Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
trili2007
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 11:27 am Temat postu: |
|
|
Witam,
jak narazie udjaje mi się nie przytyć
Jem dużo warzyw i owoców, ale owoce tylko do połodnia
Nie jem smażonego i białego pieczywa.
Ja też na początku czułam się cały czas glodna ale Laluna poradziła pic wode i to mi pomogło, chyba organizm zaczął się przyzwyczajać to innej diety niz z przed ciązy bo teraz czuję się coraz lepiej
Oliwia- mnie lekarz powiedzial że zbyt duże przybieranie na wadze jest groźne dla dziecka, mogą być problemy z porodem.
Nie wiem ile jest w tym prawdy ale tak samo wypowiadało się trzech lekarzy i bardzo na mnie "krzyczeli" że tak duzo przytyłam w pierwszej ciązy dlatego teraz bardzo tego pilnuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lady_a
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
to można wnioskować, że jeśli moja mama będąc w ciąży ze mną mało przytyła u mnie będzie podobnie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 9:15 am Temat postu: |
|
|
Można teoretycznie, chyba że masz geny po ojcu, wtedy możesz tyć jak twoja babcia
Ja do 6 mc nie miałam brzucha praktycznie, potem mi wyrósł taki wielki, ale i tak malutki w porównaniu z innymi laskami, że baba na przystanku nie mogła uwierzyć że ja mam rodzić za trzy tygodnie. A ja dużoooo przytyłam ale nie było tego po mnie widać, nawet ginekolog dziwił się że chowam te kg. A po ciąży schudłam w dwa tygodnie, a po miesiącu nosiłam swoje ulubione obcisłe bluzki i spodnie
Lady_a trudno to przewidzieć, ja akurat identycznie jak moja mama przeszłam ciążę, natomiast nie masz co się martwić jak będziesz wygladaćw ciąży, nastaw się na to że będziesz grubsza i trochę ociężała, ale w końcu to minie. A przy dziecku szybko wrócisz do formy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja przed ciążą byłam szczupła w ciąży przytyłam ok 20 kilo i jakoś po ciąży trudno schudnąć -a moi rocice są szczupli więc nie wiem co jest i po kim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aga031
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 6:14 pm Temat postu: |
|
|
ja dostałam dietę opracowana przez ginekologa
nic drastycznego
ma dawać dużo witamin dla dziecka a u mnie nie powodowac tycia
Jak narazie działa od miesiąca nie przytyłam ani grama a z dzieckiem wszystko ok! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
to super ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:50 am Temat postu: Spadek wagi 4 miesiąc |
|
|
Słuchajcie mam problem. Stuknął już mi 4 miesiąc a ja wciąż chudne. Od początku ciąży schudłam 4 kg a nie miałam typowych dolegliwości typu wymioty. Żadnych problemów żołądkowych poza brakiem apetytu. Do tego od kilku dni bardzo boli mnie głowa, i mam ciągle przeziębienie. Ciśnienie dobre ostatnio było 110/60. Wizyte u gina mam dopiero 2 lutego. Przyspieszyć ją?
----Pytanie przyłączam do pokrewnego tematu---tosia81 _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 12:25 pm Temat postu: |
|
|
drapaka no tak bywa;). Niektóre kobiety tyją a inne chudną. U mnie było tak samo. Chudłam bardzo szybko i bardzo duzo do 5miesiąca. Nie miałam wymiotów ani innych dolegliwości tylko brak apetytu....(pamietaj ,że musisz się zmusić do jedzenia chociażby owoców, warzyw.). Waga spadła mi poniżej mojej wyjściowej ponad 5-6 kg. Lekarz powiedział,że jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to waga matki nie ma znaczenia.Mozna na początku chudnąć. Niebawem i tak zaczniesz przybierać bo dziecko będzie ważyło coraz więcej.
Po 5 miesiącu waga poszła mi w górę delikatnie i tak przybyło mi przez całą ciąże 5 kg. Odrazu po porodzie miałam znowu niedowagę . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 4:30 pm Temat postu: |
|
|
drapaka
szczerze? zazdroszczę choć rozumiem,że to może niepokoić.
co do przeziębienia- warto przejść się do lekarza- chodzi mi tu o ogólnego- niech sprawdzi czy to zwykłe przeziębienie czy coś poważniejszego.
i koniecznie powiedz o ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 5:11 pm Temat postu: |
|
|
internista wie o ciąży, leczy mnie lekami homeopatycznymi i naturalnymi. tyle że mi to nie przechodzi już drugi tydzień... a z wagą, no własnie nie wiem czy jest ok, bo raz w miesiącu wizyta to jak dla mnie troche rzadko _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|