Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 3:33 pm Temat postu: |
|
|
ok 30zl _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dian
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 12:30 pm Temat postu: |
|
|
zrobiłam dzisiaj badanie BHCG i mam wynik 4, czy to oznacza ze nei jestem w ciąży ( podobno ciąża jest popwyżej 5) powinnam dzisiaj lub jutro dostac okres ale mam go dość regularnie a ostatnio bardzo sie denerwuje wiec moze sie spoźnić. Bardzo was prosze o odpowiedz bo bardzo sie boje ze moge byc w ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 1:35 pm Temat postu: |
|
|
aaaaaaaa ;/ ile razy będziesz pisać tego samego posta ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiktoooria
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 8:19 pm Temat postu: |
|
|
z góry przepraszam jesli się powtórze powedzcie czy do badania krwi bHCG trzeba skierowanie? i jak intrpretowac wyniki bez konsultacji z lekarzem, będe wdzieczna za odpowiedz:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
wyniki sa na forum..zrob badanie i napisz co wyszlo a my powiemy co oznacza
z tego co wiem to nie trzeba skierowania...idziesz do labolatorium i mowisz ze chcesz wykonac test krwi bhcg ...tylko ze kosztuje ok. 20 zł wynik na nast dzien _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Astrid11
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:25 pm Temat postu: Witam! |
|
|
Jestem na tym forum po raz pierwszy. Przeczytałam większość postów, ale niestety nie znalazłam żadnej odpowiedzi...
Już 5 dzień spóźnia mi się okres... Mój cykl trwa 27 dni a w ubiegłym m-cu kochaliśmy sie z mężem i z zabezpieczeniem i bez bo z jednej strony marzymy o dziecku ale z drugiej jest kilka "przeciw".... Robiłam test w poniedziałek... wynik po 3 minutach wyszedł negatywny. Testu nie wyrzuciłam, a na drugie dzień kiedy po niego sięgnęłam i chciałam wyrzucić zauważyłam bardzo słabą druga kreskę... Na ile test drugiego dnia jest wiarygodny?
Wczoraj wieczorem zrobiłam kolejny test i jak woł była jedna kreska, ale okresu jak nie bylo tak nie ma!!!!!! Mam biały nie klejący się śluz z niewielkimi grudkami i nawet z niewielką ilością krwi.... Piersi mnie nie bolą ani nie są powiększone... I była jedna sytuajca kiedy odrzuciło mnie od kawy...
Jak myślicie jak duże jest prawdopodobieństwo ciąży??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mashina
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:27 pm Temat postu: test, brak miesiaczki |
|
|
Witam wszystkich. Mam pewien problem i postaram sie go krotko opisac. Otoz ostatnia miesiaczke mialam 3maja i trwala do 10 maja.
10 maja kochalam sie z moim chlopakiem. Nastepnie robilismy to 29 maja a wiec 3 czerwca powinnam dostac okres ktorego DO TEJ PORY nie mam zreszta. Zawsze kochamy sie z zabezpieczeniem i moj chlopak nigdy nie dochodzi we mnie. Z braku miesiaczki zaczelam zastanawiac sie, czy moze plyn ktory wydzielany jest z czlonka przed wytryskiem nie dostal sie 'we mnie'. Chlopak zapewnia mnie, ze mozliwosci wpadki nie bylo, ja myslalam tak samo ale jak na zlosc zaczelam wkrecac sobie rozne rzeczy
na okres czekam miesiac. Czasami spoznial mi sie parenascie dni wiec myslalam, ze teraz tez tak bedzie, do tego doszlo mi sporo stresow, wczesniej szkola, potem chlopak a teraz ta ciaza! dlatego nie szlam do ginekologa. W koncu nie wytrzymalam i zrobilam dzis test. Dodam, iz byl to test plytkowy pre-test, zrobilam go po poludniu, po godznie 16 a nie rano jak napisane jest w ulotce. Wyszedl negatywny, wiec samopoczucie poprawilo sie, jednak wrocilam do domu i znow sie nakrecilam. Boje sie o to, ze wynik mogl nie byc wiarygodny ze wzgledu na pore wykonania testu. Bardzo prosze Was o pomoc, czy moge byc w ciazy czy jest to raczej znikoma mozliwosc?
w ciagu tygodnia mam isc do ginekologa ale ja juz sama swiruje i nie wiem co robic
przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że po takim czasie test pokazałby prawdę.
zawsze możesz powtórzyć test rano. albo zrobić test z krwi tzw. bthcg. niestety jest to płatne- ale za to nie trzeba mieć skierowania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:49 pm Temat postu: |
|
|
ile dni od stosunku robiłaś test?
bo jeśli wcześniej niż po 14 dniach to może nie wykazać ciąży.
poza tym- słyszałam, że testy na drugi dzień nie podają wiarygodnego wyniku - zaznaczam jednak, że nie wiem czy to prawda.
zawsze możesz powtórzyć test lub zrobić bthcg- nie wcześniej jednak niż ok. 16 dni od stosunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mashina
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
a czy to, ze wykonalam go po poludniu a nie rano ma duzy wplyw na wynik?? czytalam gdzies, ze przed dniem spodziewanej miesiaczki test powinno zrobic sie rano, a po terminie spodziewanej miesiaczki niewazne o jakiej porze dnia sie zrobi ;>
a co do testu z krwi, niestety w chwili obecnej nie dam rady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|