Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Awaria ...cierpliwości
Przede wszystkim fobia to obsesja z którą należy walczyć . Nie wiem dlaczego tak bardzo dziewczyny ny się stresują ?? Przy dzisiejszych możliwościach?? Chcecie uprawiac sex to róbcie to z głową i bez paniki. wasza wola ale miejcie odwagę stawić czoła konsekwencją. chcesz się kochaą a obawiasz się ciaży? Leć do gina po tabletki anty i problem z głowy. Tabletki + umka ( dla większych panikar) i nie widzę powodu do wkręcania sobie czegokolwiek. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 9:42 pm Temat postu: |
|
|
no ta ja coś dodam wg mnie te wszystkie fobie, strachy itp. wynikają po części z braku wiedzy, edukacji na temat sexu, zabezpieczeń, znajomości fizjologii własnego ciała, a druga część to są już kwestie bardziej indywidualne, osobiste, dotyczące danego związku. Jeśli chodzi o tę pierwszą część, to niestety to jest masakra począwszy od edukacji przez rodziców, szkołę czy lekarzy. W większości przypadków edukacja polega właśnie na przekazaniu tej wiedzy tak aby sex kojarzył się ze strachem i aby jak najdłużej dzieciaki do tego się nie zabierały, co daje niestety często nie dość, że odwrotny skutek to jeszcze wchodzą w "ten" świat bez koniecznej, prawdziwej wiedzy. Niestety internet też często, nie jest dobrym źródłem - sprzeczność informacji, masa tzw. "wampirów emocjonalnych" żerujących na biednych "pytających" to wszystko powoduje jeszcze większy zamęt i człowiek w pewnym momencie przestaje myśleć logicznie, i sex będzie kojarzył się tylko z "lękiem ciążowym". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 10:59 pm Temat postu: |
|
|
awaria ale co tutaj pisac?
dobrze myslisz i dobrze mowisz
ja sie zgadzam z Twoja opinia.
ciazofobia bierze sie z niedojrzałosci sexualnej no, braku odp wiedzy i doswiadczenia.
wszystko to powoduje ze kazdy stosunek utozsamiany jest z ciaza pomimo ze nie doszlo do wytrysku,wogole go nie było itd.
rozwiazaniem jest albo zaprzestanie wspołzycia do momentu zupełnej gotowosci lub zabezpieczanie sie kazdego razu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
ja wczoraj pisałam i pisałam, nie wiem czy coś rozsądnego ale niestety gdzieś ten post poleciał w eter, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
awaria
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 3:59 pm Temat postu: |
|
|
no ja sie zabezpieczam za kaZdym razem sa to gumki bo srodkow anty niechce brac . ale i tak zawsze sie obawiam ale teraz juz mniej nic rok temu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 9:43 am Temat postu: |
|
|
jesli sie uwaza i spr gumke to nie ma powodu do obaw. najgorsze sa dni płodne, wtedy jest szczegolnie duze ryzyko zajscia w ciaze, z kazdym dniem sie zmniejsza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|