Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

13 tydzień ciąży, czy lekarz mógł się pomylić?

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anioolek_15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 9:03 pm    Temat postu: 13 tydzień ciąży, czy lekarz mógł się pomylić? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, wg. lekarza jestem w 13 tygodniu ciąży, wynika to z usg, bo gdybym miała normalne cykle to wg okresu byłabym w 16 tygodniu. Czasem jak stoję czy leżę to widzę jak mi się brzuch porusza, nie są to kopnięcia. Czy to możliwe że w tak wczesnym stadium ciąży były juz takie objawy?? W poprzedniej ciąży takie ruchy widziałam dopiero koło 5 miesiąca. Czy lekarz się pomylił?
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniolek ponoc wielorodki o wiele wczesniej czuja i widza ruchy maluszka.
zupelnie inaczej niz w 1wszej ciazy.
teraz wiesz jak odroznic i czego sie spodziewac.
mozesz przejsc sie prywatnie do innego gina i zobaczysz czy terminy sie zgadzaja czy odbiegaja Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anioolek_15

PostWysłany: Pią Wrz 09, 2011 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielorodki, tzn?
Ja się po prostu też wystraszyłam że może bliźnieta będę miała, a mam syna który zaledwie 9 miesięcy ma, i przeraziła mnie ta myśl.
Wg. okresu miałabym termin na 23 stycznia, ale wg. usg wychodzi na koniec marca.
A poza tym marzec mi się lepiej sprawdza, bo regularnie robiłam testy ciążowe. Byłam wcześniej nawet u lekarza, ale nic nie wykrył, gdzie miał to być już 10 tydzień ciąży, kazał mi przyjść za 3 tygodnie wtedy i już wyszło że to gdzieś 7 tydzień jest.
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Wrz 09, 2011 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anioolek_15 Weloródka to kobieta, która już rodziła, pierworódka, która jest po raz pierwszy w ciąży. Jeśli chodzi o ruchy dziecka, to zawsze mówi się o wieku ciążowym liczonym od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a nie o wieku płodu. Kobietom, które już rodziły łatwiej odróżnić ruchy płodu od jakiś gastrycznych "zjawisk", ponieważ już są bardziej wyczulone i "doświadczone" dlatego w 16 tc mogą już odróżniać ruchy, natomiast kobiety będące po raz pierwszy w ciąży zazwyczaj czują ok 20 tc.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 09, 2011 11:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniołek zasiegnij opinii innego lekarza Smile
tak dla swietego spokoju Smile

Powrót do góry
anioolek_15

PostWysłany: Sro Wrz 21, 2011 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio lekarz się sam mnie pytał czy czuje ruchy Smile więc wydało mi się to normalne. A mam jeszcze jedno pytanie, bo cieknie ze mnie taki jakby brązowy śluz. Czy to też normalne?
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 9:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba nie... Neutral
powinnas zgłosic to lekarzowi.
nie wiem ,moze sie myle ale moze to miec zwiazek z łozyskiem...
lepiej dmuchac na zimne

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do lekarza migiem .

Powrót do góry
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nawet na ostry dyżur !!
Powrót do góry
anioolek_15

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 8:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale on ciągle nie jest brązowy, normalnie jest biały, a jak się zazwyczaj zdenerwuję to później jest brązowy. i tak juz pare tygodni jest
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3