Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 9:02 am Temat postu: |
|
|
czyli znaczy z tego co zrozumiałam,że stosowanie się do 7 dni jest ok..dzięki za info..no właśnie ja też tak myślałam,że 5 to już max a jak szukałam informacji to sporo pisali,że 7 więc się chciałam upewnić wielkie dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blablab
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 4:38 pm Temat postu: Czy mozna zaplodnic po wytrysku |
|
|
Mam pytanie, uprawialem z dziewczyna seks bez prezerwatywy i przed wytryskiem wyjelem penisa, a pozniej znowu uprawialismy seks bez niej, czy jest ryzyko zaplodnienia ? bardzo prosze o odp ???
Przyłączyłam do odpowiedniego tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
blablab jezeli po 1 stosunku nie umyles penisa i nie oddales moczu to ryzyko istnieje jesli dziewczyna miala dni plodne.... bo plemniki z 1 wytrysku mogly pozostac w cewce moczowej oraz pod napletkiem. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 9:40 pm Temat postu: |
|
|
witajcie mam jeszcze jedno pytanie a propo drugiego stosunku a dokładniej to jeśli facet umyje dokładnie członka ale nie odda moczu to czy te plemniki które pozostają w cewce będą do momentu kiedy nie odda moczu czy one zginą po dłuższym czasie? wiem,że to dziwne pytanie ale mój chłopak bardz rzadko oddaje mocz i czy jeśli chcielibyśmy się kochać po kilkunastu godzinach to ryzyko jest ciągle? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Po kilkunastu powinny już wyginąć, ale wszystko zależy od ich kondycji i wielu innych czynników. Myślę że nie mają w cewce zbyt sprzyjającego środowiska i do tych kilku godzin po mogą się utrzymać...Ale nie dłuzej... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 10:58 pm Temat postu: |
|
|
mhm czyli jeśli kochamy się rano i potem ok 21 załóżmy te 12 h to uważasz , że teoretycznie powinny być juz niezdolne do zapłodnienia lub wogóle ich nie ma? a mogłabyś mi wytłumaczyć co znaczy ,że sperma jest w dobrej kondycji? tzn od czego to zależy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Od diety mężczyzny, stanu jego zdrowia itp itd...Długo by wymieniać...
Po tych 12 h powinny być niezdolne do zapłodnienia. bo jesli nie odda moczu to one tam będą...Nie ma zmiłuj...Nie rozpadają się przecież, ani nie wyparowują _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 8:57 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka jesteś pewna,że po tych 12 nawet 14h one nie będą zdolne do zapłodnienia?? bo czytałam na ten temat ostatnio i wszędzie gdzie przeczytałam piszą,że bez oddania moczu one i tak będą..a nie chciałabym niespodzianki... a z kolei 14 h to bardzo dużo dlatego wole się upewnić.przepraszam że tak się dopytuje ale lepiej wiedzieć napewno niz potem miec prezent na swieta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:55 pm Temat postu: |
|
|
nie no mocz je skutecznie :wygoni" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 1:33 am Temat postu: |
|
|
W niesprzyjających warunkach plemniki tracą zdolność do zapłodnienia w najwyżej kilka godzin...
Więc nie powinno ich byc.
A chłopaka wygoń do urologa...Trochę za rzadko oddaje ten mocz...Niech spr czy wszystko ok... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|