz 28, 2006 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Racja. Mnie tez zaczal draznic podczas rzucania dym. Juz zapomnialam ze to tak cuchnie Confused Od siebie sie nie czuje tego. I jak sobie pomyslalam ze moj facet (niepalacy) wachal mnie taka to naprawde zyskalam dodatkowa motywacje
Dobrze ze wyrzuciles fajki. Pokaz wszystkim ze kto jak kto ale ty napewno dasz rade Wink
A na imprezie uwazaj. Pewnie bedzie troche kusilo. Ale wierze ze sie nie dasz.
Ja zrobilam tak- wszystkim powiedzialam ze rzucam i mowilam ze tylko naiwniacy ciagna ten nalog i puszczaja kase z dymem. A potem jak mialam pokuse na imprezie czy w pracy powstrzymywala mnie mysl ze wszyscy beda sie ze mnie nabijac-"tak sie wymadrzala a znowu pali" Razz
Nie zniosla bym tych drwiacych usmieszkow Wink
Powrót do góry
skeep

PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 11:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja zażywam tabex i czasami piwko sobie wypije, ale wogole mnie nie ciągnie do papieroska(po piwku) gorzej jest jak się denerwuję
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3