Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
a.n.i.a
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 9:59 am Temat postu: Test owulacyjny - zbiorczy. |
|
|
No coz staramy sie i staramy a fasoleczki wciaz nie ma. Nigdy jeszcze nie korzystalam z testu owulacyjnego ani tez nie znam nikogo kto by go uzywal, jestem ciekawa na jakiej zasadzie on dziala jesli ktos z was wie to prosze napiszcie dzieki moze tym razem sie uda
tworzę zbiorczy, dotyczący testów owulacyjnych. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 5:32 pm Temat postu: |
|
|
przeklejam:
"zasada działania testu opiera się na wykorzystaniu zjawiska wzrostu poziomu hormonu luteinizującego (LH) w moczu. LH jest zawsze obecny w moczu, tym niemniej wzrost jego poziomu w środku cyklu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajnika w ciągu 24-36 godzin (owulacja).
test owulacyjny wykrywa wzrost LH poprzedzający jajeczkowanie i w ten sposób określa 2 najbardziej płodne dni. jeśli do zbliżenia dojdzie w trakcie tych 2 dni szanse na poczęcie dziecka są największe." _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
EWELINKA22f
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 1:56 pm Temat postu: test owulacyjny |
|
|
czy ktos mozw3 mi napisac jak robi sie test owulacyjny czy jest skuteczny ile kosztuje i czy mozna naprwde zajsc w ciąże po tym jak on wskaze dzien płodny bo chcemy miec dziecko z mezem ale nam sie nie udaje bede wdzieczna za odpowiedzi pa
------edited by emilka-----
przyłącza do podobnego temaciku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 2:44 pm Temat postu: |
|
|
część informacji: patrz dwa posty wyżej
"materiałem do przeprowadzenia testu owulacyjnego jest mocz kobiety. Około 50-100 ml moczu należy oddać do czystego i suchego naczynia, zawsze o tej samej porze dnia. Na około 2 godziny przed badaniem należy ograniczyć spożycie płynów."
ceny są różne w zależności od firmy. tak od 40-90zł za 5sztuk _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
...iza...
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 8:40 pm Temat postu: testy owulacyjne |
|
|
mam pytanie jak dzialaja testy owulacyjne .cche miec drugie dziecko a tu mija ja miesiace i nic. jesli ktos wie prosze o odp. jak dokladnie one dzialaja?
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do tematu o podobnej tematyce heh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 4:21 pm Temat postu: |
|
|
info z neta -->
działanie testu opiera się na wykorzystaniu zjawiska wzrostu poziomu hormonu luteinizującego (LH) w moczu. LH jest zawsze obecny w moczu, tym niemniej wzrost jego poziomu w środku cyklu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajnika w ciągu 24-36 godzin. Proces ten nazywany jest owulacją. Aby zapłodnić komórkę jajową nasienie musi się znaleźć w narządach rodnych kobiety w okresie sąsiadującym z owulacją. Chociaż wydaje się to łatwe do osiągnięcia, komórka jajowa może być zapłodniona do 24 godzin po uwolnieniu, natomiast plemniki są zdolne do zapłodnienia przez okres kilku dni. Dlatego odbycie stosunku w tym najbardziej płodnym okresie jest kluczowe jeżeli chce się zajść w ciążę. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fiolka22
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 9:36 am Temat postu: Testy owulacyjne |
|
|
Witam.
Nie znalazłam takiego tematu więc zakładam.
Mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Czy są skuteczne? Czy wam się udało i za którym razem? Zamierzam je zastosować w tym miesiącu więc na co powinnam zwrócić szczególną uwagę. Cykle mam 30-34 dniowe. Mój chłopak wyjeżdża na jakiś czas w tym miesiącu więc postanowiwliśmy zrobić dziecko. Powiecmy więc że to jedyna moja szansa. Ostatnim razem uprawialiśmy sex i byłam pewna, że jestem w ciąży. Potem pojawiła się @ chociaż była inna niż zwykle pownieważ było w niej dużo śluzu i nie było skrzepów krwi, ale była dość obfita. Czy myślicie ze stosowanie jednocześnie monitoringu do testów zwiększy moją szanse? Dzieki za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 9:03 pm Temat postu: |
|
|
fiolka ja powiem tak: testy owulacyjne pozwalaja ci okreslic mniej wiecej dzien owulacji.jesli bedziesz sie kochac w tych dniach to szanse na zaplodnienie wynosza tyle co innych czyli ok 30-40% bowiem wiesz mi od wielu innych czynnikow to tez zalezy, takich chociazby jak jakosc i ilosc sluzu plodnego czy dlugosc fazy lutealnej(od owulacji do miesiaczki)ja sama stosuje testy juz drugi cykl i niestety bez powodzenia ale moze Ty bedziesz miala wiecej szczescia...moi znajomi zaszli przy pomocy takich testow wiec skoro nie masz nic do stracenia to czemu nie...powodzenia... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fiolka22
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki......czekam tylko na odpowiedni dzień by zacząc je stosować. Zobaczymy. Z dnia na dzień przy tym czekaniu mam coraz więcej wątpliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nataliapoznan_18441
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 5:27 pm Temat postu: Testy owulacyjne... |
|
|
Witam ) Mam pytania, mianowicie na czym polegają testy owulacyjne i gdzie mogę je nabyć??....w aptece, czy u lekarza...??
--- edited by mala_mi ---
Prosze czytać REGULAMIN forum!! Nie wolno pisać pogrubioą, pokreśloną i zwiekszoną czcionką!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|