Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor
Wiadomość
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 6:48 pm Temat postu:
Wind ale nie wszyscy tak robia jak ty
ja tez uzywam tej metody odkad jestem z moim terazniejszym mezczyzna... do maciezynstwa dojzalam dopiero niedawno, a przedtem uzywalam prezerwatyw i bylo ok... no moze z jednym malym incydentem w ktorym musialam wziasc tabletke "po"... wiec antykoncepcja to nie tylko chemia i dobrze ze ona istnieje...
Powrót do góry
pinezka Gość
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 6:54 pm Temat postu:
jasne, ja to rozumiem wind_of_hope i zycze powodzenia ja tez nie chce stosowac zadnych tabletek antykoncepcyjnych czy cos w tym stylu i jestem naprawde anty do tego nastawiona..nie musze zreszta tego uzywac bo nie kocham sie codziennie z moim chlopcem. Mieszkamy niecala godzine drogi od siebie wiec widujemy sie 2-3 razy w tygodniu..a co za tym idzie nie kochamy sie codziennie wiec gumki wystarczaja nam w 100% choc wiem ze one zawodza czasem ( sama tego raz doswiadczylam ) Narazie niech bedzie tak jak jest. Kalendarzyk tez prowadze i co jest dziwne ze mam regularne cykle (29-32) dni a tak naprawde to od czasu wziecia tablety "po" i tak nie wiem kiedy dokladnie ma miejsce owulacja buuu co o tym sadzisz pozdrowki
Powrót do góry
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 8:12 pm Temat postu:
pituszka napisał:
Wind ale nie wszyscy tak robia jak ty
Pituszka ale ja nie mowie zeby ktos nasladował mnie czy cos w tym stylu nie nie nie. wyrazam swoje zdanie co do metody i tabsow pzdr.
ewela_01 napisał:
Kalendarzyk tez prowadze i co jest dziwne ze mam regularne cykle (29-32) dni a tak naprawde to od czasu wziecia tablety "po" i tak nie wiem kiedy dokladnie ma miejsce owulacja buuu co o tym sadzisz pozdrowki
nie mam pojecia jak przebiega owulacja po zastosowaniu tabletki "po". Sadze ze jesli cykl sie przesunał to owulacja napewno tez. Bedac w Twojej sytuacji nie ryzykowałabym wtedy sexu do konca heh :)chociaz..(mowie za siebie)bardzo lubie ryzyko pozdrofffki _________________
Powrót do góry
felka31
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 1:16 am Temat postu:
emilka wiem że już kiedyś ten temat był na forum poruszany, ale nadal nie rozumiem w którym momencie zapłodnione komórki jajowe są usuwane w sposób naturalny z organizmu kobiety. Z tego co wiem podczas miesiączki usuwana jest niezapłodniona komłórka jajowa.
Powrót do góry
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 3:47 pm Temat postu:
no właśnie już kiedyś o tym rozmawiałyśmy
zapłodniona komórka jajowa może być usunięta z krwią miesiączkową tak samo jak niezapłodniona. nie każdej zapłodnionej komórce udaje się zagnieździć w jamie macicy. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci"
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2