Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
druzgotek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Może u mnie to też jest na tle stresowym w takim razie? U Ciebie samo przeszło?
Do lekarza pójdę w przyszłym tygodniu, ale boję się że powie że to z nerwów właśnie z powodu matury (szczerze - trochę panikuję ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 10:10 am Temat postu: |
|
|
u mnie minęło, ale brałam leki. po około roku odstawiałam (według wskazań neurologa). wprawdzie teraz też zdarzają się napady migreny ale są rzadsze- do kilku w miesiącu . przed leczeniem to było kilka napadów w tygodniu, czyli prawie codziennie bolała mnie głowa, zwariować można było
nie zwlekaj z wizytą u lekarza. po co się męczyć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
druzgotek
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję że i u mnie się te bóle skończą... Czy jeśli to rzeczywiście migrena to nie mam co na to liczyć? Podobno nie da się tego wyleczyć... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 6:56 pm Temat postu: |
|
|
u mnie to była migrena. na szczęście udało się ją opanować.
teraz napady zdarzają się rzadko, i są krótsze ale to też dlatego, że neurolog powiedziała, że jeśli tylko czuję, że zaczyna mnie boleć głowa to mam brać ketonal forte. czasem muszę wziąć kilka na raz ale w końcu po około kilku godzinach- do doby przestaje boleć.
trudno stwierdzić czy u Ciebie to na pewno jest migrena i jakie leczenie trzeba zastosować.
ja na migrenę brałam leki stosowane przy padaczce . mi akurat pomogło. oczywiście leki dopasowano mi dopiero po wykluczeniu innych przyczyn dolegliwości.
nie męcz się. idź do lekarza bo te bóle naprawdę potrafią uprzykrzyć życie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Floressa
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze apropo migreny, to możesz przeczytać ten artykuł -usuwam z wiadomych powodów Gosia85 Trafiłam ostatnio i dziewczyna opisuje swoją chorobę, sporo informacji takich życiowych - może cię przyda, jeśli masz naprawdę migrenę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Witam!pisze w takiej sprawie co jakiś czas mam straszne bóle głowy czuje czasami jakby w środku mi cos tam ściskało i zaraz puszcza jak zaczyna bolec to nie moge wstac ani schylic głowy to jest taki straszny ból pojawiaja sie mroczki przed oczami.Potrafie jadąc samochodem sie zamyslic i jechac tak jakbym nie mogla oderwac oczów a po jakims czasie to wszystko mija i jest dobrze z miesiac i znowu to samo wraca.Zauwazyłam,że teraz jestem strasznie nerwowa normalna rozmowa może mnie zdenerwowac i czuje jakby w głowie cos było czy uciskało.Czekam na odpowiedz co to może byc czy to normalne nie wiem czy isc z tym do lekarza czy nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 1:08 pm Temat postu: |
|
|
idź do lekarza.takie bóle głowy nie są normalne. tak samo to co się dzieje podczas prowadzenia auta. przecież zagrażasz nie tylko sobie ale i innym uczestnikom ruchu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gargulinka
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 11:02 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie, te bóle nie są normalne i wiele wskazuje na to, że też możesz mieć migrenę. Mroczki przed oczami i te zawroty....powinnaś iść do lekarza bo ciężko jest poradzić sobie z takimi bólami samemu. A wiem jak te dolegliwości mogą być uciążliwe.... ja teraz biorę Sumamigren i jestem pod stałą kontrolą lekarza. Współczuje osobom, które nie chcą się zdecydować na wizytę...bo tak na prawdę niepotrzebnie się męczą. Migrena jest uciążliwą chorobą ale można ją leczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PaniP
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 10:53 pm Temat postu: Silne bóle głowy w różnych miejscach |
|
|
Od dłuższego czasu (ponad pół roku) czuje straszne bóle głowy w różnych miejscach. Często są one tak mocne, że nie potrafię nic zrobić. Co to może być ?
zmieniłam tytuł
Gosia85
Przenoszę / Zibi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gargulinka
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Pani P a co towarzyszy tym bólom? Nadwrażliwość na świało albo na zapachy? jakieś zaburzenia widzenia, wymioty? Silne bóle, które powtarzają się i trwają kilka albo nawet kilkanaście godzin to migrena.... wtedy jest konieczna wizyta u neurologa. Tak jak pisałam wcześniej, ja już się lecze, biore sumamigren, prowadze dziennik migrenowy i polecam to każdemu...kto nie może sobie poradzić z tą chorobą i komu bóle przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|