Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Chemioterapia - temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Onkologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewelina785 a czemu szpital który go zakwalifikował nie podaje mu chemii?
przecież 60 lat to wcale nie jest tak dużo. poza tym z tego co wiem lekarze/ NFZ ma prawo odmówić chemioterapii temu dla kogo już nie ma nadziei, tzn rak jest w bardzo zaawansowanym stadium.

spróbuj przedzwonić do Rybnika Orzepowic. wiem, że mają tam też onkologię. może oni będą w stanie pomóc.

a jak się nie da po dobroci to do prasy...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ewelina785

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 4:27 pm    Temat postu: chemioterapia i NFZ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szpital w czestochowie bo tu mieszkamy chce podać ale fundusz zabrania .i nie zrefunduje szpitalowi tego leczena...dziekuje za informacje o Rybniku...nawet nie chca go na odział wziać nikt nawet leku nam nie przepisuje przeciwbólowego teraz juz nam dużo pomaga hospicjum domowe .poprostu chemia jest ale nie ma kto płacić ..i słowa lekarzy prosze szukać gdzie indziej bo Panu to pomoże dawaja nadzieje ALE GDZIE ???????????????

Dodano po 10 minutach:

lekarze z hospicjum powiedzieli ze to nadaje sie do telewizji ..............to normalnie jest jakaś paranoja nie ma leczenia dla ludzi po60 ???woże tate tyle kilometrów już jest słaby na takie wycieczki .stan sie pogarsza załamanie psychiczne juz sie pokazuje i niestety jest skazany na śmierć....nie rozumiem tego może sie leczyc ale NFZ nie da pieniedzy ...brak słow do wszystkiego.....
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewelina785 napisał:
lekarze z hospicjum powiedzieli ze to nadaje sie do telewizji .

ja też tak sądzę. choć nie jestem ze służby zdrowia..
tym bardziej bym się pokusiła o takie rozwiązanie, że lekarze sami tak mówią.
masakra.
żeby chorować to trzeba mieć zdrowie..

a potem powiedzą, że się za późno przyszło.. Neutral
Powrót do góry
ewelina785

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAM ...CHCE NAPISAC ZE TATO DOSTAŁ SIE NA CHEMIE.29 STYCZNIA ZACZYNA CHMIOTERAPIE ....CAŁE TO ZAMIESZANIE WYNIKŁO Z MINISTERSTWA KTÓRE ZABRONIŁO LECZENIA CHEMIOTERAPIA TERAZ ZMIENIONO USTAWE I KAŻDY DOSTANIE CHEMIĘ.................MAM JESZCZE PYTANKO CZY KTOŚ STOSOWAŁ LECZENIE W TABLETKACH INTERFERONEM?????

zmień wielkość liter.
pisanie całego postu wielkimi literami jest zabronione regulaminem a także niezgodne z netetykietą.
Gosia85
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewelina785
cieszę się, że ojcu się udało Smile
co do Interferonu- to myślałam, że jest to lek zalecany przy leczeniu przede wszystkim SM.
Powrót do góry
ewelina785

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CO TO JEST SM ????powiedzieli ze bedzie brał INTERFERON .jest po usunięciu nerki z guzem ma przezuty do płuc i śródpiersia ....

Ostatnio zmieniony przez ewelina785 dnia Pon Sty 25, 2010 3:59 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewelina785
SM to stwardnienie rozsiane. ale sądzę, że to nie ma z Twoim tatą nic wspólnego.
nie wiedziałam w ogóle, że Interferon zaliczany jest do chemioterapeutyków.

i zmień wielkość liter w postach!
bo dostaniesz ostrzeżenie!.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 10:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gosia Bo to zależy którego typu interferon jest podawany. tutaj został zapewne zastosowany typ 1. A on tak oddziaływuje, ze zostaje zahamowana proliferacja i jednocześnie zwiększa sie ekspresja genow MHC klasy 1. Długo mozna o tym pisac więc już się dalej nie będę produkować Wink

Ale jest on zaliczany. A kolezance proponuje od razu wstawic osta, za łamanie regulaminu i niestosowanie się do uwag moderatora...
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
gosia Bo to zależy którego typu interferon jest podawany.

aha Smile ogólny sens łapię Very Happy

ewelina785
dostałaś ostrzeżenie za niestosowanie się do regulaminu oraz nie reagowanie na uwagi moderatora.
jeszcze dwa i się pożegnamy.
Powrót do góry
ewelina785

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 12:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam chciałam napisac że mojemu tacie dalej chemi nie podali zawsze wynajdują jakieś problemy ze z funduszu nie ma zgody a to ma anemie to skierowali na podanie krwi i zaraz chemia miała być ale to zeszły dwie wizyty i teraz każą czekac na telefon bo ma być ta chemioterapia w ciągu 3 tyg.Dlaczego tak pozbywaja sie pacjenta?ile można czekać końca nie ma z czekaniem a tata słabszy z dnia na dzień ...to prawda że żeby chorowac trzeba mieć zdrowie..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Onkologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4