Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BoczaS
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Dodam od siebie że to nie ty powinieneś czuć się inny... Tylko osobnik taki jak ja... Ja też miałem niebieski kolor oczu jak byłem naprawdę małym dzieckiem teraz moje jedno oko przybrało kolor "piwny" a drugie czerń wpadającą w popiel. Jak pierwszy raz to zauważyłem to pomyślałem że mam może jakieś soczewki o których nie wiem ale jednak to nie to...
Takie zjawisko zaobserwowałem u psów Huskie ale nie u żadnych innych zwierząt. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
antyk
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 5:48 pm Temat postu: |
|
|
BoczaS, ja też tak mam
Zacznę od wieku - obecnie mam 23 lata. Dawniej moje oczy były koloru "morskiej wody", czyli niebiesko-zielone z naciskiem na niebieski kolor. Kilka lat temu zauważyłem, że ta zieleń zniknęła. W zeszłym tygodniu patrzę w lustro i co widzę? Lewe oko na nowo nabiera delikatnego zielonego koloru. TYLKO LEWE, kolor prawego się nie zmienia. To nie złudzenie. Codziennie po kilka razy specjalnie patrzę w lustro w różnym świetle, dziennym i sztucznym i jeśli jest dostatecznie jasne, to widać delikatną różnicę pomiędzy kolorami prawego, a lewego oka. Czy to możliwe, że heterochromia ujawniła się dopiero teraz? Właściwie po zastanowieniu stwierdzam, że od zawsze ją mam, bo od zawsze mam delikatne żółte/pomarańczowe "znamiona" na oczach. To jednak nie wyjaśnia, czemu jedno oko staje się zielone. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jelen6
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Mi się tez zmieniają z minuty na minute ale jakoś nad tym próbuje zapanować i zmieniać kolor oczu na jaki mi się podoba czasami się udaje ale nie do końca np. chcę brązowe oczy a robią mi się brązowo zielone. I tez zastanawiam się czy to normalne. Ale nigdy nie dało mi się uzyskać czerwonego koloru. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Winona
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 7:46 pm Temat postu: |
|
|
To jakich soczewek uzywasz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka77
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2014 11:27 am Temat postu: |
|
|
W naturze nie ma rzeczy niemożliwych Ja kiedyś miałam niebieskie oczy, a od kilku lat już są zielone, kocie Czekam na jakiś inny kolor. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kopiko23
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2014 9:43 am Temat postu: |
|
|
Sprawdzone na sobie Kolor oczu się zmienia, wszystko z Tobą w porządku. Np. dzieciaki zwykle rodzą się z niebieskimi oczętami, które później ewoluują w różne barwy. Gdy przeczytałam temat Twojego posta, w pierwszej chwili sobie pomyślałam, że wpadłeś na pomysł, żeby trwale zmienić sobie kolor oczu
Btw. ciekawe czy zdobycze medycyny kiedyś na to pozwolą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazurka-mazurkiewicz
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2015 1:35 pm Temat postu: |
|
|
według mnie to są brednie o zmianie koloru oczu ot tak wszystko zależy od światła, a nawet koloru cieni jakie się nosi na powiekach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stynka
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2016 3:20 pm Temat postu: |
|
|
E kolor oczek zmienia sie u niemowlaków, pozniej to już chyba tylko wyobraźnia. Dobrze to ujęłaś mazurka-mazurkiewicz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
GlenSzwedacz
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2016 3:08 pm Temat postu: |
|
|