Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:52 am Temat postu: |
|
|
aha, to jak nie zapomniałas tabletki tylko przez przypadek Ci się tak wzięło, to nie powinno być problemu.
a może brałaś jakieś leki lub byłaś chora?
w każdym razie na pewno nie przerywaj brania tabletek tylko rozpocznij kolejne opakowanie normalnie. jeżeli po kolejnym opakowaniu nie wystąpi krwawienie, idź do lekarza. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agus23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Yasminelle - 2 opakowania bez robienia przerwy , lekarz mi zalecił gdyz mam zapalenie ... dostalm dodatkowo leki" Metronidazol" , "Dalacin" oraz "Clotrimazolum"... Mam pytanie czy gdy biore reguralnie Yasminelle to jest normalne ze krwawie , niby lekko ale strasznie mnie brzuch boli .. Nibyy milam 2 opakowanie brac bez przerwy aby okresu nie dostac , by mi sie tam wszytko wyleczylo.... wizyte mam za 2 dni .. lecz mam obawy co sie z emna dzieje Moze ktos mi cos powiedziec?
przestalam te antybiotyki brac bo coraz gorzej sie czuje , kreci mi sie w glowie strasznie ;/
----edited by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać, korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 11:36 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli bierzesz dwa opakowania pod rząd, to i tak może się pojawic plamienie. poza tym krwawienie może też być spowodowane lekami, gdyż dalacin a i metronidazol (ale mniej i oczywiscie jeśli doustnie a nie dopochwowo) wpływają na tabletki. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agus23
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Clotrimazolum"... mam dopochwowo tylko..... boje sie czy ja w ciazy nie jestem , ostani stosunek milam 3 maj chyba ... ale biore tabletki ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 12:32 am Temat postu: |
|
|
nie no, jak bierzesz regularnie to nie powinnaś zajść w ciążę. a zabezpieczałaś się dodatkowo w czasie brania dalacinu i tydzień po? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agus23
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 8:39 am Temat postu: |
|
|
niestety nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gochaa
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 3:15 pm Temat postu: |
|
|
hej wszystkim biore yasminelle pierwszy misiac, wlasnie mam 7dniowa przerwe, wczesniej bralam logest i okres w tej 7dniowej przerwie mialam w pierwsze 3 dni a teraz (nie biore od soboty) a okresu jeszcze nie widac... zaczynam juz sie bac co jest... =(( mam nadzieje ze nie sie doczekam a jak nie ?? =( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
catp
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 9:57 pm Temat postu: Pytanie |
|
|
Witam, chciala bym zadac pewne pytanie. Lekarz przepisal mi Yasminelle wczesniej bralam kiedys Harmonet, ale jestem juz po 2 latach przerwy. Od poniedzialku zaczelam brac Yasminelle i chyba mam problem bo od niedzieli mialam plamienie w poniedzialek dostalam bardzo silnych boli menstruacyjnych a wiec swiecie przekonana ze to okres wzielam 1 tabletke jednak okazalo sie ze to byl kolejny dzien plamienia a dopiero we wtorek dostalam okres wlasciwy i wzielam 2 tabletke.. jednak nie wiem co robic czy dzialanie tabletki nadal jest tak silne?czy powinnam w tym miesiacu stosowac dodatkowe zabezpieczenie?prosze o odpowiedz i z gory dziekuje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 10:02 pm Temat postu: |
|
|
zabezpieczenie jest pełne i nie musisz dodatkowego stosować _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kotka_Psotka Zbanowany
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma znaczenia to że przyjmujesz teraz tabletki z większą dawką hormonów. Możesz nie robić 7 dniowej przerwy... ale zaleca sie to tylko w wyjątkowych przypadkach np. wyjazd na wakacje czy jakieś ważne imprezy. Nie można tego robić ciągle ! Jest to bardzo nie zdrowe. Z resztą nie można "bawić sie" hormonami... to nie witaminy. Raz na rok czy 2 razy absolutnie wystarczy!
-----
catp
Jak dostałaś okresu rano a pigułke wzięłaś wieczorem (jest niewielki odstęp czasu) będzie dobrze...
Ale ja sądzę że nasze nowoczesne pigułki powodują że jeśli nawet był większy odstęp czasu (12h czy 24h) też będzie ok...
------edited by emilka------
staraj się nie pisać bezpośrednio pod sobą kilku postów.orzystaj z opcji "zmień" jak chcesz coś dodać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|