Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wyrostek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
santi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej. Aneta ja miałam taką samą sytuacje 4 dni temu trafiłam do szpitala z bólem brzucha stwierdzili wyrostek i po 2 god odrazu na stól operacja, operowali mnie półtorej godziny co mnie bardzo dziwi bo taka operacja trwa góra 45 minut.Na drugi dzień po operacji chirurg który mnie operował przyszedł i powiedział że mam też zapalenie węzłów chlonnych i jestem przekonana ze mialam tylko zapalenie wezłów a nie wyrostek nie bolało mnie po prawej stronie tylko cały brzuch, co najlepsze od wczoraj jestem w domu 2 dni po operacji dziwne bo po wyrostku leży sie dłużej masakra nasza medycyna jest do niczego!!!!pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

santi
Nie wiem skąd przekonanie,że zabieg Appendektomii trwa 45 minut( w zależności od stanu ok 1.5 h) do tego należy doliczyć uśpienie i wybudzenie(jest to czas średni).Nie potrafię ocenić na tej podstawie czy była konieczność usunięcia wyrostka.W niektóry sytuacjach można opuścić szpital nawet w dniu zabiegu(czego nie praktykuje się w szpitalach podległych NFZ)Bez znajomości całego stanu i sytuacji nie można ocenić czy wszystko było prawidłowe.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3