Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Caroline
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 1:07 am Temat postu: |
|
|
Rudziutka, ale gościnka nie ma takowej ulotki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 7:19 am Temat postu: |
|
|
To jeszcze raz ja. Właśnie z samego rana wykonałam dwa testy: Bobo i Amil. Jest to 37 dzień bez miesiączki. Oba wyszły negatywne. Teraz spróbuję pić kwiat czarnej malwy. Być może coś się rozregulowało, przez wspinaczki po górach i lekkie odchudzanie.
PS. Głupie pytanie. Wczoraj wypiłam dwa piwka, jednak wszystko starałam się, że tak powiem "wysiusiać" wieczorem. W nocy już nie odczuwałam potrzeby, więc naturalnie opuściło to mój organizm Czy w takim przypadku ma to jakikolwiek wpływ na wynik testu ciążowego?
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Alkohol nie ma wpływu na wynik testu ciążowego, tak samo jak nawet tabletki antykoncepcyjne. Chyba, że bieżesz leki, które zawierają hormon HCG.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Caroline, serdecznie dziękuję za odpowiedź. Nie biorę żadnych lekarstw czy środków, więc chyba wszystko w porządku. Prócz tego, że mój okres chyba zabłądził Pozdrawiam ciepło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monika. Gość
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 9:09 am Temat postu: |
|
|
Ja tez zrobiłam i wyszedł negatywny. A okresu jak nie ma tak nie ma 13 dni. Czytałam gdzies, ze u normalnie mieszaczkujacej dziewczyny, może po prostu jeden "wypaść". Ale nie wiem, czy tym się sugerować. Poczekam na termin następnej, a tymczasem też bedę piła te zioła, słyszałam, że pomagają, tylko czy i w moim przypadku
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasiulaaa Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 11:11 pm Temat postu: |
|
|
kochaniutkie mam pytanko. ostatni raz okres mialam 08.03, a z chłopakiem kochałam sie 26.03 i był to stosunek przerywany... martwie sie bo nadal nie mam okresu zrobiłam wczoraj test bobo test i wynik wyszedl negatywny. ja jednak mam bole brzucha i bardzo bola mnie sutki. sama nie wiem co mam o tym wszytskim myslec... nie chce miec dziecka bo sie boje.dwa razy juz poronilam i nie ma sil na kolejna ciaze... wiem ze powinnam pojsc do lekarza ale do 20 kwietnia nie mam wogole takiej mozliwosci. bardzo prosze o pomoc...a dokladnie o wypowiedz co o tym myslicie??z gory dziekuje.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 12:55 am Temat postu: |
|
|
Kasiula. Wybacz, że powiem to, ale Twoje zachowanie było bardzo nierozważne. Są prezerwatywy, więc ich używajcie, albo idź do lekarza po tabletki antykoncepcyjne a nie stosujesz metodę, której ja bym nie nazwała antykoncepcyjną oraz która jest rodem ze średniowiecza. Jest XXI wiek i to nie są lata 50 gdzie trudno jest dostać kondomy bo masz je pod nosem na każdym kroku w każdym markecie, kiosku, sklepie, aptece czy nawet stacji benzynowej.
Objawy mogą wskazywać wczesną ciążę albo zbliżającą się manstruację bo w obu przypadkach objawy są takie same.
Zrób następny test za jakieś 5 dni najlepiej rano jak tylko zachce Ci się siusiu bo w porannym moczu jest największe stężenie Gonadotropiny kosmówkowej wytwarzanej przez łożysko. Jeśli nie pojawi się miesiączka a test będzie negatywny to idź do lekarza. Jeśli test będzie pozytywny to zgłoś się do lekarza i dbaj o siebie i dzidziusia.
Następnym razem pamiętaj o antykoncepcji i myśl nie tylko za siebie ale i za partnera. Kup sobie gumki (najlepiej w aptece) i noś je ze sobą. Nie narażaj ich na kontakt z ostrymi przedmiotami, ze słońcem, wysokimi temperaturami i nie noś ich w taki sposób, że mogłyby być zgniecone (np. w portfelu włożonym w tylną kieszeń spodni kiedy siadasz). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
słoneczko Gość
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 11:37 am Temat postu: test ciazowy |
|
|
czesc mam pytanko..okres mi sie spoźnia i choć mam nieregularny to jakos zawsze moglam sobie okreslic kiedy moge go dostac.ostatnio mi sie spoxnmia...i zaczelam zarzywac tabletki na gardlo bo mam chore i zrobilam test ciazowy i wyszedł negatywny..a miesiaczki jak niebylo tak niema...i tu jest moje pytanie czy lekarstwa maja jakis wplyw na wynik testu??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hivision
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:22 am Temat postu: test 6 dni od zaldonienia, czy stosunku? |
|
|
Sprawa nastepujaca: okres przesuwa mi sie dziwnym trafem po kilka dni do tylu w stosunku do poprzedniego miesiaca..(niedawno poronilam) Tak wiec 14 7 ostani (dla przykladu w czerwcu 20..). Moj partner zakonczyl w pochwie, kochalismy sie 25. Sadzac po objawach, jajeczkowanie rozpoczelo sie 28 7. Od kiedy powinnam liczyc 6 dni do testu? Od kilku dni okropnie bola mnie piersi, czy to moze byc sygnal, ze doszlo do zaplodnienia? Dzieki;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 12:16 pm Temat postu: |
|
|
po poronieniu organizm potrzebuje od 3 do 6 miesiecy, zeby wszystko sie unormowalo (horomony). tyle tez czasu nalezy poczekac z zajsciem w kolejna ciaze. ja jestem pol roku po poronieniu i najpierw mialam okres co 2, 3 tygodnie i bardzo mocno krawilam, a teraz mam co 5, 6 tygodni. powinnas byc pod stala opieka lekarza ginekologa i brac kwas foliowy nawet jesli teraz nie planujesz miec dziecka. wszelkie watpliwosci skonsultuj z lekarzem.
a jak sie czujesz psychicznie? bo jesli chcesz porozmawiac, oto moj mail :
lesoleil@interia.pl
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|