Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 10:12 am Temat postu: |
|
|
Łobuz wirusy ze szczepionki nie mogły mieć na to wpływu bo są najzwyczajniej martwe dlatego dozwolone u kobiet ciężarnych. Dlatego trzeba wszelkie szczepionki konsultować z lekarzem aby wybrać te z wirusami czy bakteriami martwymi a nie Żywymi. Żywe spowodują spustoszenie na zarodku ogromne dlatego nie można się zaszczepić za żadne skarby. Najlepiej o wszystko pytać lekarza bo to on prowadzi ciąże i on najlepiej wie jak szczepionka ma bezpieczne szczepy.
łobuz wierzyć można we wszystko. Po tragedii wszystkich i wszystko obwiniamy to normalne i pewnie też bym tak myślała.
Wind nie odwlekaj szczepienia ot tak sądząc po naszych opiniach. Decyzje ma podjąć LEKARZ a nie my. Być może będzie możliwe przyjęcie dawki trzeciej później ....zapytaj koniecznie bo to ważne dla Twojego zdrowia również. Zobaczysz co powie lekarz i razem zadecydujecie . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 12:20 pm Temat postu: |
|
|
ok Tosiu i tak zrobie.
powiem mu co i jak i niech podejmuje decyzje chociaz po tym co napisała łobuz nie wiem czy sie zdecyduje na 3 dawka nie skonczywszy I trymestru... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Słuchaj zaufaj lekarzowi. Bez zaufania daleko nie zajedziesz. Zapytaj , powiedz jakie masz obawy a może lekarz Cię uspokoi. Jeśli On stwierdzi,że jest choćby minimalne ryzyko to się nie zaszczepisz. Gdybym usłyszała o tym,że nic nie powinno się dziać ALE....to bym się nie zaszczepiła. Lekarz ma mieć 100% pewność ,że szczepienie jest na pewno bezpieczne. Inaczej faktycznie lepiej dmuchać na zimne. Oczywiście jeśli powie o ryzyku zapytaj kiedy ostatecznie powinno się przyjąć dawkę trzecią i co jeśli się jej nie przyjmie - tak w razie czego _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 9:45 pm Temat postu: |
|
|
tak jest
tak tez zrobie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny
Pozdrowienia ze slonecznego Egiptowa
Mam za soba swoje dwa pierwsze nurkowania ( z instruktorem oczywiscie ), supeeerrr!
Niestety dla mnie zostalo juz tylko snorkowanie, ale M bedzie jeszcze schodzil pod wode jutro i pojutrze
Odpoczywamy tutaj naprawde porzadnie
Sorki za brak polskich znakow ale na tej klawiaturze egipskiej nie potrafie ich wlaczyc
Dobrze tak oderwac sie od codziennosci
Trzymam kciuki za Was, jak zawsze, takze tutaj [/list] _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 7:29 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko ! niech ciepło Wam sprzyja
egipskie morze jest cudowne..a rafy... mmmm.. niebo
rob foty i wypoczywaj!!!
zazdroszcze ciepła, chociaz nie az takiego jak tam
Dodano po 15 sekundach:
gdzie dokładnie jestescie ?
w sharm czy hurghada? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Przemas
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 5:47 pm Temat postu: Strach przez bezplodnoscia? prosze o rade |
|
|
Witam.
Może takie tematy już są ale wybaczcie mi ale naprawdę nie mam teraz czasu wyszukiwać... wybaczcie mi również za moja niewiedze, gdyż nigdy nie próbowałem z kimś mieć dziecka....pomuszcie
26 września kochaliśmy się z moja partnerka i jak człowiek doszedłem w niej... (była to pierwsza taka próba). Natomiast dziś zrobiliśmy test, który okazał się negatywny. Przestraszyłem się trochę z tej racji, ze nigdy się nie badałem i nigdy nie staraliśmy się o dziecko, natomiast jak już postanowiliśmy to nic... Chce jeszcze dodać, ze moja partnerka ma nieregularne miesiączkowanie... ostatni okres skończył jej się 8 września. Wyliczyliśmy mniej więcej podając przeciętna liczbę dni cyklu (33 - 35), ze w tych dniach miała dni płodne.
I tu moja obawa... czy powinienem się bać tego, ze ja lub moja partnerka może być bezpłodna, czy porostu nie trafiliśmy w odpowiedni dzień. Może to tylko ja przesadzam, wiec wolałem napisać i się was poradzić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 10:59 am Temat postu: |
|
|
Po pierwsze od 26 września minęło zaledwie kilka dni ...chyba nie sądzisz,że nawet gdyby była ciąża to test już wyjdzie....proszę poczytajcie ulotkę . Stanowczo za wcześnie na testy.
Po drugie - zajście w ciąże nie jest takie łatwe ale to,że teraz się nie udało nie oznacza problemów. To nie jest tak,że współżyjesz bez zabezpieczenia i odrazu będzie ciąża. Zdrowa para ma około roku na zajście w ciąże przy regularnym współżyciu. Jeśli po roku nic nie będzie wtedy mówimy o problemie.
Liczenie dni płodnych przy nieregularnym cyklu jest trudne. Najlepiej obserwować śluz i na tej podstawie wybierać dni plodne. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 10:22 pm Temat postu: |
|
|
przemas nie panikuj na zapas.
jak znajdziesz chwile czasu to poczytaj moje posty i zobaczysz jak ja przezywałam.
my potrzebowalismy 4mcy na zajscie w ciaze i byłam pewna ze zaczniemy 5ty cykl a tu prosze 2 kreski.
miałam nawet isc na badanie hormonow i całe szczescie ze nie poszłam.
macie duzo czasu na zafasolkowanie.
jesli ma nieregularne cykle to moze warto zakupic testy owulacyjne?
byc moze źle obliczacie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 9:37 am Temat postu: |
|
|
Wind byliśmy w Sharm el Sheik
Było super, a że postanowiłam w ogóle nie myśleć o dziecku ( odstępstwem było tylko poranne mierzenie tempki ), to wyluzowałam się całkowicie
Nurkowanie ( 3 dni spędzone na łodzi ), wieczorne drineczki przy bilardzie, shisha i beduińska herbata, wieczorno-nocny rajd na kładach po pustyni
Zebrałam siły na nowe staranki, choć nie obraziłabym się gdyby się okazało, że ten cykl potrwa „trochę” dłużej Dziś 31 dc, nie mam żadnych nadziei, bo moim zdaniem przeoczyliśmy owulkę, ale nigdy nie wiadomo, więc po prostu czekam
Wind, strasznie Ci zazdroszczę!
Pychotko, odezwał się Twój profesor? Co słychać u Ciebie?
A Kornik i Nadzieja to się chyba zupełnie od nas wyniosły _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|