Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test owulacyjny - zbiorczy.

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fiolka22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Testy owulacyjne kupujesz w aptece bez recepty w kwocie od 20 do 90zł za 5 sztuk. Pomagaja określić ci dzień owulacji poprzez testowanie wzrostu poziomu hormonu luteinizującego (LH) w moczu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
buska3434

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 2:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w tym miesiącu stosowałam te testy, wskazały pik LH w odpowiednim czasie...no ale na rezultat trzeba jeszcze poczekać-dam znać czy się udało.

Powrót do góry
mężatka86

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny.Mam pytanie.Korzystam z testów owulacyjnych.W tym cyklu zaczęłam je robić w 10dc,a w 12 i 13dc test pokazał 2blade kreski,potem była już jedna kreska,też blada,czy to jest normalne?Bo wcześniej mi się to nie zdarzało?Korzystam z testu firmy HYDREX!Poprzedni cykl miałam aż43dniowy!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od testów. Prawidłowy wynik czyli wydzielanie się piku LH obecnego przed i w trakcie owulki dają dwie kreski . Jednak kreska testowa musi być przynajmniej takiej samej barwy jak kontrolna albo nawet ciemniejsza. W innym wypadku nawet jak test ma dwie kreski to prawdopodobnie owulki nie ma. Trzeba pamietać,że te testy lubia się mylić niestety.

Powrót do góry
mężatka86

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok Tosia dzięki za odpowiedź:)pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2