Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kerrolek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Czy finalnie udało się dowiedzieć co było przyczyną bólu? Pyralgina okazała sie pomocna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rocki Spamer
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 11:56 am Temat postu: |
|
|
jełśi chodzi o silny ból głowy to pyralgina jako jeden z niewielu leków jest w stanie zwalczyć silne bóle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
e-Rzecznik
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętajmy o tym że zwalczanie bólu tabletkami to ostateczność, wcześniej należy je zdiagnozować i w miarę możliwości leczyć jego przyczynę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rob25
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 12:02 am Temat postu: Ból głowy i mroczki przy pochylaniu |
|
|
Witam, od jakiegoś miesiąca mam problem: gdy pochylam głowę do przodu, czuję silny zawrót głowy i mam mroczki. Ból nasila się rano. Czy możliwe, że kręgosłup szyjny jest jakoś nieprawidłowo ułożony i ogranicza dopływ krwi do mózgu albo uciska jakieś nerwy? Czy nieprawidłowe ułożenie głowy może być przyczyną? I czy wpływ na to może mieć np. spanie na płaskiej powierzni? Znajomy rehabilitant zalecał mi kiedyś taką poduszkę: [zakaz umieszczania linków] ale nie mogłem się do niej przyzwyczaić.
Problem jest o tyle kłopotliwy, że mam dopiero 25 lat, a staram się nie przeciążać pleców czy karku. Liczę na odpowiedź, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
e-Rzecznik
|
Wysłany: Sro Mar 20, 2013 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Przyczyną nie musi być złe ułożenie w trakcie snu a również zwyrodnienia w szyjnym odcinku kręgosłupa. Nie należy wykluczać także innych przyczyn, takich jak ciśnienie krwi, migrena, niedokrwistość lub osłabienie wynikające z przemęczenia lub innych chorób. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kerrolek
|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 1:08 pm Temat postu: |
|
|
czy próbował już ktoś na ból glowy Metafenu? To połączenie ibuprofenu i paracetamolu, ciekaw jestem jego skuteczności. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Sro Sie 07, 2013 6:07 am Temat postu: |
|
|
Mam te tabletki w swojej apteczce. Paracetamol i ibuprofen to dobre połączenie, dzięki któremu szybko i skutecznie zostaje zwalczony ból. Jak dla mnie jest bardzo skuteczny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grzegorz96
|
Wysłany: Sro Gru 04, 2013 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Dalej mnie boli ta głowa, promieniuje. Boję się, że to jakis guz czy coś, byłem u lekarza i miałem takie dotykania palcem, nosem itd. Wszystko wyszło dobrze wyniki, ta lekarka mówiła, ze to nic powaznego ale dalej tak promieniuje że nie moge sie na niczym skupić, robic cokolwiek. Ta lekarka mowiła że moze to od kręgosłupa albo coś, alle mnie to po pierwsze dalej boli pomimo leków, a po drugie boje sie ze moze być cos najgorsze Prosze o pomoc... Niby bylem u lekarza, ale jak tu czytam o guzach to sie boje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
e-Rzecznik
|
Wysłany: Sro Sty 29, 2014 10:53 pm Temat postu: |
|
|
Dla całkowitej pewności należy zrobić badania obrazowe, natomiast jeśli specjalista nie widzi podstaw trzeba postąpić zgodnie z zaleceniami i zapisać się na konsultację do ortopedy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka77
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Dla uzyskania pewności i postawienia diagnozy warto byłoby zrobić tomografię komputerową głowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|