Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

13 tydzień ciąży, czy lekarz mógł się pomylić?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 8:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniolek dlaczego Ty tak to bagatelizujesz?
to nic ze jest czasem brazowy czasem biały.
w ciazy nie powinien miec takiego koloru.
idz do gina, bo potem bedziesz miala do siebie żal ze nie zareagowałas na czas.
wkoncu dziecko jest najwazniejsze.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli bywa czasem brązowy to nie jest dobry objaw, być może za mało progesteronu, albo kosmówka się odkleja, jednym słowem może grozić poronieniem, takie rzeczy zawsze trzeba sprawdzać u lekarza.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każda wydzielina odbiegająca od normy powinna być skonsultowana z lekarzem. Jeśli ma barwę krwistą, bordową lub brązowawą to jak najbardziej powinnaś udać się do ginekologa. To nic dobrego nie wróży. Miejmy nadzieje ,że to fałszywy alarm ale jeśli nic z tym nie zrobisz to nie wiem co sądzić ...ja leciałabym odrazu jak tylko zobaczyłabym inny kolor. NIe wiem jak możesz tak spokojnie czekać tyle juz czasu

Powrót do góry
anioolek_15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mam jeszcze takie jedno pytanie, jak to właściwie jest z tymi dniami płodnymi? kiedy one są? przed czy po okesie? Do dziś jakoś nie umiem sobie tego wyliczyć
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po okresie.
przed nie ma szans na zajscie w ciaze.
owulacja wypada w połowie cyklu i przed nią i pare dni po sa płodne,potem az do okresu juz nie i nie zajdziesz w ciaze.
swoja droga-jestes w 2giej ciazy i nie wiesz jak to sie stało?? Rolling Eyes

Powrót do góry
anioolek_15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo dla mnie to dziwne że ciążę liczy się od ostatniego okresu, kiedy zachodzi się w nią po okresie. Dlatego miałam wątpliwości.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 01, 2011 9:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniołek bo naprawde nikt nie wie kiedy doszlo do zapłodnienia.
ponoc lekarze licza od OM ,ale zwykle ciaza jest młodsza o pare dni Smile zapytaj sie swego gin podczas wizyty

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 01, 2011 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od zawsze liczy się ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. NIgdy nie było inaczej. Żaden lekarz nie jest w stanie powiedzieć w którym dniu doszło do zapłodnienia więc jak niby ma to być liczone??

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 01, 2011 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu no np tak ze od OM wychodzi u mnie 6tc a ponoc juz leci 7dmy,a jak na usg fasolka bedzie wieksza niz ksiazkowo albo mniejsza? to nie zmienia wartosci tygodnia??

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Paź 02, 2011 10:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind dlatego liczymy od OM. NA usg wystarczy,że lekarz postawi kursor milimetr bliżej lub dalej i już zmienia to wiek. Oczywiście dziecko może być zarówno mniejsze jak i większe niż to wskazuję wiek z OM. To normalne. Dopuszczalne wahanie to 2 tyg. Zdarzają się większe róznice ale wtedy trzeba badanie powtórzyć. Czasami jest tak ,ze dziecko dzisiaj jest mniejsze i wskazuję np. 8 tydz z usg a z OM np 9tydz. Normalka.
Dlatego dzień porodu wyznaczamy na podstawie OM i tak liczymy wiek ciąży +/- 2 tygodnie . Tego się trzymamy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3