Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wada wzroku i dobieranie szkieł

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Okulistyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Gru 18, 2006 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sądze ze najlepiej odpowie na to lekarz - zapewne dostaniesz szkła korygujące wadę jaką masz a nie mniejsze Smile

co do szkieł - trzeba pochodzić po optykach i popytać czy mają dane szkła - nie wszędzie jest wszystko dostępne
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sty 02, 2007 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już jestem po. na strasznie miłego okuliste trafiłam Wink
w każdym razie mam szkła takie jak wade i poszłam do takiego optyka malutkiego w sumie, ale wybór oprawek i szkieł ogromny! i jak się zapytałam o essilory, to w ogole nie ma problemu, a zjaką powłoką, a czy z antyrefleksem, a czy to czy tamto. pełna kultura Very Happy

na razie jestem bardzo zadowolona. super sa. nie wiem, czy to dlatego ze te szkła są naprawde dobre, czy że po prostu mam odciążone oczy Smile ale chyba i jedno i drugie. widzenie jest fantastyczne. a oprócz tego czyszcza się idealnie i są wyjatkowo wytrzymale. nie wiem, jak tam inne firmy produkujace szkła, ale ta moge polecić. co prawda poki co krótki mam staż, ale jestem ustatysfakcjonowana w pełni Very Happy
Piotrowa

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 5:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzę, ze niektórzy z was orientuja się w temacie szkieł firmy essilor. Czy macie jakies informacje co do nowości, oferty lub zniżek na te okulary?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja jestem z nich zadowolona, ale nie śledzę nowości, więc nie wiem. może wejdź na stronę tego producenta. jak mają jakieś promocje i zniżki, to powinno znaleźć się tam informacja Smile
annie22

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o dobor szkiel to dla mnie jest to bardzo subiektywne badanie... nie wierzycie? pojdzcie jednego dnia do 3 roznych okulistow, kazdy z was zapisze wam zapewne szkla roznej mocy. warto isc na badanie, gdy oczy sa "srednio zmeczone". ja gorzej widze, gdy duzo czytam, albo spedzam duzo czasu przy kompie, gorzej widze takze gdy jest pochmurny dzien. wiec wszystko zalezy. do tego badanie komputerowe pokazuje zawyzone wartosci, wiec nei wiem tak naprawde po co je wymyslono Wink raz mi okulista zdiagnozowal astygmatyzm... inny znowu nie... eh Wink
Powrót do góry
Borys

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Nie Paź 07, 2007 11:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piotrowa - nowosci w essilorze sa, maja nowa powloke ochronna crizal A2...to takie crizal alize, tylko ze jeszcze lepiej chronia przed zarysowaniami, uszkodzeniami, osiadaniem kurzu . rabaty tez maja, ale to jak duzy jest rabat zalezy od wieku Smile. sa chyba dwa czy 3 przedzialy wiekowe Wink. odszukaj na stronce sobie.

Annie22 - dobry lekarz nie da sie oszukac podczas badania, i zawsze wskaze ci te sama wade, jesli takowa jest. walkonie i nieuki dadza sie zwiesc zmeczeniu itp....ale cale szczescie nie kazdy okulista to walkon i nieuk Very Happy
Powrót do góry
Piotrowa

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ano, dziekuje za informacje. Mam nadzieje , ze zalapie sie na jakis rabat Wink ta powloka zabezpieczjąca to moze byc praktyczne rozwiazanie, okulary nigdy nie słuzyly mi zbyt długo... Wink
Powrót do góry
Borys

PostWysłany: Wto Paź 09, 2007 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalapiesz sie, wystarczy wejsc na stronke, zorbic sobie tescik na ergonomie lub wade wzroku, i pod koniec masz do wydrukowania taki rabacik (chyba do wydrukowania) w kazdym razie...zrob ten tescik, na ergonomie najciekawszy.
Powrót do góry
Piotrowa

PostWysłany: Sro Paź 10, 2007 6:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O..testy na wzrok w internecie? ciekawe...A o co chodiz z ta ergonomią?Bo na wade wzroku to na pewno zrobie
Powrót do góry
Borys

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj, wejdz i poczytaj, ten ergonomiczny pomaga okreslic czy masz dobra potawe podczas pracy na komputerz,e czy wystarczajaco daleko siedzisz od monitora itd, czy masz dobra postawe, wiekszoc z nas zle siedzi przy kompie, stad sie biora bole glowy, oczu, rozdraznienie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Okulistyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5