Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Sro Sie 02, 2006 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o test, to liczy sie co najmniej 6 dni od zaplodnienia a nie stosunku Smile nawet jesli wyjdzie pozytywnie, nalezy go potem powtorzyc w dniu spodziewanej miesiaczki. bolace piersi moga byc oznaka nadchodzacej miesiaczki Smile ale tez moglo dojsc do zaplodnienia. plemniki moga przetrwac w ciele kobiety przez te 3 dni, a owulacja mogla sie przesunac. poki twoje hormony sie nie ureguluja, lepiej zabezpieczac sie dodatkowo Smile
Powrót do góry
mario1833

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 9:06 pm    Temat postu: Upewnienie po 4 dniach od stosunku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chcialem zapytac czy kobieta po stosunku moze stwierdzic po czterech dniach ze zaszla w ciaze i w czwartym dniu ma mdlosci i wymiotowala,zle sie czuje.Chce sie tylko upewnic prosze o odp

--- edity by Paweł:
Zmiana tematu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
alicja_188

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

..nie mozna nic zaprzeczyc ani zatwierdzic..moim zdaniem jesli mialas zabezpieczenie to nie powinas sie martwic na zapas, i moze poprostu mialas taki "zly" dzien i zle sie czulas.Jesl nie mialas zabezpieczenia to kup testy ciazowe i poprostu sprawdz,lub idz na badanie HCG krwi:).Pozdrawiam Wink Wink
Powrót do góry
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej tak szybko objawy nie nastepuja. Przewaznie pierwszym objawem jest zatrzymanie okresu. Nawet te najczulsze testy ciazowe sa w stanie wykryc ciaze dopiero po 6 dniach od ew zaplodnienia wiec sam widzisz ze jakiekolwiek zmiany hormonalne w organizmie sa czwartego dnia jeszcze zbyt nikle zeby wywolac takie objawy.
Powrót do góry
amy

PostWysłany: Wto Sie 29, 2006 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zdarza sie ze kobieta czasem tak bardzo boi sie zajscia w ciaze ze doslownie wmawia sobie wszystkie objawy... szuka ich na sile... z tego co wiem objawy typu mdlosci wystepuja dopiero po tygodniu dwoch od stosunku.
Powrót do góry
dzarulka

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 3:28 pm    Temat postu: po ile dniach od stosunku mozna stwiedzic ciąże ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze mi napisac po ilu dniach od stosunku mozna stwierdzic ciaze. Bo minely 3 dni i chcialabym zrobic test ciazowy .

Czy jak pojde na badania krwi to moga cos stwierdzic ??
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najbardziej rzeczywisty wynik bedzie jesli wykonasz test po 7 dniach od stosunku ,wczesniej nie radze gdyz moze wykazac nieprawde Wink

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 7:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie Smile Exclamation
Powrót do góry
emi

PostWysłany: Sob Lip 14, 2007 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie jest reguła u wszystkich kobiet ze po 7 dniach test pokaze czy jestes w ciazy cy tez nie.Podam wam swój przykład.Surprisedtóz u mnie do zapłodnienia doszło ok20 grunia,test ciazowy zrobiłam sobie 6 stycznia.wyszło ze w ciazy nie jestem. Ale czułam ze cos nie tak ze mna sie dzieje. Noi 2 lutego poszłam do lekarza.Okazało sie ze jestem w 6 tyg ciazy.CZYLi w dniu wykonywania testu byłam w 2 tyg ciazy.Test mi tego nie wykazał.Teraz jestem juz w 30 tyg, mam duzy brzusio a wnim rozwija sie moja córcia.Pozdrawiam
Powrót do góry
dziubdziasekk

PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 12:30 am    Temat postu: potwierdzenie ciazy?po jakim czasie.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po jakim czasie od stosunku mozna sprawdzic czy jest sie w ciazy

Ostatnio zmieniony przez dziubdziasekk dnia Sro Maj 07, 2008 2:26 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 4 z 46