Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
czikita Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 4:30 am Temat postu: |
|
|
Nie brzmi to ciekawie, co??? nie rozumiem dlaczego mamy kolejne schorzenie dotyczące populacji kobiet , jakbyśmy miały tego mało.
Spotkałyście się kiedykolwiek z takimi problemami jak opisałam wyżej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 11:08 pm Temat postu: |
|
|
słuchajcie jakiś czas temu napisałam tutaj taki post:
"mam dość powazny problem bo odczuwam ból ale nie wiem co mnie boli i dlaczego tak mocno... podejzenia padają na nerki ale zaraz Wam opisze i mi pomozecie.
więc boli mnie straszliwie w dole pleców troche powyzej odcinka lędźwiowego a poniżej płuc mocno z lewej a mniej z prawej strony. czuje ze nie jest to ból kości czy mięśni ale to boli coś w środku... nawet jak leże na płasko wtedy zaciskam pięść i wkładam sobie pod to miejsce i z całej siły uciskam wtedy na chwile ustaje albo jak 'przykleje' się tą częścią pleców do bardzo gorącego grzejnika to czuje ogromną ulgę.
moje podejzenia padły na nerki/nerkę bo mam wrazenie ze cos jest nie tak z moim układem moczowym... raz po raz pobolewa mnie dół brzucha i pomyślałam ze to pęcherz moze być? lekarzem nie jestem wiec nie wiem czy pęcherz moze boleć wogóle... a oprócz tego bardzo dużo sikam.
poszłabym z tym do lekarza ale jak znam siebie powiem "nie mam czasu=samo przejdzie".
powiedzcie co to moze być?"
napisałyście mi żebym się zbadała... no ale oczywiście stwierdziłam że samo przejdzie i dopiero teraz po paru miesiącach zdecydowałam się pójść do lekarza... obadała mnie i stwierdziła "tak myślałam że to nerka"
dostałam recepte na Furaginum i jadłam to 5 dni i stwierdziłam pogorszenie- bolało mnie nawet więcej i bardziej, skierowanie na badanie moczu też dostałam- dzisiaj odebrałam wynik i okazało się że "według badań jesteś zdrowa" powiedziałam że czuje ból nadal to dała mi recepte na Biseptol mam go brac 5 dni pozniej znów 5 dni Furaginu... ma byc niby lepiej a ja dzisiaj wziełam dwie tabletki biseptolu i wyleżeć nie mogę z bólu... nie wiem co z tym teraz? co to może być? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 1:31 am Temat postu: |
|
|
Zrób sobie USG. I to jak najszybciej. I z tym wynikiem idź do lekarza. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 11:02 am Temat postu: |
|
|
myślę że jak po tym braniu tabletek mi nie przejdzie to dostane skierowanie na USG również... ale zastanawia mnie to czy to są kamienie... bo jakby były to pewnie by w moczu wyszło prawda? jakieś domysły? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czikita Zbanowany
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 4:37 am Temat postu: |
|
|
Ja zmieniłabym lekarkę bo wiesz powinna zrobić Ci cykl badań i znaleźć w końcu przyczynę bólu a nie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolciaa
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 8:41 pm Temat postu: osad moczu |
|
|
Witam. Mam 46 lat jestem kobietą Pomógłby mi ktoś zanalizować wyniki moich badań (moczu)przeprowadzonych 02 czerwca.
Osad moczu:
Nabłonki płaskie liczne w preparacie
Leukocyty - poj,wpw
Erytrocyty świeże - liczne wpw
Bakterie nieliczne p prep,
Śluz - obecne liczne pasma
badanie ogólne moczu
kolor - bursztynowy
odczyn 5
ciężar właściwy 1020 g/l
białko - neg
glukoza neg
bilirubina 1 mg/dl
urobilinog. w normie
ciała ketonowe neg
azotyny neg
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ ostatnie wyniki moich badań były niezadowalające, miałam podwyższone OB (50)
Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 9:24 pm Temat postu: |
|
|
jolciaa napisał: | Erytrocyty świeże - liczne wpw |
idź do lekarza. z tego wychodzi, że masz krew w moczu. może masz stan zapalny nerek? (może stąd wysokie OB)
boli Cię coś ?
nie jestem pewna co do nabłonków płaskich i ph, dlatego radzę zgłosić się do lekarza . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolciaa
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 9:36 pm Temat postu: |
|
|
puchna mi nogi i bola mnie dziasla bo ostatnio robilam sobie zeby;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzynnka2106
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 4:33 pm Temat postu: Bakterie w moczu |
|
|
Witam,
Mój problem dotyczy pęcherza, a dokładniej bakterii znajdujących się w moczu. Choruję od lutego. Objawy jakie mam to pieczenie przy oddawaniu moczu, które później nie ustają, z czasem też się nasiliły. Pierwsze leki jakie dostałam były to antybiotyki. Pomogły... jednakże po krótkim czasie te same objawy nawróciły się. Przypisali mi wtedy tabletki Urinatin i Urosept. Fakt... pomogły. Niestety od trzech tyg. znów mam to nieprzyjemne pieczenie i choć biorę te same tabletki nie widzę jakichś konkretnych popraw. Prawdą jest, że te objawy są słabsze, ale niestety są i męczą mnie bardziej psychicznie niż fizycznie (bo to w końcu strach przed każdym oddaniem moczu). Szukam pomocy i dobrej rady jak mam sobie z tym problemem poradzić. Ktoś zna jakieś dobre rozwiązanie?
temat przeniosłam. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli już współżyjesz, to radziłabym na jakiś czas się wstrzymać. Wyślij partnera na badania (nawet jeśli nic mu nie jest), bo może to on Cie zaraża.
Kup w aptece urosept i pójdź do lekarza po receptę na furaginum.
Czy oprócz bakterii wykryto może nadmiar szczawianów, albo osad / złogi w nerkach?
Jeśli tak, to kup w aptece rovatinex.
Bolą Cie nerki? Miałaś robione USG? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|