Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 9:47 am Temat postu: |
|
|
To spokojnie. Tabletka zdążyła się wchłonąć. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 6:07 pm Temat postu: |
|
|
eh kurde zauważyłam że na ramionach i dekolcie mam dużo wyraźniejsze żyły pamiętam, że któraś z dziewczyn tutaj pisała w tym wątku że też jej wyszły ale nie pamiętam na której stronie
to może być po tabletkach?
ogólnie u mnie zawsze było widać żyły ale nie aż tak
może to być po tabletkach?
w sumie od końca czerwca tracę wagę - odstawiłam psychotropy.
czy to może być przez to że tracę wagę?
hm i za tydzień w środę biorę ostatnią tabletkę z pierwszego blistra. czy to możliwe żeby piersi mnie zaczęły boleć już w niedzielę (ta co teraz była) haha ja to mam pytania nie pamiętam jak to było jak brałam wcześniej tabletki. bo jak odstawiłam tabletki to bywało tak że już ok 14-17 dni przed okresem mnie piersi bolały.
hm i mnie czasami dusi coś w klatce piersiowej. czasami częściej czasami rzadziej. nie tylko podczas brania tabletek. ale wcześniej... nie za mocno dusi ale jednak dusi. eh
hm poszukałam informacji na temat żył i yasminelle. i w sumie na temat yasminelle dużo jest negatywnych opinii...
eh kurcze chyba zmiana tabletek czeka i tyle... _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
Feel so good only when we can complain
Riverside - Schizophrenic Prayer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Te żyły mogą być widoczne dlatego, że tabletki powodują nieznaczne nabrzmienie piersi...Co powoduje napięcie skóry i w efekcie "wszystko bardziej widać".
Co do bólu piersi...Mogą boleć przez tabletki...Powinno się to ok 3 opakowania unormować.
Tabletki jak tabletki...Żadne nie są dobre na dobrą sprawę...I nie ma znaczenia nazwa...
Co do tego że dusi...Proponuję napisać w odpowiednim temacie w dziale "Choroby i urazy". Można by się pokusić o wizytę u lekarza w celu osłuchania płuc. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 12:27 pm Temat postu: |
|
|
dostalam bardzo silnego plamienia i brzuch mnie mocno boli, wlasciwie skoro juz te 4 tabletki wzielam i skonczyl mi sie blister to moze jednak nie kupowac nastepnego? bo przeciez jak zrobie teraz przerwe to okres wystapi a plemniki chyba juz dawno wyginęły w pochwie... (?) _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Ale to opakowanie powinnaś wziąć bez robienia przerwy...
Co do plemników...W pochwie zapewne tak...ale one nie czekają w pochwie na komórkę jajową, tylko wędrują przez szyjkę macicy i jej jamę do jajowodu...
Moim zdaniem powinnaś to opakowanie przyjąć. Ale zrobisz co uważasz.
A to plamienie jest wywołane tą przerwą którą zrobiłaś... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 3:50 pm Temat postu: |
|
|
hm... kombinuje i mieszam co
dzieki za wszystko jak ktos na forum panikuje i pyta to potrafie na trzezwo pomyslec i odpowiedziec, samemu sobie jest trochę gorzej _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Te żyły mogą być widoczne dlatego, że tabletki powodują nieznaczne nabrzmienie piersi...Co powoduje napięcie skóry i w efekcie "wszystko bardziej widać".
Co do bólu piersi...Mogą boleć przez tabletki...Powinno się to ok 3 opakowania unormować.
Tabletki jak tabletki...Żadne nie są dobre na dobrą sprawę...I nie ma znaczenia nazwa...
Co do tego że dusi...Proponuję napisać w odpowiednim temacie w dziale "Choroby i urazy". Można by się pokusić o wizytę u lekarza w celu osłuchania płuc. |
no w sumie wiesz, jak brałam wcześniejsze tabletki to sie mniej przyglądałam mojemu ciału. było mi jakoś obojętne
a teraz oglądam obserwuję. uczę się mojego ciała i reakcji na różne rzeczy.
chciałam podejść do mojego ginekologa (który niestety przyjmuje prywatnie tylko)... ale pech chciał, że odbiłam się od drzwi "urlop do 9 września"
a 9 września biorę ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania. więc wykupię następne opakowanie. i po 10 dniu "cyklu" pójdę do niego na badanie. pewnie będzie chciał cytologie zrobić. mówił mi, że raz chociaż na pół roku mam się zgłaszać do niego na badania kontrolne. a ostatni raz byłam hm... w marcu albo w lutym.. albo w styczniu rozmawialiśmy wtedy o odstawieniu tabletek i zrobił mi cytologię.
kurcze myślę, że mógłby mi wystawić skierowanie na zbadanie poziomu prolaktyny... chciałabym wiedzieć czy jest podwyższona dalej a jak jest to jak bardzo. eh _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 6:43 pm Temat postu: |
|
|
wiesz ze mozesz miec wtedy plamienia jak nie zrobisz przerwy? nie wiem czy to nie bedzie mialo jakiegos wplywu na wynik cytologii _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:19 pm Temat postu: |
|
|
nie nei. ja chce robić przerwe
zawsze tak robiłam i nie widzę potrzeb y by tej przerwy nie robić.
następne opakowanie planuję wziąć po przerwie 8 dniowej _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 9:00 pm Temat postu: |
|
|
fasolka Wiem że posiadane wiadomości ciężko odnieść do swojego przypadku
zagubiona Przerwa ma 7 dni. 8. dnia bierzesz pierwszą tabletkę z nowego blistra...Przerwę można skracać, nie wolno jej wydłużać bo przerwiesz ciągłość antykoncepcyjną...I może dojść do ciąży... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|