Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewa`` Gość
|
Wysłany: Pon Paź 09, 2006 3:07 pm Temat postu: depilacja |
|
|
polecam produkty do depilacji firmy Veet,wyprobowałam i nic mi nigdy nie wyskakuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
VJ Gość
|
Wysłany: Pon Paź 09, 2006 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Najpierw należałoby rozgraniczyc pojęcia: golenie i depilacja. Odpowiem tak, gdy się goliłam, nie miałam żadnych krostek, lecz odrastające włoski mnie drażniły. Rok temu albo troszkę dłużej, zaczęłam się depilować. Czasami mam krosty, ale tylko wtedy, gdy depiluję się rzadziej niż co tydzień. Wtedy depilacja powoduje nawet ból i większe podrażnienie, ponieważ włosy, które zdążyły już zbyt mocno odrosnąć, są mocniejsze i trudniej je wyrwać.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
matim
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 11:22 pm Temat postu: Wysypka po depilacji |
|
|
Mojej dziewczynie pojawia sie wysypka po depilacji narządów płciowych i chciałem sie zapytac czy jest moze jakas skuteczna metoda zeby temu zapobiec??
Z góry dziękuje za pomoc
---edit by emilka---
temat został przyłączony do takiego samego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maleńkamyszka
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 7:03 pm Temat postu: depilacja okolic intymnych |
|
|
po depilacji wyskoczylo mi jakies podraznienie jak sie go pozbyc??
-------edited by emilka----------
temat przeniosłam do pokrewnego problematyką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
matim to normalne przy podrażnieniach tak wrażliwych okolic...
Sposób?Najlepiej iść do profesjonalistki i zobaczyć czy to nie jest wina techniki depilacji...No i zmienić preparat do depilacji, oraz stosować balsamy łagodzące lub kremy po depilacji.
maleńkamyszka dać skórze trochę czasu i użyć kremu po depilacji, łagodzącego podrażnienia... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam wysypkę i okropną skórę po goleniu zawsze, po depilacji czasami także trafiały się krostki, ale po przeczytaniu wielu tematów i postów i rozmowie z dermatologiem wiem, że to jest stan zapalenia mieszków. Bardzo ważna jest przy tym higiena, także dezynfekcja miejsca przed dpilacją i po, może być wodą utlenioną i zapobieganie, ja smaruje tribioticiem czy jakoś tak...taka maść w saszetkach i czasami clotrimazolem, te wszystkie kremy po depilacji/goleniu to ściema...nasmarowałam się nimi sporo.
uf się rozpisałam, ale też może ktoś trafi i coś poradzi się, bo znam ten ból... krostkowe nogi i ręce... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lili29
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 3:43 pm Temat postu: |
|
|
prponuję coś delikatnego. Krem Veet nie podrażnia nawilża a jest efekt peelingu. Ja wypróbowałam i jestem zadowolona |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grazinka
|
Wysłany: Nie Paź 13, 2019 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Wysypka po depilacji to normalka. Warto zmienić metodę i zacząć stosować preparaty kojące. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|