Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 7:11 pm Temat postu: |
|
|
sądze ze najlepiej odpowie na to lekarz - zapewne dostaniesz szkła korygujące wadę jaką masz a nie mniejsze
co do szkieł - trzeba pochodzić po optykach i popytać czy mają dane szkła - nie wszędzie jest wszystko dostępne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 2:33 pm Temat postu: |
|
|
już jestem po. na strasznie miłego okuliste trafiłam
w każdym razie mam szkła takie jak wade i poszłam do takiego optyka malutkiego w sumie, ale wybór oprawek i szkieł ogromny! i jak się zapytałam o essilory, to w ogole nie ma problemu, a zjaką powłoką, a czy z antyrefleksem, a czy to czy tamto. pełna kultura
na razie jestem bardzo zadowolona. super sa. nie wiem, czy to dlatego ze te szkła są naprawde dobre, czy że po prostu mam odciążone oczy ale chyba i jedno i drugie. widzenie jest fantastyczne. a oprócz tego czyszcza się idealnie i są wyjatkowo wytrzymale. nie wiem, jak tam inne firmy produkujace szkła, ale ta moge polecić. co prawda poki co krótki mam staż, ale jestem ustatysfakcjonowana w pełni _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotrowa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, ze niektórzy z was orientuja się w temacie szkieł firmy essilor. Czy macie jakies informacje co do nowości, oferty lub zniżek na te okulary? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 7:21 pm Temat postu: |
|
|
ja jestem z nich zadowolona, ale nie śledzę nowości, więc nie wiem. może wejdź na stronę tego producenta. jak mają jakieś promocje i zniżki, to powinno znaleźć się tam informacja _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annie22
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 10:48 pm Temat postu: |
|
|
jesli chodzi o dobor szkiel to dla mnie jest to bardzo subiektywne badanie... nie wierzycie? pojdzcie jednego dnia do 3 roznych okulistow, kazdy z was zapisze wam zapewne szkla roznej mocy. warto isc na badanie, gdy oczy sa "srednio zmeczone". ja gorzej widze, gdy duzo czytam, albo spedzam duzo czasu przy kompie, gorzej widze takze gdy jest pochmurny dzien. wiec wszystko zalezy. do tego badanie komputerowe pokazuje zawyzone wartosci, wiec nei wiem tak naprawde po co je wymyslono raz mi okulista zdiagnozowal astygmatyzm... inny znowu nie... eh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Borys
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 11:34 am Temat postu: |
|
|
Piotrowa - nowosci w essilorze sa, maja nowa powloke ochronna crizal A2...to takie crizal alize, tylko ze jeszcze lepiej chronia przed zarysowaniami, uszkodzeniami, osiadaniem kurzu . rabaty tez maja, ale to jak duzy jest rabat zalezy od wieku . sa chyba dwa czy 3 przedzialy wiekowe . odszukaj na stronce sobie.
Annie22 - dobry lekarz nie da sie oszukac podczas badania, i zawsze wskaze ci te sama wade, jesli takowa jest. walkonie i nieuki dadza sie zwiesc zmeczeniu itp....ale cale szczescie nie kazdy okulista to walkon i nieuk |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotrowa
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Ano, dziekuje za informacje. Mam nadzieje , ze zalapie sie na jakis rabat ta powloka zabezpieczjąca to moze byc praktyczne rozwiazanie, okulary nigdy nie słuzyly mi zbyt długo... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Borys
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 12:23 pm Temat postu: |
|
|
zalapiesz sie, wystarczy wejsc na stronke, zorbic sobie tescik na ergonomie lub wade wzroku, i pod koniec masz do wydrukowania taki rabacik (chyba do wydrukowania) w kazdym razie...zrob ten tescik, na ergonomie najciekawszy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotrowa
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 6:02 pm Temat postu: |
|
|
O..testy na wzrok w internecie? ciekawe...A o co chodiz z ta ergonomią?Bo na wade wzroku to na pewno zrobie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Borys
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 10:31 pm Temat postu: |
|
|
oj, wejdz i poczytaj, ten ergonomiczny pomaga okreslic czy masz dobra potawe podczas pracy na komputerz,e czy wystarczajaco daleko siedzisz od monitora itd, czy masz dobra postawe, wiekszoc z nas zle siedzi przy kompie, stad sie biora bole glowy, oczu, rozdraznienie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|