Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lena9393
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 11:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam, jestem kolejną panikarą ale wolę spytać się Was - osób o jakiejś wiedzy.
Stosuję regularnie tabletki, podczas czasu placebo czyli krwawienia jednak kochałam się analnie.
Czy jest możliwosc bycia w ciąży ?
Dodam ze byłam pod wpływam alkoholu ale nie jakimś strasznym. Nie wymiotowałam wiec też niby nie zmniejszyłam działania tabletki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 8:55 pm Temat postu: |
|
|
1. Podczas stosunku analnego nie można zajść w ciążę.
2. Samo wymiotowanie nie zmniejsza skutecznosci działania antykoncepcji hormonalnej, a jedynie zwymiotowanie niedawno połkniętej tabletki. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
castielova
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2014 10:01 pm Temat postu: Niewiedza |
|
|
Witam, przyjmuję tabletki Vivin mini od prawie roku, niestety palę papierosy co osłabia działanie leku, toteż mam wątpliwości i zarazem pytanie do kogoś mądrzejszego ode mnie.
Wczoraj z rozpoczęciem nowego blistra zaczął kończyć mi się okres, dziś już go praktycznie nie było, kochałam się z moim chłopakiem w prezerwatywie (gdyż panicznie boję się zajścia w ciążę) i prezerwatywa (durex) pękła, co za tym idzie doszło we mnie do ejakulacji... wiem że przyjmuje lek antykoncepcyjny ale nic nie daje mi 100% pewności, aczkolwiek byłabym spokojniejsza gdyby utwierdził mnie ktoś w tym iż pomimo osłabionego działania tabletki poprzez nikotynę nie zajdę w ciążę.
Z góry dziękuję.
-Paranoiczka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli przyjmujeszje regularnie bez pominięć, to powinny Cie chronic. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eizzy Spamer
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2014 3:40 pm Temat postu: |
|
|
To może odstaw palenie na bok ?
Co do tabletek to są one bardzo skuteczne możesz przeczytać o nich więcej jak chcesz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|