Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Pozwolilam sobie zlaczyc wszystkie 3 tematy poniewaz sa one podobne i zmienilam tytul tematu na bardziej sugerujacy problem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KATARZYNA19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 12:40 pm Temat postu: pomocy!! skorcze |
|
|
jak wygladaja skorcze przepowiadajace??? jestem w 38tyg ciazy i mam twardy brzuch i bardzo boli mnie pod brzuchem jest to bol przerywany !!!
no mozliwe ze tak, ale nie mam zadnych innych objawów tylko te. teraz wlasnie przestalo bolec ale znowu za jakis czas zacznie.
-----edited by emilka----
hej po co zakładasz tyle tematów? połączyłam je i przyłączylam do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula25
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 8:08 pm Temat postu: 22 tydzień ciąży - twardy brzuch |
|
|
Od kilku do kilkunastu razy w ciągu dnia miewam twardy brzuch. We wtorek wyszłam ze szpitala, dostałam leki rozkurczowe ale brzuch jak twardniał tak dalej twardnieje. Czy to nie zbyt wcześnie? Gdybym była w późniejszej ciązy to bym sie aż tak nie martwiła ... a teraz ...
Od którego tygodnia ciązy skurcze macicy są prawidłowe? Brzuch mnie nie boli, choć wcześniej odczuwałam ból w pochwie, coś w rodzaju rozdzierania (trudno to opisać) i tak trafiłam do szpitala. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
caryc
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 10:41 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie dziewczyny widze ze rozmawiacie o bolach brzucha... ja jestem w 20 tygodniu i mam takie dziwne bole po bokach brzucha jakby skurcze czy bole jajnikow jak przy okresie... martwie sie bo z malenstwem tez nie bylo ostatnio dobrze:( na USG lekarz zobaczyl ze ma za duzy brzuszek i mowil cos o torbielach... pomozcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 12:48 am Temat postu: Re: 22 tydzień ciąży - twardy brzuch |
|
|
anula25 napisał: | Od kilku do kilkunastu razy w ciągu dnia miewam twardy brzuch. We wtorek wyszłam ze szpitala, dostałam leki rozkurczowe ale brzuch jak twardniał tak dalej twardnieje. Czy to nie zbyt wcześnie? Gdybym była w późniejszej ciązy to bym sie aż tak nie martwiła ... a teraz ...
Od którego tygodnia ciązy skurcze macicy są prawidłowe? Brzuch mnie nie boli, choć wcześniej odczuwałam ból w pochwie, coś w rodzaju rozdzierania (trudno to opisać) i tak trafiłam do szpitala. |
Ja mialam dokladnie takie samo twardniecie brzucha od ok 20 tc i okazaly sie to niestety skurcze macicy ktore trzebabylo powstrzymywac srodkami rozkurczowymi,bo mogly doprowadzic do przedwczesnego porodu.Musialam jak najwiecej lezec i odpoczywac,zazywac codziennie leki i donosilam ciaze do konca 37 tyg.Niestety skurcze zaniknely dopiero po porodzie,leki tylko powstrzymywaly zeby sie nie nasilaly,wiec brzuch twardnial mi juz do konca ciazy.Wiem co czujesz,bo ja tez okropnie balam sie o swoje malenstwo,ale jak bedziesz przestrezgac zalecen lekarza i duzo odpoczywac to wszystko skonczy sie tak szczesliwie jak u mnie,czego z calego serca Ci zycze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
caryc
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 6:09 pm Temat postu: |
|
|
no mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle, jutro mam wizyte u ginekologa to sie wszystko okaze... oby wyszlo na dobre:) zrobie wszystko zeby tylko maluszkowi nic sie nie stalo!! dzieki za pomoc:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 9:11 am Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczyny jestem w 35 tygodniu ciazy wiec jeszcze troszke mi zostalo do rozwiazania. Ale niepokoi mnie to ze moj brzuszek momentami twardnieje i to w roznych miejsach, od wczoraj mnie brzuszek boli w podbruszu, czy to znaczy ze porod sie zbliza?? Do lekarza ide w poniedzialek ale woallabym wiedziec wczseniej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:09 am Temat postu: |
|
|
aneta wybierz sie do lekarza. twardnienie moze oznaczac zblizajacy sie porod,ale jesli w miare szybko zareagujesz to byc moze donosisz jeszcze ciaze te 5,6 tyg. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 11:42 pm Temat postu: |
|
|
moga byc to skurcze przedwczesne,wiec radze udac sie szybko do lekarza.powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:07 am Temat postu: |
|
|
No tak ide w poniedzialalek do lekarza to powiem wszystko mojej lekarce, ale to moze nie sa jeszcze przedwczesne skurcze bo nie zawsze caly bruch mi twardnieje tylko niekeidy maly kawalek hmm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|