Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zapalenie pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kobiety Moje Razz Nie róbmy OFF`a oki? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
vixy

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 16, 2008 10:22 pm    Temat postu: dziwny ból Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odczuwam taki ból w okolicach intymnych , czy to oznacza zapalenie pochwy? da sie cos z tym zrobic unikajac wizyty u ginekologa ? Razz

----edited by emilka----
przeniosłam temat w odpowiednie miejsce
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 16, 2008 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trochę za mało informacji podałaś, żeby stwierdzić zapalenie pochwy.. gdzie konkretnie jest ten ból umiejscowiony? czy towarzyszy mu swędzenie, pieczenie, zaczerwienienei, jakaś wydzielina z pochwy?
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 9:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej by było jakbys wybrała sie do gina...dlaczego cchcesz uniknac wizyty? przeciez on ci tylko pomoze Smile przepisze odp. leki, a sama tylko bedziesz sie meczyła.. Rolling Eyes no ale wybor nalezy do ciebie. od dawna masz te pieczenie?

Powrót do góry
vixy

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to się tak nagle pojawiło od wczoraj , jest to takie pieczenie czasem nawet ból , najgorzej jest rano dopiero pozniej troche przechodzi a pozniej znowu sie pojawia , jaa sie boje tej wizyty u gina wolałabym jakos uniknac tej wizyty , aa moze to grzybica bedzie , wydzielina byla wczesniej teraz juz nie
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 8:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje pytanko dotyczy Wymazu. A więc wynik brzmi:
- w posiewach nie stwierdzono obecności bakterii tlenowych
- w preparacie nie stwierdzono obecności komórek "clue cells"
Więc raczej wszystko ok ale zastanawia mnie dlaczego nie dodali notki
- fizjologiczna flora bakteryjna Rolling Eyes Czy to może świadczyc o tym że coś może byc nie tak?? Sad
Bo jak ostatnio robiłam badanie to była ta notka, czemu teraz nie??
Dodam że w ogóle nie jestem zadowolona z tych badań bo są strasznie nie dokładne, ale nie znam w swojej okolicy żadnego laboratorium które robi biocenozy :/
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

vixy, do lekarza.

Domi, może po prostu wypisują tylko "te złe" pozycje choć wtedy powinni też dopisać że np. grzybów czy pierwotniaków też nie ma... no nie wiem, ale wydaję mi się, że jeżeli by coś było nie tak, to by wyszczególnili. a swoją drogą szkoda im tuszu czy papieru, zeby napisac dokładny wynik :/
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masakra z tym laboratorium :/ zawsze mam w głowie wielki znak zapytania po tych ich "wymazach"
Ale robiłam też cytologię, ona też chyba pokaże jeśli coś będzie nie tak prawda?? i jeszcze jedno pytanko, czy cytologia jest w stanie wykryc ewentualną obecnośc wirusa hpv drugiego typu?? chyba tak prawda?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cytologia może wykryć stan zapalny i w zalezności od metody jaką jest robiona mogą być też wyszczególnione grzyby i bakterie. a co do hpv, to nie zawsze wykrywa, ale daje jakiś obraz i ewentualnie po jej wyniku lekarz może skierować na dodatkowe badania, wykrywające DNA wirusa.
vixy

PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze a ja dalej nie poszlam do tego lekarza , dalej odczuwam ten sam bol no i mam jakis zolty sluz , jaka masc bez recepty moze troche zlagodzic chociaz ten bol?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 7 z 16