Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vogue
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 2:57 pm Temat postu: Badania |
|
|
Dzisiaj odebralam wyniki cytologi... miałam III grupe... czy sa to postawy do podejrzewania raka?? Ginekolog powiedzial mi tylko tyle ze za 3 tyg zebym przyszla na ponawna cytologie a do tego czasu przepisal mi globulki
------edited by emilka----
temat przyłaczyłam do dotyczącego cytologii |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 4:45 pm Temat postu: |
|
|
powiem tak : trzecia grupa zazwyczaj juz jest wtedy kiedy jest stan przedrakowy... dostalas leki na stany zapalne w pochwie wiec jezeli po leczeniu znou cytologia wyjdzie III grupa to prawodpodobnie wtedy bedziesz miala robiony wycinek z pochwy co tam "siedzi" ze tak powiem... ale to jest wczesnie wykryte wiec spokojnie... mozliwe ze to nadrzerka juz zaawansowana wiec tez trzeba ja leczyc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
orka
|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 7:28 pm Temat postu: |
|
|
A grupa II co moze oznaczac? Całe zycie miałam I, a wizyte u ginekologa mam dopiero 16 sierpnia i nie wiem co mam o tym myslec. Dodam,że mam uplawy (bezwonne, nic mnie nie swędzi) i że odczuwam ból przy stosunku... Nadżerka? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 7:50 pm Temat postu: |
|
|
ogólnie grupa 2ga jest w porządku. ale jak masz upławy, to może lekki stan zapalny? upławy mają jakieś zabarwienie, podchodzą krwią, są grudkowate, pieniste, zielonkawe, szare, jednorodne? zdarzają Ci się krwawienia po stosunku? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fever
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 11:12 pm Temat postu: Re: Badania |
|
|
Vogue napisał: | Dzisiaj odebralam wyniki cytologi... miałam III grupe... czy sa to postawy do podejrzewania raka?? Ginekolog powiedzial mi tylko tyle ze za 3 tyg zebym przyszla na ponawna cytologie a do tego czasu przepisal mi globulki |
Nie, na pewno to nie jest rak, nie denerwuj się, przyjmuj globulki i za jakieś nie całe dwa miesiące będziesz już zdrowa jak ryba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 8:50 am Temat postu: |
|
|
No nie dwa miesiące - ja się dłużej leczyłam z III grupy.
Pilnuj się, chodź do lekarza i trzymaj się jego zaleceń. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sniesia1
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 6:55 pm Temat postu: cytologia a ciąza |
|
|
hej jestem nowa. mam pytanko.bo z chłopakiem od jakiegos czasu chcemy miec dziecko, i cos nam to nie wychodzi. byłam u lekarza, zrobił mi miedzy innymi badania cytologi. dzxis sie dowiedziałam ze so złe. czy mająć złe badania moge nie zajsc w ciąze?
------edited by emilka----
temat przyłaczyłam do dotyczącego cytologii |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 9:16 pm Temat postu: |
|
|
która grupa? co oznacza 'złe'? stan zapalny? komórki nowotworowe? wirus hpv? nadżerka? infekcja?
w każdym razie możesz zajść w ciązę jednak lepiej wyleczyć wszystkie infekcje i stany zapalne przed zaciążeniem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 11:00 pm Temat postu: |
|
|
witam po długiej przerwie
Mam pytanko, otóż jakiś czas temu robiłam u ginekologa badanie cytologiczne. Podczas badania powiedził, że mam małą macicę, wykrył lekki stan zapalny i małą nadżerkę. Przepisał mi gałki dopochwowe.
Czy wykonanie badania cytologicznego podczas stanu zapalnego będzie w 100% wiarygodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 11:27 pm Temat postu: |
|
|
tzn. jak są jakieś stany zapalne przy cytologii, to powinno się ją powtórzyć najpóźniej za rok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|