Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magda.apotex
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 9:47 am Temat postu: |
|
|
Zgadza się. Melatonina to hormon wydzielany w naszym organizmie przez szyszynkę. Jest odpowiedzialny za wywołanie senności. Niestety czasem dochodzi do jej niedoborów i wtedy potrzebna jest dodatkowa suplementacja.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marcelka
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Sarsaparilla napisał: | ewentualnie gabę która bardzo reguluje sen dzięki czemu śpimy spokojnie a budzimy się wypoczęci |
Nie mam pojęcia co to jest gaba. Wolę tabletki. Skupsiłam się na ten Sen Apotex, bardzo tani, pierwsza noc przespana. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asteriusz
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Tabletki to półśrodek, lepsza będzie normalna dieta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Przepiórka
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2014 11:33 am Temat postu: |
|
|
Ciekawy temat, dzięki za inspiracje;) Dla mnie najważniejsze sa: porządek, czysta pościel, wywietrzona sypialnia... dodatkowo czasami muzyka relaksacyjna i jakiś delikatny olejek eteryczny:)) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatkowska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2014 2:40 am Temat postu: |
|
|
Tez lubię melisę, ale gdy mam ciężkie dni w pracy ona już nie pomaga. Nie mogę zasnąć. Boli mnie kark. Pewnie mam już jakieś zwyrodnienia kręgosłupa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amarka
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2019 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Teraz jest taki wybór materacy, że z całą pewnością każdy znajdzie idealny materac dla siebie, dopasowany do jego potrzeb. Warto poczytać dokładne ich charakterystyki. Zdrowy sen to bardzo ważna rzecz. Zajrzyjcie sobie też na stronkę Materace Viscotherapy W tym sklepie znajdziecie spory wybór materacy od polskiego producenta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Priscilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 06, 2019 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli masz chory kręgosłup to wypadałoby porozmawiać o tym z lekarzem. Niech lekarz zasugeruje CI jakiej twardości materac warto jest kupić. A potem konkretnie Ci tutaj doradzimy.
Obecnie bardzo dobrą jakość w stosunku do ceny materaca oferuje Sembella . Aktualnie mają promocję na wszystkie materace z linii Smart line. Polecam rownież ich poduszki z uwagi na to, ze pozwalają na dobre dopasowanie do kregosłupa w odcinku szyjnym.
Sam zdecydowałem sie na tradycyjny materac sprężynowy.
Na ich stronie jest rowniez opisane jak wybrac materac w sytuacji jesli cierpi sie na bóle kregosłupa https://sembella.pl/porady/cierpisz-bole-plecow-szyi-dowiedz-sie-materac-wybrac-aby-temu-zapobiec/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roman77
|
Wysłany: Wto Paź 29, 2019 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że tak! Przecież maluchy mają jasno określoną ilość snu, która jest im niezbędna do prawidłowego rozwoju! Właśnie dlatego warto rozważyć zakup takiej pościeli jak qbanamama.pl dzięki które będą one w stanie mieć znacznie lepszą jakość snu. Powinniście mieć to na uwadze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|