Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Picuś
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:47 pm Temat postu: Wielkość brzucha w ciązy |
|
|
Mam problem bo podejrzewam ze moja dziewzczyna niei jest ze mna w ciazy
Podejrzewam to po rozmaiarach brzucha ale nie jestem pewien . Kochalismy sie 3 listopada a ona od miesiaca strasznie szbko rosnie jej brzuch i jest juz dosc sporych rozmiarow . Niestety nie mialem kiedy isc z nia do lekarza bo prawie caly czas jestem w pracy i nie mialem sie go jak zapytac . I terazn ie wiem czy to jest normalne z ze po 2 miesiacach od zaplodnienia brzuch jest az tak spory . Prosze o radę
------edited by emilka------
ponieważ tutaj od początku było wiadomo, że to jest ciąża tylko autorowi chodziło o wielkośc brzucha, wydzieliłam temat i przeniosłam go do działu "ciąża i poród". uściśliłam też tytuł tematu. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:50 pm Temat postu: |
|
|
picus hmm.. mysle ze to chyba odrazu po zaplodnieniu tak szybko nie rosnie. Z Twojej wypowiedzi wynika ze jest on duzy tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Picus... brzuch zaokragla sie w jakims 4-6 m-cu ciazy...wiec za wczesnie...dlaczego sadzisz ze to ciaza? nastapil wytrysk w srodku?miala dni płodne? najlepiej jak wykona test dlaczego tego jeszcze nie zrobila? na co Wy czekacie...jesli to nie ciaza to powinna natychmiast zgłosic sie do lekarza...tak długo bez okresu??? yyyyy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:52 pm Temat postu: |
|
|
a byla na usg?? powinno pisac tam ktory to jest mniej wiecej tydzien ciazy...
ale 2 miesiac to zazwyczaj jeszcze brzuszka nie widac, jestes pewny ze to bylo w listopadzie a nie wczesniej?? moze wczesniej sie kochaliscie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:20 pm Temat postu: |
|
|
a swoja droga jesli boisz sie ze to nie Twoja dzidzia to czemu praca jest waznejsza niz badanie u gina?.. mysle ze powinniscie isc do niego jak najszybciej. Moze ona jest chora..oby nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Picuś
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 12:57 am Temat postu: :]- |
|
|
no jest dosc spory wyglada jak balonik napompowony do polowy ... ciezko to okreslic ;-/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 11:26 am Temat postu: |
|
|
nie pozstaje Ci nic innego jak isc szybko do gina ze swoja dziewczyna inaczej sie nie datego rozwiazac, nawet na forum powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Picuś
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 11:44 am Temat postu: :-/ |
|
|
No ale ona byla u lekarza i lekarz okreslil juz płec dziecka bedzie to dziewczyna nie wiem czy to mozliwe w 2 miesiacu ciazy . plust to ze poprosilem ja o zdjecia usg a ona powiedziala ze byly nie wyrazne i ich nie wziela nie wiem juz sam :-/ a jak sie jej pytam czy lekarz jej powiedzial jej ktory to tydzien to odpowiada zebym sobie policzyl i ze termin jest w czerwcu .. a to cos nie pasuje skoro ciaza trwa 9 miesiecy :-/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina17i
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
musze Cie zasmucic ale płci maluszka na 100 % nie da sie okreslic w drugim miesiacu... jest ona widoczna dopiero w min. 20 tygodniu ciazy czyli piatym miesiacu ciazy!!!jesli termin jest na czerwiec to Twoja panna jest w piatym miesiacu i mze znac plec dziecka ale kurcze no niewiem co Ci powiedziec moze porozmawiaj z nia szczerze... bo to jest dziwne... jesli jest tak jak mowie to musiala zajsc w ciaze na przelomie sierpnia/wrzesnia i faktycznie moze miec juz maly bebenek na brzuszku a gdyby to bylo w listopadzie to by miala po pierwsze termin na sierpien a po drugie by miala mniejszy brzuszek... Pisze to z wlasnego doswiadczenia gdyz w ostatnich miesiacach duzo sie tym interesowalam i moj termin mam na poniedzialek wiec o ciazy mniej wiecej wiem prawie wszystko:)naprawde polecam bys poszedl z Nia do ginka i wszystko sie wyjasni... POZDRAWIAM I GłOWA DO GóRY!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Piciuś ale moze kochlsicie sie wlasnie na przelomie sierpnia/ wrzesnia?? nie bylo takiej mozliwosci zeby wczesniej zaszla w ciaze???
bo ja zgadzam sie z poprzedniczka, tutaj na pewno jest 5 miesiac...
powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|