Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kicha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dzisiaj już 5 dzień przerwy, a okresu nadal nie ma więc postanowiłam sobie dokładnie policzyć w kalendarzu 21 dni i 7 dniowe przerwy. I mi się nie zgadza! Wyszło mi, że po 1 opakowaniu zrobiłam zamiast 7 dniowej przerwy to 8 dniowa :/ Nie wiem jak to się stało! Podczas przerwy nie odbył się stosunek, ale po przerwie już tak... Czy mogę być w ciąży? I jeśli jest to możliwe, kiedy mogę zrobić test ciążowy? |
Na szczęście po południu dostałam okresu. Uff. Tylko dzięki szczęściu nie jestem teraz w ciąży Tak dla własnej pewności zapytam: ostatnią tabletkę wzięłam 16 listopada w poniedziałek, więc następną tabletkę z nowego blistra mam wziąć 24 listopada, tak? Nie chcę drugi raz się pomylić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:15 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie tak - 8smego dnia zaczynasz kolejne opakowanie, czyli w Twoim przypadku będzie to 24 listopada _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 12:01 am Temat postu: |
|
|
zagubiona_ona napisał: | aleksandra ja mam luzne stolce zazwyczaj. i tak 2-3 razy dziennie. ale u mnei to jest spowodowane problemami z jelitami (zespol jelita drazliwego). tez mam wzdety brzuszek. no i wiadomo jeszcze tluszczyk bo zaczynam chudnac i sie go pozbywam
i brzuch ciazowy inaczej wyglada u kazdej kobiety. u niektorych widac brzuszek w 5 miesiacu u niektorych juz w 2-3.
ja na biegunke biore Loperamid. ale tez przy luznym stolcu. 1-2 tableki odrazu po zalatwieniu sie.
byc moze diete bedziesz musiala zmienic. jesc mniej owocow, tym bardziej mniej pestkowych mi lekarka przy biegunce zabronila jesc chleby pelnoziarniste... |
Bardzo mnie pocieszylaś dziekuje. Tzn byłam jakieś 3 tygodnie temu u ginekologa i by widzial zasinioną szyjke macicy wiec nie mam powodu do obaw chyba nawet jak bylby to drugi miesiąc ciazy.tak mi sie wydaje.Dziwie sie bo pierwszy raz mam tak z brzuchem. jak sie poloze to wystaja mi kosci biodrowe i ona jest tak jakby 'plaski a brzuch u kobiety w ciazy niee da sie raczej wciagnac
Loperamid nie obniza skutecznosci tabletek?
Poza tym wlasnie konczy mi sie okres. i byl on obfity ,jak zwykle. wiec nie mam sie chyba raczej czego obawiac
Niestety jestem osoba ktora bardzo panikuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Aleksandra mi ginekolog powiedział, że nie obniza, bo przed wykupieniem poszłam do niego zapytac sie czy obniza i powiedzial ze nie.
no ja swoj brzuszek moge wciagac nie tylko na stojaca ale i na lezaco.
wiec zle nei jest
bo u mnie jakby co sie stalo zlego to bylabym w 6-8 tygodniu ciazy a nie mam rzadnych objawow wiec sie nie martwie
tez panikuje nie martw sie
a z biegunka, luznymi stolcami i wzdeciami mozesz sie przejsc do lekarza tym bardziej jak to sie dluzej utrzymuje. ale do rodzinnego _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
Feel so good only when we can complain
Riverside - Schizophrenic Prayer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kicha
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 7:45 am Temat postu: |
|
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie Po pierwszym opakowaniu zrobiłam 8 dniową przerwę. Tydzień temu skończyłam drugie opakowanie i dzisiaj zaczynam trzecie. Teraz zrobiłam na pewno 7-dniową przerwę I chciałam zapytać czy teraz, jak zacznę nowe opakowanie mogę się kochać z chłopakiem bez dodatkowych zabezpieczeń?
Wiem, że robiąc 8-dniową przerwę przerwałam ciągłość antykoncepcyjną. Kiedy więc została ona wznowiona?
Jeśli napisałam to niezrozumiale, to przepraszam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Już będzie bezpiecznie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daiquirii
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:59 am Temat postu: Yasminelle - złe stosowanie |
|
|
Witam was dziewczyny:)
Niepokoi mnie pewna sprawa. Otóż lek Yasminelle zaczęłam brać w 7dc. W ulotce jest napisane ze od 2-5dc trzeba się przez 7 dni dodatkowo zabezpieczyć. a Jak jest w moim przypadku? Czy te tabletki działają?
Jak mam rozpocząć kolejny blister? Po 7 dniowej przerwie czy od pierwszego dnia krwawienia żeby zacząć dobrze przyjmować?
Proszę o rade. Straszna ze mnie gapa xD:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 4:52 pm Temat postu: |
|
|
tez masz dodatkowo sie zabezpieczać przez 7 dni a potem już zabezpieczenie jest pełne. kolejne opakowanie zaczynasz normalnie po 7miodniowej przerwie a nie w pierwszym dniu krwawienia _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ikira
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam Serdecznie!
Przyjmuję tabletki Yasminelle. Na opakowaniu są narysowane strzałeczki według których zaleca się zażywanie tabletek. W ramach upewnienia się, chciałabym zapytać jaka jest Wasza kolejność zażywania? Najpierw tabletki z paseczka na samej górze, a następnie środkowe czy z samego dołu? Strzałki idą cały czas w kółko, nie mają żadnego końca i jak dla mnie jest to troszkę mylne. Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź.
Pozdrawiam :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
ikira jest to obojetne gdyz kazda tabletka ma ten sam sklad. Mozna brac z dowolnego miejsca. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|