Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rapifen
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 8:17 pm Temat postu: Tabletki YAZ |
|
|
Czy ktoras z was je stosuje? Slyszalyscie o nich? Niedawno trafiły do sprzedaży w polsce.
-------Nie wiesz ze linki spoza Biomedical.pl są zabronione?!PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUMLink usunęłam / nowicjuszka-------
Czekam na opinie o niej :p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
tak, wypytalam troche o te tabletki...
faktycznie trafily na polski rynek niedawno i z relacji moich kolezanek i nie tylko, ginekolodzy zaczeli przepisywac tylko te tabletki...
wiec sa one identyczne w skladzie jak Yasminelle... jedynie roznia sie tym ze sa 24 z hormonem a 4 placebo.... wiec bierze sie je przez okragle 28 dni bez przerwy a podczas brania tych 4 placebo ma wystapic krwawienie....
taka innowacja zeby kobiety nie zapominaly o tabsach bo jak sie bierze caly czas codziennie to lepiej zapamietac...
jedynie to sa one drogawe okolo 45-50 zl :/
Ostatnio zmieniony przez pituszka dnia Pon Mar 16, 2009 12:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rapifen
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:09 am Temat postu: |
|
|
Ehhh dostałam te tabletki za 39 złotych Jutro, możer w poniedziałek powinnam zacząć brać. Dziwie się że na tym forum tak mało się o tym mówi, bo ogólnie to przyszła jakaś fala zapisywania tego wszystkim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
forumkowiczka
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam.Wczoraj bylam u lekarza i wlasnie te tabletki mi przepisal. Szczerze mowiac boje sie zaczac je stosowac.Jakies dziwne, inne od wszystkich. Nie robi sie przerwy tylko bierze przez okragle 28 dni a pozniej nowe opakowanie. no i cena jest przerazajaca ;/ zaplacilam za nie 42.55 ;/ Znacie apteke we wroclawiu gdzie jest taniej? Ktos jeszcze je stosuje?I moze cos powiedziec na ich temat? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kreseczka
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
mnie moj ginek tez chcial je przepisac ale ja nie mam zamiaru katowac mojej watroby i odmowilam... powiedzialam ze wole yasminelle bo juz wole brac tabsy przez 21 a potem dac sobie tydzien spokoju, niz uzupelniac dawki toksyn po rozkladzie otoczki tabletki... takie moje zdanie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
a pytalas sie lekarza czy naprawde jest przymus brania tych czterech placebo? bo one moze sa po prostu zrobione po to zeby dziewczyny mialy nawyk brania caly czas tabletki i wtedy by sie nie mylily z dniami, nie zapominaly by brac 8go dnia pierwszej tabl. z nastepnego opakowania. Bo skoro placebo to wcale nie trzeba ich brac..
to tak na zdrowy rozum.. skoro maja identyczny sklad jak yasminelle, to moze ja tez zaczne robic krotsze przerwy w braniu yasminelle? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 8:22 pm Temat postu: |
|
|
przerwe można skracać, ale nie wydłużać. jeżeli tak Ci wygodniej, to mi się wydaje, że nie ma przeciwwskazań niemniej jest duża szansa, że krwawienia będą słabsze _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dunia19
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Od mniej więcej dwóch tygodni zażywam Yaz. I jak dotąd nie miałam większych dolegliwości. Może troszeczkę bolała mnie głowa, ale to w jeden dzień i nie trwało to długo. Rozstrojenie emocjonalne jest duże. Organizm przystosowując się do tabletek przechodzi prawdziwy szok i czasem ciężko kontrolować emocje - stany wpadania w skrajności zdarzają się często. Teraz od około 3 dni jest dobrze i mam nadzieję że tak się utrzyma, ale początek był trudny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Baś.
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 7:50 pm Temat postu: tabletki a okres |
|
|
Moje pytanie brzmi nastepujaco:
Czy przy braniu tabletek od 1 dnia okresu, on od razu staje sie slabszy i mniej bolesny czy dopiero od nastepnego miesiaca.?
Moje pytanie bierze sie stad ze od wczoraj biore tabletki Yaz.
Zawsze mialam bardzo bolesny i obfity okres a od wczoraj mam bardzo skapy i tylko czuje lekkie pobolewanie i nie wiem czy to jest spowodowane dzialaniem tabletek czy cos sie we mnie dzieje
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Nie zakładaj nowych tematów jeąli istnieją pokrewne. Przeczytaj regulamin forum który zaakceptowałaś zakładając konto.
Przyłączyłam do pokrewnego. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Baś. Tabletki maja taki wpływ na okres od zażycia. Jest on skąpszy i mniej bolesny. Spokojnie. Wszystko jest ok. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|