Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Mnie niestety żadne środki farmakologiczne nie pomagają a bóle mam takie silne że z podłogi czy łóżka nie jestem w stanie wstać. No i tak się męcze 2 tygodnie pod rząd. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 9:29 pm Temat postu: |
|
|
agne8190
Rada:
DO ginekologa -> badania hormonalne - > dobrane tabletki hormonale - mija jak reka odcial. Sama sprawdzilam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Byłam na wizycie mala mi ale ginekogol nie podszedł do sprawy poważnie, cykle podobno mają się unormować, jak tłumaczyłam jej że nie występuje u mnie żaden śluz to też nie chciała mi wierzyć, mówi że widocznie jest za głęboko i ja go nie widze, że ogólnie jest wszystko w normie i okey a ja niepotrzebnie robię panikę. A na bóle to zwiększyć dawkę leku i po sprawie (gdzie ja jadłam po 2 tabletki jednorazowo). To była moja 1 wizyta i zero zrozumienia ze strony pani doktor.
Niestety nie znam żadnego "rozsądnego" lekarza w tej dziedzinie.
Ta wizyta była w zeszłym roku więc hipoteza się nie sprawdziła. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 2:25 pm Temat postu: |
|
|
agne8190 radzilabym mimo wszystko popytac wsrod rodziny i zajomych i isc do DOBREGO lekarza. Jak nie to moze sproboj na PW skontaktowac sie z Nowicjuszka ona chyba tez jest z lodzi to moze cos doradzi.
Takie bole nie sa normalne i naturalne. Ale da sie cos z tym zrobic, da sie to zlagodzic, a lekarz ... wiadomo sa ludzie i ludziska... musisz isc do dobrego lekarza ktory naprawde sie zainteresuje sprawa.
Tabletki pomagaja, sama sprawdzilam i zapomnialam co to okres, a tez mnie trzeba bylo zbierac z podlogi bo nie dosc ze nieregularne to tak bolesne ze mdlalam z bolu, nie raz nie dwa domownicy w srodku nocy znajdywali mnie w lazience nieprzytomna. Do tego dochodzily nudnosci itp itd.
Wina hormonow, i organizm reaguje tak a nie inaczej, jak sprawy hormonalne sie unormuja to zapomnisz co to okres, i co to bol - wiadomo buch czasem boli ale czesto nawet nie musze nic przeciwbolowego jesc bo jest w normie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:35 pm Temat postu: |
|
|
czy można PMS pomylic z objawami ciąży ? istnieje taka możliwośc ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 no no no ty znowu swoje - dziewczyno nie panikuj.
Teoretycznie mozna ale... jak sie ma podejrzenie ciazy to sie robi test - TYLE! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:45 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi - dzięki, chyba za bardzo panikuje, idę zjęśc coś słodkiego to mi może przejdzie ta panika i głupie myślenie o czymś czego nie ma hehe _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam zawsze okropne PMSy cięgłe zmęczenie i puchnięcie, ale jak brałam tabletki antykoncepcyjne, to było wszystko ok, niestety teraz musiałam odstawić i wróciły, lekarz mi polecił tabletki pomagające zmniejszyć objawy, ale nie pamiętam nazwy... a nie mam kiedy wybrać się do apteki, może Wy coś polecicie? Za kilka dni zacznę umierać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
outset
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 7:20 pm Temat postu: silne dolegliwości przedmiesiączkowe. |
|
|
od czasu, kiedy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne mam silne dolegliwości przedmiesiączkowe, a dokladnie bardzo bolące piersi. Nie moge ich nawet dotknąć, bo tak to boli. Moje sutki sa bardzo przyciemnione i duże. tydzien przed miesiączka non stop czuję się niewyspana chocbym spala nawet 10 godzin. Chodzę zmęczona i najgorsze mam dwudniowa biegunkę;/
Myślicie, że te dolegliwości są normalne czy raczej powinnam udac sie do ginekologa?
przeniosłam. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 11:11 pm Temat postu: |
|
|
wiadomo ze tabletki zmniejszaja bol okresowy i inne dolegliwosci z tym zwiazane.
ja nie biore tabletek i tez mam mega wrazliwe i bolace piersi przed @. to normalne. nie ma sie czym przejmowac. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|