Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klementyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:03 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie. Postanowiłam zrobić sobie przerwę w braniu Yasminelle. I nie mogę znaleźć informacji na ten temat w ulotce. Zastanawia mnie, jak długo jestem jeszcze zabezpieczona, jeżeli we wtorek wezmę ostatnią i zrobię przerwę. Czy jestem zabezpieczona aż do krwawienia? czy może krócej? Podpowiedzcie błagam, bo nie wiem czy się jeszcze dodatkowo zabezpieczać przez te parę dni... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 11:38 pm Temat postu: |
|
|
Zabezpieczenie znika w momencie przyjęcia ostatniej tabletki. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kicha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Biorę Yasminelle od 4 miesięcy. 2 razy krwawienie trwało mi 6 dni, w poprzednim miesiącu jedynie 4 dni, a teraz tylko 3 dni. Czy to normalne? A może powinnam zacząć się martwić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Nie masz czym się martwić. Hormony stopniowo zmniejszają grubość endometrium. A tym samym zmniejsza się ilość wydalanej podczas miesiączki krwi. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majkelka
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 1:35 pm Temat postu: |
|
|
witam
Mam pytanie, 3 miesiące brała Gravistat 125, Od kolejnego okresu chciałabym zmienić na Yasminelle. kiedy powinnam wziąć pierwsza tabletkę?
W ulotce jest napisane ze od ostatniego dnia okresu. Czyli nie następnego dnia po tej 7dniowej przerwie?
Od razu będę chroniona przed ciąża? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Myślę że normalnie, tak jakby 8 dnia, tak jak brałaś zawsze. Ale ulotka lepiej wie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majkelka
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 11:16 pm Temat postu: |
|
|
novynette napisał: | Myślę że normalnie, tak jakby 8 dnia, tak jak brałaś zawsze. Ale ulotka lepiej wie:) |
ulotka mówi ze ostatniego dnia okresu ale to jakos dziwnie mi sie wydaje:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 12:01 am Temat postu: |
|
|
Nie masz okresu...Masz krwawienie z odstawienia...A to nie jest to samo...
Ja bym w ogóle nie robiła przerwy. Ze względu na zmianę specyfiku i różnicę w przyjmowanych hormonach i ich dawkach. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majkelka
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 11:51 am Temat postu: |
|
|
czyli 21 Gravistat i 21 yasminelle ciurkiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mrowka900
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 7:32 pm Temat postu: |
|
|
mrowka900 napisał: | Witam. Mam pytanie:
Od lutego 2009 brałam tabletki yasminelle ( w tym 1 miesiac przerwy) no i ostatnio zapomnialam kupic tabletek, bo byle swieta, a moja apteka byla zamknieta, a tylko tam moglam kupic. Pierwsza tabletke powinnam wziac 24 grudnia ( i wzielam, bo akurat mialam tylko jedna zapasową tabletke). Niestety w swieta nie udalo mi sie kupic tabletek, wiec mam miesiac przerwy. co powinnam teraz zrobic? Kiedy powinnam zaczac nowy blister? |
Witam.okres powinnam dostac w pon. 18 stycznia. Do dziś się nie pojawił. Czy to może być spowodowane tym, że odstawiłam na ten miesiac tabletki? Czy powinnam zrobic test? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|