Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
siloe262
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Hmm jakos nie dowierzam tym tabletkom i w ogole jestem straszna panikara. Tabletki przepisuje mi dermatolog, bo mam cos nie tak z jajnikami i to wplywa na moja cere. Mialam banadanie ginekologiczne: badanie jajnikow z uwzglednieniem PCO, badania krwi (wszystko w porzadku), tylko malo cholesterolu, podwyzszona prolaktyna. Wyjasniam sobie, ze ten bol to bol zoladka, bo to jednak nie jest obojetne organizmowi... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 4:18 pm Temat postu: |
|
|
AniusiaxD_18 tabletki antykoncepcyjne blokują owulację i tak zmieniają charakter błony śluzowej jamy macicy, żeby w razie czego uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka.
Jeśli przyjmujesz tabletki regularnie o stałej porze, nie zapomniałaś żadnej tabletki, anie żadnej nie zwymiotowałaś itp to wszystko jest ok. Tabletki chronią już od pierwszego dnia jeśli pierwsza tabletka była wzięta pierwszego dnia cyklu.
Nie masz się czym martwić. W ciąży nie będziesz.
siloe262 tabletki są wystarczającym środkiem antykoncepcyjnym, jeśli się stosuje regularnie o stałej porze. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Trans
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli kobieta stosuje regularnie Yasminelle nie ma żadnej szansy na ciąże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli bierze tabletki regularnie o stałej porze, żadnej tabletki nie pominie to niema szans.
To się tyczy zażywania każdych tabletek. Nie tylko Yasminelle. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
nie no, szanse zawsze są, ale minimalne ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
siloe262
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiscie, ze sa szanse bycia w ciazy, bardzo minimalne, ale sa. I przynajmniej w ulotce Yasminelle jest tak napisane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Bliskie 0. więc można przyjąć że nie ma szans. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Trans
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:36 am Temat postu: |
|
|
A gdy się weźmie tabletke 90minut później niż zawsze to może coś się stać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:37 am Temat postu: |
|
|
raczej nie, ale przez kolejne pare dni uzywajcie dodatkowego zabezpieczenia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:42 am Temat postu: |
|
|
eyesonfire napisał: | raczej nie, ale przez kolejne pare dni uzywajcie dodatkowego zabezpieczenia. |
no chyba żartujesz!
12h może być opóźnienia, dopiero po tym czasie zaczyna być niebezpiecznie a to też nie w każdym tygodniu brania. 90min spóźnienia to NIC i w ogóle nie wpływa na skuteczność i nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|