Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zapalenie pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
exullt
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 2:24 pm    Temat postu: Co lepsze na stany zapalne tabletki czy globułki ?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi co jest skuteczniejsze na stany zapalne pochwy??
bo chyba coś złapałam Sad Wybieram się za parę H do lekarza i nie wiem czy poprosić go o tabletki czy globułki... Rolling Eyes

-----edited by emilka-----
temat przyłaczyłam do zbliżonego tematycznie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 2:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na stany zapalne samej pochwy to wystarczą globulki dopochwowe. tabletki doustne stosuje się wtedy, gdy są nawracające infekcje i podejrzenie, ze patogeny je wywołujące, siedzą w jelitach.
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo u mnie to było tak: Jakiś rok temu chorowałam strasznie na grzybice... Rolling Eyes Jak tylko się jej pozbyłam zaraz powracała, potem zaczęłam systematycznie brać Laci Bios i ustało na rok, ale dzisiaj znowu dostałam i boję się że dostanę "powtórkę z rozrywki" Crying or Very sad
Tylko że teraz zauważyłam, że objawy są słabsze w porównaniu do tych które towarzyszyły mi kiedyś, praktycznie nie odczuwam świądu, upławów też nie ma wiele.
Jedyne z "nowośći" to ból jajników...
Poza tym za tydzień mam dostać okres Sad pewnie nie zdążę się do tego czasu całkowicie wyleczyć nie?? Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli nie jest to silne zapalenie, to powinnaś zdążyć. a jak nie, to przerwiesz leczenie (jeśli to będą globulki) na czas okresu i dokończysz po Smile
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam u lekarza, powiedział, że nie ma tragedii Smile mam nadzieję, że się wyrobie do okresu... Bo ja mam niestety tak, że nawet jak mam baaardzo mocne zapalenie to dostaje okres... Czasami tak strasznie się męczyłam jak byłam chora w trakcie okresu, że głowa mała Rolling Eyes
Emilko mam jeszcze jedno pytanko Wink Czy to prawda ze witamina B dodatkowo wspoaga kolonizację pałeczek kwasu mlekowego??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak Smile
to prawda. i jeszcze wszelkie prebiotyki. naturalnymi prebiotykami są np. inulina zawarta w czosnku, porach, bananach, cykorii...
tak więc na pewno dobrze zrobi łykanie wit B complex wraz z lacibios femina Wink
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie połączenie właśnie chciałam zastosować Smile dziękuje za rady :**
Powrót do góry
MMMMMMMMMM

PostWysłany: Sro Mar 26, 2008 1:56 pm    Temat postu: mirra-streetcom Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,odnosze wrazenie ze jestes przedstawicielka-LaciBios femina,bo taka reklame im robisz.

----edited by emilka----
myślę, że każdy użytkownik odniósł takie wrażenie w stosunku do mirry-streetcom;)
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko, jednak nie wiem czy wybrałam dobry dział... Rolling Eyes Moim zdaniem łączy się z tematem ale nie wiem co na to moderatorzy Wink

Czy istnieje coś takiego jak "przedawkowanie pałeczek kwasu mlekowego"
Czy np. codzienne stosowanie Tabletek doustnych w tymże kwasem może doprowadzic do jego "przedawkowania"??
Generalnie chodzi mi oto czy "co za duzo to nie zdrowo" Wink
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie da się przedawkować probiotyków Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 6 z 16